• Latest
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Κικίλιας: Η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μόνο τοπικά lockdown, έρχονται εμβολιασμοί ακόμη και έξω από ιερούς ναούς

26 Αυγούστου 2021
Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις

Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις

13 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Πώς δρούσε το κύκλωμα κοκαΐνης με πρώην ποδοσφαιριστή, αστυνομικό και ειδικό φρουρό – Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν

13 Ιουνίου 2026

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ της Χαλκιδικής για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη

13 Ιουνίου 2026
Δυναμική παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης, σχετικά με τη μήνυση σε βάρος του: “Δεν υπήρξε οποιαδήποτε απειλή, εξύβριση ή άλλη παράνομη συμπεριφορά, όπως αναφέρεται στην καταγγελία” (Βίντεο)

13 Ιουνίου 2026
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

13 Ιουνίου 2026
Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

13 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Συνέλαβαν το δήμαρχο Γρεβενών – Φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε την αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών

13 Ιουνίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Στο ιατρείο Ζιμπιλίδη η Χειρουργός- Μαστολόγος, Κουκουριτάκη, Μηλιώτη Ζαμπία

13 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσει ο διωγμός των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων και η αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

13 Ιουνίου 2026
Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

13 Ιουνίου 2026
μελισσες

Π. Κουκουλόπουλος: Στεκόμαστε στο πλευρό των απλήρωτων μελισσοκόμων που ζητούν το δίκιο τους

13 Ιουνίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

‘Ελπίδα” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ Να το πουν καθαρά: Data Center και καύση απορριμμάτων δεν θα περάσουν από το παράθυρο

13 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κικίλιας: Η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μόνο τοπικά lockdown, έρχονται εμβολιασμοί ακόμη και έξω από ιερούς ναούς

sierafm by sierafm
26 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Δεν είναι στην πρόθεση να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά lockdown», επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την έναρξη ενός πιλοτικού σχεδίου το οποίο θα αφορά σε εμβολιασμούς πολιτών έξω από τις εκκλησίες ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς», ενώ παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών στην Κρήτη, εκεί που μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού του Υπουργείου θα βρίσκονται σε κεντρικούς ναούς μεγάλων αστικών κέντρων από την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να εμβολιάσουν πολίτες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πειστεί για την αξία του εμβολίου.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει καταλήξει με σαφήνεια για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών. Είναι θέμα ηθικής τάξεως. Βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε ισχνή μειοψηφία τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα.

Για τα κενά που θα προκύψουν από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας είπε αρχικά ότι «δεν αντιδρούν οι υγειονομικοί παρα μόνο ορισμένοι συνδικαλιστές» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι θα εμβολιαστούν.

«Οι υγειονομικοί δεν αντιδρούν, κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν. Πάνω από το 94-95% των γιατρών έχουν εμβολιαστεί. Όσον αφορά τους νοσηλευτές που είναι η καρδιά του ΕΣΥ, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν εμβοίαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται».

«Ισχνές πλειοψηφίες φώναζαν πάντα, μην κοροϊδευόμαστε, ότι δεν έχουμε μέτρα ατομικής προστασίας, μετά ότι δεν έχουμε ΜΕΘ, μετά ότι δεν υπάρχει εμβόλιο, μετά πως εν υπάρχει οργάνωση στους εμβολιασμούς και δεν είχαν δίκιο, και τώρα χωρίς να έχουν δίκιο και σε μια ακόμα καμπή της πανδημίας για την οποία συνιστώ ψυχραιμία, βρήκαν για μια ακόμη φορά με κάποιο πρόσχημα στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που πηγαίνει η πλειοψηφία της κοινωνίας».

«Κάποιοι επιμένουν να ποντάρουν, να τζογάρουν προκειμένου τα πράγματα να μην πάνε καλά, έχουν διαψευστεί. Κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν (για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών), δεν αντιδρούν οι γιατροί. Δεκάδες χιλιάδες έχουν εμβολιαστεί συνεχίζουν να εμβολιάζονται αυτή είναι η μεγάλη πλειοψηφία, δεν μπορεί να την ισοσκελίσω με κάποιες μικρές μειοψηφίες.

«Προσλάβαμε 10.000 υγειονομικούς, υπερδιπλασιάσαμε τις ΜΕΘ, έχουμε μέσα ατομικής και αναλώσιμα για όλους, έχουμε τέστινγκ παντού εξαιρετικό εμβολιαστικό πρόγραμμα» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Έχουμε τα εμβόλια μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουμε και για το 2022 υπάρχει προγραμματισμός» διαβεβαίωσε, αλλά όσον αφορά τη διεύρυνση της χορήγησης τρίτης δόση διευκρίνισε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών καταρχάς μιλάει για ανοσοκατεσταλμένους και στο θέμα αυτό συμβαδίζουμε με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και οργανισμούς.

Μόνο τοπικά lockdown

«Δεν είναι στην πρόθεση (της Κυβέρνησης) να εφαρμόσει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά μέτρα εφόσον χρειαστεί».

Μιλώντας και με επιστημονικά δεδομένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως μειώνεται 20 φορές ο κίνδυνος στους 60 ετών και άνω για όσους έχουν εμβολιαστεί.

«Εννιά στους δέκα που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Με κοροναϊό νοσηλεύονται τέσσερα νεογνά και δέκα παιδάκια , ενώ ένα είναι διασωληνωμένο», ανέφερε.

Ακόμη σχετικά με την αντίδραση των ιδιωτικών εργαστηρίων για το χαμηλό κόστος στα 10 ευρώ των rapid test, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι θα πρέπει αυτά να συνυπολογίζουν και τον όγκο των εξετάσεων, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί καθώς η διατίμηση αφορά πεδίο άλλου υπουργείου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: LOCKDOWN
Previous Post

Έκανε σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα με τα skates του για να «σώσει» τις μέλισσες και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Δεύτερη αποστολή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Next Post
Δήμος Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Δεύτερη αποστολή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις
  • Πώς δρούσε το κύκλωμα κοκαΐνης με πρώην ποδοσφαιριστή, αστυνομικό και ειδικό φρουρό – Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν
  • Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ της Χαλκιδικής για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη
  • Ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης, σχετικά με τη μήνυση σε βάρος του: “Δεν υπήρξε οποιαδήποτε απειλή, εξύβριση ή άλλη παράνομη συμπεριφορά, όπως αναφέρεται στην καταγγελία” (Βίντεο)
  • Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr