• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Αποκαλυπτική έρευνα: Σε ποιες ηλικίες ανήκουν αυτοί που δηλώνουν άτρωτοι και δεν εμβολιάζονται

29 Ιουλίου 2021
Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο και φωτογραφίες

9 Αυγούστου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Εξαίρεση υποχρέωσης ΑΤΑΚ για αγροτεμάχια της Εορδαίας

9 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Φλώρινα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός. Είχε καταδίκη 8 χρόνια για ναρκωτικά

9 Αυγούστου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Γρεβενά: Απατεώνες άρπαξαν 5.400 ευρώ. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

9 Αυγούστου 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

9 Αυγούστου 2025
Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι

Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι

9 Αυγούστου 2025
Οι κορυφαίοι παίκτες του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στον 21ο αιώνα

Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ

9 Αυγούστου 2025
Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

9 Αυγούστου 2025
ΓΙΑΤΡΟΣ

5 ενδείξεις ότι πρέπει να επισκεφθείτε ενδοκρινολόγο

9 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Άνδρας σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο

9 Αυγούστου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Μαθητής κατείχε 1.000 αρχεία βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ανήλικους

9 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Ξένοι τουρίστες εκβίασαν ιδιοκτήτη καταλύματος – Ζητούσαν 700 ευρώ για να μην τον δυσφημίσουν στο διαδίκτυο

9 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλυπτική έρευνα: Σε ποιες ηλικίες ανήκουν αυτοί που δηλώνουν άτρωτοι και δεν εμβολιάζονται

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η αποτύπωση  των κρίσιμων απόψεων της ελληνικής κοινωνίας για την πανδημία και τον εμβολιασμό γίνεται για πρώτη φορά, σε αποκαλυπτική πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του ΙΣΑ, η εταιρία Alco.

Τα στοιχεία της έρευνας παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, τον Α’ Αντιπρόεδρο Φ. Πατσουράκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Alco Κώστα Παναγόπουλο, στο πλαίσιο διαδικτυακής Συνέντευξης Τύπου. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. παρέστησαν ο Γ. Κεχρής και η Π. Λεονάρδου.

Ειδικότερα, από το συνδυασμό των ευρημάτων της έρευνας, προκύπτει με σαφήνεια ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις, για την πανδημία και τον εμβολιασμό. Τα 2/3 ανησυχούν για την πορεία της πανδημίας, θεωρούν ότι ο εμβολιασμός μπορεί να νικήσει τον ιό, εμπιστεύονται τα εμβόλια και έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού. Αντιθέτως το 1/3 δεν φοβάται την COVID 19,δεν πιστεύει ότι ο εμβολιασμός μπορεί να τη νικήσει, δεν εμπιστεύεται τα εμβόλια και δεν έχει εμβολιαστεί. Πρόκειται περισσότερο για άνδρες, και άτομα ηλικίας 17 -24 και 25 -44 ετών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας αυτό το  το 1/3, δείχνει ποσοτικά ικανό να εμποδίσει την επίτευξη ανοσίας στην κοινωνία, πολύ περισσότερο όταν ένα μικρό μέρος του φαίνεται να σκέπτεται να εμβολιαστεί, σε αντίθεση με έναν «σκληρό» πυρήνα, της τάξεως του 40% που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί και δείχνει αμετακίνητο στις απόψεις του.

Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας, είναι η πεποίθηση ότι δεν απειλείται από τον ιό. Μόνο το 25% όσων δεν πρόκειται να εμβολιαστούν φοβούνται ότι μπορεί να αρρωστήσουν σε αντίθεση με το 51% των εμβολιασμένων .  Πεποίθηση που συνδυάζεται με τη γενικότερη αντιεμβολιαστική στάση όσων την απαρτίζουν (6 στους 10) και το φόβο για τις παρενέργειες των εμβολίων (3 στους 10).Ωστόσο το 15% θεωρεί το εμβόλιο αναποτελεσματικό.  Μάλιστα το 35% όσων δεν πρόκειται να εμβολιαστούν θεωρούν ότι ο εμβολιασμός μπορεί να νικήσει την πανδημία, όπως και το 76% των εμβολιασμένων. Σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τα θεωρεί αρκετά ασφαλή (38%) ή πολύ ασφαλή (25%) ενώ ένα ποσοστό γύρω στα 22% δεν τα θωρεί ασφαλή.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Οι απαγορεύσεις για τους μη εμβολιασμένους και η υποχρέωση εμβολιασμού μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγή στάσης μέρους της ομάδας που αρνείται να εμβολιαστεί (33%).Επίσης το 12% των ανεμβολίαστων δηλώνει ότι θα μπορούσε να επηρεαστεί από τον προσωπικό του γιατρό. Ωστόσο το 44% ισχυρίζεται ότι δεν θα μπορούσε να επηρεαστεί από τίποτα.

Σχετικά με την αντίληψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων η πλειονότητα τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για υγειονομικούς (73%) και εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων (73%), ενώ πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά  για εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς (65%), εκπαιδευτικούς (64%), δημόσιους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με κοινό (61%)και εργαζόμενους στην εστίαση (60%).

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Ο εμβολιασμός για τον Sars-Cov-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Καλούμε τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιασθεί και διακινδυνεύουν την υγεία τόσο τη δική τους όσο και του κοινωνικού συνόλου να το πράξουν άμεσα .Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και αποτελούν το ισχυρότερο όπλο της επιστήμης ενάντια στο φονικό ιό. Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να λειτουργήσουν οι κοινωνίες και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Καλούμε τα μέλη μας να συστρατευτούν στην προσπάθεια για την ενημέρωση των πολιτών που έχουν επιφυλάξεις για τα οφέλη του εμβολιασμού και να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.»

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alco Κώστας Παναγόπουλος επεσήμανε τα εξής:

«Η πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, επιτρέπει – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – την αποτύπωση των παραμέτρων που διαμορφώνουν τη στάση της κοινωνίας σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά της COVID 19.

Το σύνολο των ευρημάτων της έρευνας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, με τα σημερινά δεδομένα,  ο εμβολιασμός στη χώρα μας έχει συγκεκριμένο όριο. Ένα όριο που θέτει σε αμφισβήτηση τη δυνατότητα να επιτευχθεί ο στόχος για συλλογική ανοσία. Είναι προφανές, ότι η μετακίνηση αυτού του ορίου προς τα πάνω, απαιτεί συνδυασμό κινήσεων από την Πολιτεία, για τις οποίες τα χρονικά περιθώρια  δείχνουν σχετικώς περιορισμένα».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Εκδήλωση του Οινοποιείου Νάκος με θέμα τη “βιοποικιλότητα της αμπέλου στη Σιάτιστα”

Next Post

Χάρτης ECDC: «Κοκκίνησε» η Ελλάδα – Ανησυχία για τα νησιά

Next Post
κορονοιος

Χάρτης ECDC: «Κοκκίνησε» η Ελλάδα – Ανησυχία για τα νησιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Εξαίρεση υποχρέωσης ΑΤΑΚ για αγροτεμάχια της Εορδαίας
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός. Είχε καταδίκη 8 χρόνια για ναρκωτικά
  • Γρεβενά: Απατεώνες άρπαξαν 5.400 ευρώ. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση
  • Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr