• Latest
παιδι

7 φαινομενικά αθώες αλλά ανησυχητικές παιδικές συμπεριφορές που δεν πρέπει να αγνοήσετε

9 Μαΐου 2018
ΚΚΕ

Ερώτηση από το ΚΚΕ για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος στη Κοζάνη και στα Γρεβενά

15 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Τραγωδία σε κρεοπωλείο της Κοζάνης-65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή και έπεσε στη τζαμαρία

15 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO

15 Οκτωβρίου 2026
Επιστολή

Τα μέλη του Ορειβατικού απαντούν στη διοίκηση: Θα παραβρεθούμε στη συνέλευση για να τα συζητήσουμε όλα!

15 Οκτωβρίου 2026
Γαλατινή: Τουρνουά ποδοσφαίρου 5χ5

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που επικράτησε με 4-1 του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας

15 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Σύλληψη 34χρονου αλλοδαπού για παρανομη μεταφορά αλλοδαπών

15 Οκτωβρίου 2026
Γρεβενά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, για την προστασία  και την ευζωία των ζώων

Γρεβενά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, για την προστασία και την ευζωία των ζώων

15 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Πρόληψη και φροντίδα υγείας από τους Γιατρούς του Κόσμου στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2026

«Αυτοφροντίδα 60+»: Στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Αμυνταίου και Βοΐου, Δράσεις πρόληψης και φροντίδας από τους Γιατρούς του Κόσμου και τη ΔΕΗ

15 Οκτωβρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Σε ομηρία οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων εξαιτίας λαθών στους Δασικούς Χάρτες

15 Οκτωβρίου 2026
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας: «Η συκοφαντία είναι το τελευταίο καταφύγιο εκείνων που φοβούνται την αλλαγή»

15 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Μια ξεχωριστή δωρεά στον Δήμο Βοΐου από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου

Δήμος Βοΐου: Μια ξεχωριστή δωρεά στον Δήμο Βοΐου από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου

15 Οκτωβρίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ

15 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

7 φαινομενικά αθώες αλλά ανησυχητικές παιδικές συμπεριφορές που δεν πρέπει να αγνοήσετε

sierafm by sierafm
9 Μαΐου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παιδι
1
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνηθίζουμε να λέμε «Έλα μωρέ, παιδί είναι!» και να δίνουμε πολλές φορές συγχωροχάρτι στα μικρά μας για συμπεριφορές που φαινομενικά δεν μοιάζουν τόσο σοβαρές. Η αλήθεια, όμως, είναι πως αν τις αγνοήσουμε μπορεί να διογκωθούν και να καταλήξουν σε κάτι πιο ανησυχητικό με το πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό, δείτε πώς θα τις αντιμετωπίσετε από τη ρίζα τους, όσο ακόμα είναι νωρίς.

Να γκρινιάζει συνεχώς

Τι να κάνετε: Όλα τα παιδιά γκρινιάζουν λίγο- πολύ καθημερινά- αν ισχυριζόμασταν το αντίθετο, θα ήταν ένα τεράστιο ψέμα. Ωστόσο, υπάρχουν παιδιά που ξεπερνούν τα όρια, κυρίως όταν οι γονείς τους είναι απασχολημένοι με κάτι άλλο και θέλουν να κερδίσουν την προσοχή τους.

Προσπαθήστε να κρατήσετε μια ψύχραιμη στάση. Υπενθυμίστε στο παιδί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να φωνάζει ούτε να σας διακόπτει. Ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση, θα δείτε σε παλαιότερο άρθρο μας το έξυπνο κόλπο μιας μαμάς που κατάφερε να μάθει στο παιδί της πώς να έχει υπομονή και να περιμένει τη σειρά του για να της πει ό,τι θέλει, χωρίς γκρίνιες.

Να μην βοηθάει άλλα παιδιά όταν το έχουν ανάγκη

Τι να κάνετε: Πρέπει να εξηγήσετε στο παιδί την διαφορά του να «φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν» και του να βοηθάς κάποιον όταν το έχει πραγματικά ανάγκη, χωρίς να στο ζητήσει. Πρέπει, επίσης, να ακούσετε όσα έχει να σας πει, αν έχει παρατηρήσει κάποια επικίνδυνη συμπεριφορά στο σχολείο (όπως για παράδειγμα τον εκφοβισμό κάποιου συμμαθητή του) και να προσπαθήσετε να βρείτε μαζί λύση στο πρόβλημα. Έτσι, θα του μάθετε από μικρή ηλικία τη σημασία και την αξία της ενσυναίσθησης και της αλληλοϋποστήριξης.

Να ζηλεύει υπερβολικά τα αδέρφια του

Τι να κάνετε: Η αδερφική αντιζηλία (αλίμονο) είναι κάτι αναμενόμενο, όμως όταν ξεπερνάει κάποια όρια, καταλήγοντας σε άσκηση βίας ή σε υπερβολικό ανταγωνισμό ανάμεσα στα αδέλφια, πρέπει να αναλάβετε δράση.

Προσπαθήστε να βρείτε την αιτία του προβλήματος και ξεκαθαρίστε στα παιδιά ότι δεν επιτρέπεται να προκαλούν σωματικό πόνο το ένας στο άλλο. Είναι σημαντικό να τους δείξετε ότι βρίσκονται στην ίδια ομάδα και ότι έχουν την ωριμότητα και τον τρόπο να λύνουν τις διαφορές τους χωρίς φωνές και φασαρία. Επιπλέον, προσπαθήστε να μοιράζετε τον χρόνο σας στο καθένα από τα παιδιά ξεχωριστά έτσι ώστε να μην νιώθουν ότι τα αγνοείτε έναντι των αδερφών τους. Να θυμάστε ότι η σχέση που θα δημιουργήσουν από τώρα, είναι αυτή που θα εξελιχθεί και στο μέλλον!

Να κάνει μικροκλοπές

Τι να κάνετε: Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μιλάμε για μικρά παιδιά που ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν την έννοια της ιδιοκτησίας, αλλά για παιδιά που πάνε στον παιδικό σταθμό και έρχονται καθημερινά σε επαφή με συνομήλικούς τους. Στην περίπτωση αυτή, παραμείνετε ψύχραιμοι και να μην δώσετε στο ζήτημα μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ αυτές που του αρμόζει. Αν πέσει στην αντίληψή σας ότι το παιδί «κλέβει» κάτι για πρώτη φορά, μιλήστε μαζί του για να καταλάβετε τα κίνητρά του- ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν είναι τόσο σοβαρό- και εξηγήστε του ότι δεν είναι σωστό να παίρνουμε πράγματα ή παιχνίδια των φίλων μας χωρίς πρώτα να τους ρωτήσουμε. Ζητήστε απ’ το παιδί να επιστρέψει το αντικείμενο που καπηλεύτηκε στον κατόχό του, να παραδεχτεί το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη.

Αν η συμπεριφορά αυτή συνεχίσει παρά τις προσπάθειές σας, ενδεχομένως πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικού για να δείτε πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε.

Να μιλάει άσχημα στους μεγάλους

Τι να κάνετε: Φυσικά, δεν έχουμε την απαίτηση από ένα παιδί να μιλάει με το «σεις και με το σας» αλλά περιμένουμε να έχει κάποιους στοιχειώδεις τρόπους όταν συναναστρέφεται κόσμο.

Βρείτε τι φταίει για τη συμπεριφορά του. Αν, για παράδειγμα, έχει δει κάποιον από τους «μεγάλους» συγγενείς να μιλάει άσχημα, ενδεχομένως να μιμείται τη συμπεριφορά του- στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να μιλήσετε και με τον «υπαίτιο» του προβλήματος, αφού τα παιδιά εύκολα επηρεάζονται από τα πρότυπα που βλέπουν γύρω τους. Το βασικό είναι να τους μάθετε να παραμένουν ψύχραιμα, ακόμα και όταν δεν συμφωνούν με κάποιον ή όταν δεν γίνεται το δικό τους. Αν αυτό δεν «πιάσει», την επόμενη φορά που το παιδί θα μιλήσει άσχημα, μπορείτε να του στερήσετε κάποιο από τα προνόμιά του, όπως για παράδειγμα το να δει τα αγαπημένα του κινούμενα σχέδια το πρωί του Σαββάτου.

Να λέει «μικρά» ψέματα

Τι να κάνετε: Προσπαθήστε να μην βγείτε έξω απ’ τα ρούχα σας, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Εξηγήστε του ότι η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη είναι οι σωστές βάσεις κάθε σχέσης- της σχέσης με τους γονείς, τους φίλους, ακόμα και τη δασκάλα του. Είναι σημαντικό να του δείξετε ότι καταλαβαίνετε τον λόγο που κάποιες φορές επέλεξε το παιδί σας να πει ψέματα (όπως στην περίπτωση της φωτογραφίας, για να μην το μαλώσετε), όμως τονίστε του πως, ακόμα και όταν δεν μας συμφέρει, η αλήθεια είναι πάντα πιο σημαντική και την εκτιμούν όλοι πολύ περισσότερο.

Να τα περιμένει όλα έτοιμα

Τι να κάνετε: Μην πιέζετε το παιδί να σας βοηθήσει, αφού η τακτική αυτή θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Το καλύτερο είναι να βλέπει τους γονείς του να συνεργάζονται. Τα παιδιά λειτουργούν με βάση το δικό μας παράδειγμα και βλέποντάς μας να λειτουργούμε σαν μια ομάδα, το πιθανότερο είναι ότι θα θέλουν να βοηθήσουν από μόνα τους.

Πηγή: Brightside.me

Tags: ΠΑΙΔΙ
Previous Post

Το πρώτο Φορολογικό Πανόραμα στην Δυτική Μακεδονία

Next Post

παρασκήνιο της αποχώρησης του Θ. Καρυπίδη από το gala της Έκθεσης Γούνας

Next Post

παρασκήνιο της αποχώρησης του Θ. Καρυπίδη από το gala της Έκθεσης Γούνας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ερώτηση από το ΚΚΕ για τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος στη Κοζάνη και στα Γρεβενά
  • Τραγωδία σε κρεοπωλείο της Κοζάνης-65χρονος έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή και έπεσε στη τζαμαρία
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 3η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου Green LUPO
  • Τα μέλη του Ορειβατικού απαντούν στη διοίκηση: Θα παραβρεθούμε στη συνέλευση για να τα συζητήσουμε όλα!
  • Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που επικράτησε με 4-1 του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr