• Latest
ΥΠΝΟΣ

8 τροφές που βοηθούν στον ύπνο

14 Δεκεμβρίου 2020
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Εορτή Αγίων Αναργύρων στην Κοζάνη

29 Ιουνίου 2026
Λαϊκή Συσπείρωση

Σχόλιο για την άρνηση της περιφερειακής αρχής να συζητήσει ψήφισμα για τους διωκομένους αγρότες

29 Ιουνίου 2026
Ευχαριστήριο της Οικογένειας Παναγιώτη Άιζακ Παπαϊωάννου προς τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη μνήμη του Παναγιώτη.

Ευχαριστήριο της Οικογένειας Παναγιώτη Άιζακ Παπαϊωάννου προς τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη μνήμη του Παναγιώτη.

29 Ιουνίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος στον Υφυπουργό Παιδείας: Ικανοποίηση που αποδέχεστε το αίτημά μας να μην κλείσουν σχολεία Δευτεροβάθμιας – Κάντε το ίδιο και για την Πρωτοβάθμια

29 Ιουνίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πράξη η επανεκκίνηση του ορεινού όγκου Γρεβενών. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πράξη η επανεκκίνηση του ορεινού όγκου Γρεβενών. Βίντεο

29 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει γίνει κοινωνικό πείραμα της κυβέρνησης της Ν.Δ.

29 Ιουνίου 2026
Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της περιμετρικής τάφρου του Συνοριακού Σταθμού Νίκης

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της περιμετρικής τάφρου του Συνοριακού Σταθμού Νίκης

29 Ιουνίου 2026
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης-   Θερινό σινεμά: «Η Αλεπού των Κατασκόπων» και «Καθρέφτες Στα Φτερά»

29 Ιουνίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση σε ανυπόστατα δημοσιεύματα περί δήθεν «παγώματος» της Πτολεμαΐδας

29 Ιουνίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Η τέχνη συναντά την πόλη: Πτυχιακές εκθέσεις του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

29 Ιουνίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων για την εκλογή των Μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής

29 Ιουνίου 2026
Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2024

Σιάτιστα: Ιερά Πανήγυρις Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

29 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 τροφές που βοηθούν στον ύπνο

sierafm by sierafm
14 Δεκεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΥΠΝΟΣ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ύπνος γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά, πως είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για τον οργανισμό μας, από κάθε πιθανή άποψη. Εκτός του ότι ξεκουραζόμαστε και ανακτούμε τις δυνάμεις μας, πολλές ακόμα σημαντικές διεργασίες συμβαίνουν εκείνες τις ώρες που κοιμόμαστε. Αν, λοιπόν, ο ύπνος μας είναι λίγος ή κακής ποιότητας, σύντομα ο οργανισμός μας θα αρχίσει να υποφέρει. Υπάρχουν λύσεις για να βελτιώσουμε τον ύπνο μας, όμως, και μερικές από αυτές είναι διατροφικές.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μικρές “βόμβες” θρεπτικών συστατικών, και περιέχουν επίσης μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που ρυθμίζει το εσωτερικό μας ρολόι και στέλνει σινιάλο στον εγκέφαλο ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ύπνο. Επιπλέον, είναι πολύ καλή πηγή μαγνησίου, που και αυτό βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Γαλοπούλα

Υπάρχει λόγος που στην Αμερική όταν τρώνε γαλοπούλα την Γιορτή των Ευχαριστιών, όλοι αστειεύονται πως θα πέσουν για ύπνο. Η γαλοπούλα περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη, που αυξάνει την παραγωγή μελατονίνης. Επιπλέον, η πρωτεΐνη της γαλοπούλας μπορεί να βοηθάει και αυτή, καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι λίγη πρωτεΐνη πριν τον ύπνο μπορεί να ελαττώσει το πόσες φορές ξυπνάμε μέσα στην νύχτα.

Χαμομήλι

Το τσάι χαμομηλιού, έλεγε η γιαγιά μας ότι είναι καλό για τον ύπνο. Και μπορεί η γιαγιά να μην ήξερε ότι αυτό οφείλεται στα αντιοξειδωτικά του, που μειώνουν την αϋπνία, αλλά και τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά η σοφία της επαληθεύεται και από τους ειδικούς.

Ακτινίδιο

Περιέχει πολύ λίγες θερμίδες, αλλά πολλή βιταμίνη C, καθώς και αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στο να έχουμε καλύτερης ποιότητας ύπνο. Επιπλέον, το ακτινίδιο περιέχει και μικρές ποσότητες σεροτονίνης, της χημικής ουσίας που μας χαλαρώνει και μας κάνει να αισθανόμαστε ασφάλεια και ζεστασιά.

Χυμός βύσσινο

Ο χυμός βύσσινο περιέχει σε μεγάλο βαθμό μελατονίνη και κάλιο, αλλά και ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως ανθοκυανίνες. Μελέτες μικρής κλίμακας έχουν δείξει πως ο χυμός βύσσινο μπορεί και να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε πιο εύκολα, αλλά και να έχουμε καλύτερο συνολικά ύπνο.

Λιπαρά ψάρια

Ο τόνος, ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα είναι πολύ καλές ιδέες για βραδινό. Τα ω-3 λιπαρά τους έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και περιέχουν βιταμίνη D. Όταν αυτά τα δύο συνδυάζονται, η ποιότητα του ύπνου μας βελτιώνεται, μιας και αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης.

Καρύδια

Παρέχουν σημαντικές δόσεις από πολλές βιταμίνες και μέταλλα (όπως και μπόλικες θερμίδες), αλλά τα οφέλη τους για τον ύπνο οφείλονται σε τρία πράγματα: στα ω-3 λιπαρά τους, στην πρωτεΐνη τους και στις μεγάλες ποσότητες μελατονίνης που περιέχουν. Για την ακρίβεια, είναι από τις καλύτερες διατροφικές πηγές μελατονίνης.

Λευκό ρύζι

Το λευκό ρύζι μπορεί να μας βοηθήσει με πολύ πιο απλό τρόπο να κοιμηθούμε καλά, και μάλιστα με έναν τρόπο ιδιαίτερα απολαυστικό. Σίγουρα δεν είναι το πιο θρεπτικό φαγητό σε αυτή την λίστα, καθώς περιέχει απλώς υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακές του, όμως, είναι τόσο απλοί και εύκολο να χωνευτούν, που θα προκαλέσουν το κλασικό απότομο ανεβοκατέβασμα της ενέργειάς μας. Συνεπώς, μια μικρή κούπα λευκό ρύζι μια ώρα πριν τον ύπνο, και μετά θα είμαστε έτοιμοι.

Πηγή:iatronet.gr

Tags: ΥΠΝΟΣ
Previous Post

Βιταμίνες και ανοσοποιητικό: Όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε

Next Post

COVID-19: Τηρήστε 5 αρχές για να μην κολλήσετε μέσα στο σπίτι ακόμα και αν είστε μαζί με άτομα που ασθενούν

Next Post
κορονοιος, γριπη

COVID-19: Τηρήστε 5 αρχές για να μην κολλήσετε μέσα στο σπίτι ακόμα και αν είστε μαζί με άτομα που ασθενούν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εορτή Αγίων Αναργύρων στην Κοζάνη
  • Σχόλιο για την άρνηση της περιφερειακής αρχής να συζητήσει ψήφισμα για τους διωκομένους αγρότες
  • Ευχαριστήριο της Οικογένειας Παναγιώτη Άιζακ Παπαϊωάννου προς τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας για τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στη μνήμη του Παναγιώτη.
  • Π. Κουκουλόπουλος στον Υφυπουργό Παιδείας: Ικανοποίηση που αποδέχεστε το αίτημά μας να μην κλείσουν σχολεία Δευτεροβάθμιας – Κάντε το ίδιο και για την Πρωτοβάθμια
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πράξη η επανεκκίνηση του ορεινού όγκου Γρεβενών. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr