Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 βήματα για να σταματήσετε να είστε θλιμμένοι

Διανύετε μια περίπλοκη περίοδο της ζωής σας και σας φαίνεται αδύνατο να βρείτε ένα μικρό ίχνος ελπίδας; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να σταματήσετε να είστε λυπημένοι.

Θέλετε να σταματήσετε να είστε θλιμμένοι; Σε κάποιο σημείο της ζωής μας, όλοι αισθανθήκαμε λυπημένοι. Παρόλο που δεν μας αρέσει να το βιώνουμε, η θλίψη είναι ένα φυσικό συναίσθημα. Στην πραγματικότητα, είναι ακόμα και χρήσιμο. Ωστόσο, η πολλή θλίψη μπορεί να σας παρεμποδίσει να είστε ο εαυτός σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να σταματήσετε να είστε θλιβερό άτομο.

Με κάποιο τρόπο, η θλίψη σας βοηθά να είστε πιο ορθοί και να βρίσκετε ισορροπία. Η πραγματικότητα είναι ότι μια ζωή γεμάτη ευδαιμονία και ευτυχία θα ήταν ενδεχομένως άχρηστη και χωρίς κίνητρα.

Ωστόσο, η παραμονή σε αυτήν την κατάσταση για πάντα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε.

Διανύετε μια περίπλοκη περίοδο και σας φαίνεται αδύνατο να βρείτε έστω και ένα μικρό ίχνος ελπίδας; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να σταματήσετε να είστε θλιμμένοι.

1. Σταματήστε να επικεντρώνεστε στα πράγματα που σας ενοχλούν

Το πρώτο βήμα για να σταματήσετε να είστε θλιμμένοι είναι να καταλάβετε ότι η σκέψη πάνω στην ίδια την ιδέα όλη την ώρα είναι επιβλαβής και είναι άχρηστη.

Η εστίαση της προσοχής σας σε ό,τι σας καταθλίβει όχι μόνο θα αυξήσει τη θλίψη και την απογοήτευση αλλά θα φτάσετε σε σημείο να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό. Για να σταματήσετε αυτόν τον φαύλο κύκλο, γεμίστε το μυαλό σας με άλλες σκέψεις.

 • Αποσυνδεθείτε συμμετέχοντας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που είναι διασκεδαστική και σας κρατά απασχολημένους. Ίσως να είναι δύσκολο λίγο στην αρχή, αλλά σταδιακά θα είναι πιο εύκολο για εσάς.

2. Κινηθείτε

Κατά την άσκηση, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ουσίες που αυξάνουν την αίσθηση της ευτυχίας σας. Για να καταπολεμήσετε αυτές τις στιγμές κατάθλιψης, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε κάποια σωματική δραστηριότητα.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε και απλά πρέπει να βρείτε αυτό που είναι λιγότερο κουραστικό για εσάς. Δοκιμάστε πολλά για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

 • Μόλις αρχίσετε να ασκείστε, θα αισθανθείτε καλύτερα. Ως συμπλήρωμα, το μυαλό σας θα μείνει απασχολημένο.

3. Απολαύστε αρκετό ύπνο

Για να σταματήσετε να είστε θλιμμένοι, θα πρέπει να ξέρετε ότι γίνεται πιο εύκολο όταν ο νους σας χαλαρώνει. Θυμηθείτε ότι πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον 6 με 9 ώρες την ημέρα για να λειτουργεί σωστά το σώμα και το μυαλό σας.

Εάν είστε το είδος του ατόμου που τείνει να μένει ξύπνιο, είναι πιθανό ότι η έλλειψη ύπνου να επηρεάζει τη διάθεσή σας. Σε περίπτωση που η θλίψη σας οφείλεται σε άλλους παράγοντες, ο ύπνος θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και το μυαλό σας να ξεκουραστεί αρκετά.

 • Θα ανακαλύψετε ότι όλα φαίνονται καλύτερα μετά από έναν πολύωρο ύπνο.
 • Αν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε, πιείτε ένα χαλαρωτικό τσάι ή λίγο ζεστό γάλα με μέλι.

4. Συναναστραφείτε με θετικούς ανθρώπους

Οι άνθρωποι με τους οποίους περιβάλλετε τον εαυτό σας έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο που αισθάνεστε. Όπως οι ασθένειες, έτσι και οι σκέψεις και οι διαθέσεις είναι επίσης μεταδοτικές.

Αν οι άνθρωποι με τους οποίους ζείτε είναι αρνητικοί, είναι φυσιολογικό να αρχίζετε να έχετε τις ίδιες σκέψεις.

 • Για να σταματήσετε να είστε θλιμμένοι, συναναστραφείτε με ευτυχείς και θετικούς ανθρώπους που σας βοηθούν να δείτε την καλή πλευρά της ζωής.
 • Είναι πολύ σημαντικό να είστε ανοιχτοί στα μηνύματα και την ευτυχία αυτών των νέων φίλων. Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο για εσάς να έχετε θετικά συναισθήματα.

5. Να είστε προετοιμασμένοι για στιγμές θλίψης

Η ζωή είναι σαν ένα τρενάκι του λούνα παρκ στο οποίο τα συναισθήματά σας αλλάζουν γρήγορα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό όταν είστε καλά να είστε και προετοιμασμένοι για τις θλιβερές και αρνητικές στιγμές.

 • Αυτή η προετοιμασία επιτυγχάνεται με τη δημιουργία και διατήρηση σχέσεων με τους θετικούς ανθρώπους, τη διατήρηση θετικών αναμνήσεων και μέσα από το να μαθαίνετε ότι η θλίψη έχει τη θετική της πλευρά.


6. Αλλάξτε τη ρουτίνα σας

Κάνοντας το ίδιο πράγμα κάθε μέρα και με το να μοιράζεστε τη ζωή σας με τους ίδιους ανθρώπους μπορεί να είναι καταθλιπτικό για κάποιους από εσάς. Για να σταματήσετε να είστε θλιμμένοι, πρέπει να βγείτε από αυτή τη μονοτονία τη στιγμή που αυτή σας επηρεάζει περισσότερο.

 • Προσθέτετε νέα πράγματα όποτε μπορείτε ή πάρτε ένα ρεπό.
 • Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να δημιουργείτε μεγάλες αλλαγές. Η πραγματικότητα είναι ότι οι μικρές πινελιές είναι αρκετές για να προσθέσουν ενθουσιασμό και φρεσκάδα στην ημέρα σας.

7. Αλλάξτε τον αέρα σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταπολεμήσετε τη θλίψη είναι να αλλάξετε το περιβάλλον σας. Εάν η θλίψη σας είναι πολύ βαθιά, μπορείτε να φτάσετε στο σημείο όπου ακόμη και το περιβάλλον σας είναι μια συνεχής υπενθύμιση των προβλημάτων σας.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τέτοιες ριζικές αλλαγές όπως το να μετακομίσετε από το σπίτι σας ή από την πόλη.

 • Ωστόσο, μπορείτε να ξεκινήσετε με τον καθαρισμό του δωματίου σας ή την αναδιάταξη της τοποθέτησης ορισμένων επίπλων.
 • Προσθέστε μερικά φώτα ή διακοσμητικά για να φτιάξετε τη διάθεσή σας. Θα δείτε ότι αυτές οι μικρές αλλαγές θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Πρόκειται για κάτι που σας ενθουσιάζει και σας εμπνέει.


8. Κάντε κάτι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας

Δεν μπορείτε να σταματήσετε να είστε θλιμμένοι μόνο με την απόφαση του να μην αισθάνεστε με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να βρείτε τους λόγους για τη θλίψη σας.

Μόλις το κάνετε, δημιουργήστε μια στρατηγική για να το αντιμετωπίσετε. Έχοντας έναν στόχο στο μυαλό σας θα σας βοηθήσει να μείνετε εστιασμένοι και είναι πιθανόν ότι με την πάροδο του χρόνου θα βρείτε την απάντηση για την επίλυση του προβλήματός σας. Αν η θλίψη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει τη ζωή σας σε βάθος, αναζητήστε τη βοήθεια ενός θεραπευτή.

Πηγή:meygeia.gr

Related posts

Κατάθλιψη και Άγχος: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές τους

sierafm

Κακοί άνθρωποι: Δείτε τα σημάδια ότι κάποιος είναι μοχθηρός

sierafm

Οι 8 ενδείξεις που μαρτυρούν ότι καταπιέζεις τον εαυτό σου χωρίς να το συνειδητοποιείς

sierafm

Leave a Comment

*

code

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Privacy & Cookies Policy