• Latest
ΥΠΝΟΣ

Tι δείχνει η κάθε στάση στον ύπνο – Τι πρέπει να προσέξετε

2 Οκτωβρίου 2021
13o River Party στη Χρυσαυγή Βοΐου, την Πέμπτη 13 Αυγούστου

13o River Party στη Χρυσαυγή Βοΐου, την Πέμπτη 13 Αυγούστου

9 Αυγούστου 2026
Καιρός: Έρχεται «βουτιά» 10 βαθμών μετά τον μίνι καύσωνα

Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα 9 Αυγούστου – Έως 39 βαθμούς και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

9 Αυγούστου 2026
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Τρεις συλλήψεις για τις φωτιές σε Κορινθία και Λέσβο – Πάνω από ένα εκατ. ευρώ τα πρόστιμα από αρχές του 2026

9 Αυγούστου 2026
σπιτια αυθαιρετα

Τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση χωρίς όρια: Τι προβλέπει το νέο Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό

9 Αυγούστου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Παρολίγον μοιραία για 8χρονο βουτιά στη θάλασσα!

9 Αυγούστου 2026
ΑΡΚΟΥΔΑ

Σκότωσαν με πυροβολισμό αρκούδα στην Καστοριά

9 Αυγούστου 2026
παχυσαρκια διαιτα

Πώς να ξεφορτωθείτε το κοιλιακό λίπος

9 Αυγούστου 2026
πισινα

Πώς έγινε η τραγωδία με το νεκρό χρόνο παιδί σε πισίνα beach bar

9 Αυγούστου 2026
τιμολογιο

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2026: Νέα αίτηση για όλους από 10 Αυγούστου – Ποιοι χάνουν την έκπτωση

9 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Ετοιμάζονται οι καβαλάρηδες. Η ΕΡΤ για το έθιμο.  Βίντεο

Σιάτιστα: Ετοιμάζονται οι καβαλάρηδες. Η ΕΡΤ για το έθιμο. Βίντεο

8 Αυγούστου 2026
Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video

Τροχαίο στα Γρεβενά: Άγιο είχε 24χρονος που έπεσε με το SUV του σε ρέμα για να αποφύγει αλεπού – video

8 Αυγούστου 2026
Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο

Η νεολαία γέμισε την πλατεία των Γρεβενών στη μεγάλη συναυλία της Marseaux. Βίντεο

8 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tι δείχνει η κάθε στάση στον ύπνο – Τι πρέπει να προσέξετε

sierafm by sierafm
2 Οκτωβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΥΠΝΟΣ
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όλοι έχουμε μία αγαπημένη στάση ύπνου. Διαφορετικές στάσεις ύπνου έχουν όμως και διαφορετικά οφέλη, ιδίως σε περιπτώσεις που δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε, αντιμετωπίζουμε πόνους ή έχουμε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Η στάση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου, ο οποίος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη συνολική κατάσταση της υγείας μας.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε στάσης ύπνου σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ειδικών και τις συμβουλές που δίνουν για κάθε μια από αυτές.

Εμβρυϊκή θέση

Δεν είναι τυχαία η πιο συνηθισμένη στάση ύπνου. Η εμβρυϊκή στάση έχει πολλά οφέλη. Όχι μόνο είναι ιδανική για τον πόνο στην στη μέση ή κατά την εγκυμοσύνη, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση του ροχαλητού.

Έχει, όμως, και μερικά μειονεκτήματα. Βεβαιωθείτε ότι η στάση του σώματός σας είναι σχετικά χαλαρή για να μην περιοριστεί η αναπνοή σας καθώς κοιμάστε. Επίσης, εάν έχετε προβλήματα με πόνο στις αρθρώσεις ή δυσκαμψία, ο ύπνος σε μία «σφιχτή» εμβρυϊκή θέση μπορεί να σας κάνει να ξυπνήσετε με πόνο.

Εάν θέλετε να κάνετε την εμβρυϊκή στάση ύπνου πιο άνετη, βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι χαλαρό καθώς μαζεύετε τα χέρια και τα πόδια σας προς την κοιλιά. Κρατήστε τα πόδια σας σχετικά εκτεταμένα και μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας.

Στο πλάι

Ο ύπνος στο πλάι είναι μία πολύ καλή επιλογή, καθώς όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ροχαλητού, αλλά βοηθά και τη διαδικασία της πέψης και μπορεί και να μειώσει τα συμπτώματα από τις καούρες.

Από την άλλη όμως ο ύπνος στο πλάι μπορεί να προκαλέσει δυσκαμψία στους ώμους και ενόχληση στη γνάθο από την πλευρά που κοιμάστε.

Η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού χαμηλά ανάμεσα στα πόδια σας μπορεί να βοηθήσει να ευθυγραμμίσετε καλύτερα τους γοφούς σας για να αποφύγετε τον πόνο στην πλάτη. Έαν ο ύπνος στο πλάι είναι η αγαπημένη σας στάση, φροντίστε να επιλέξετε ένα καλό μαξιλάρι για να αποφύγετε πόνο στον αυχένα και την πλάτη.

Μπρούμυτα

Ο ύπνος μπρούμυτα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Ενώ είναι καλή στάση σε ό,τι αφορά το ροχαλητό και την υπνική άπνοια, τα οφέλη της περιορίζονται εκεί.

Ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να προκαλέσει πόνο τόσο στον αυχένα, όσο και στη μέση. Μπορεί επίσης να προσθέσει πολλή περιττή πίεση στους μύες και τις αρθρώσεις σας, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε με πόνο ή κουρασμένοι. Η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού χαμηλά κάτω από την κοιλιά σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου.

Για να αποφύγετε την πρόσθετη πίεση στον αυχένα σας δοκιμάστε να κοιμηθείτε με ένα λεπτό μαξιλάρι ή χωρίς καθόλου μαξιλάρι. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε να γλιστρήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη σας για να μειώσετε ενδεχόμενο πόνο στη μέση.

Ανάσκελα

Αυτή η στάση ύπνου προσφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία. Όχι μόνο προστατεύει τη σπονδυλική στήλη, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου του ισχίου και του γόνατος.

Από την άλλη, όμως, σαφώς δεν ενδείκνυται για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια. Επίσης, μπορεί να είναι μία στάση που θα δυσκολέψει όσους αντιμετωπίζουν πόνο στη μέση, και γι’ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πως το σώμα υποστηρίζεται σωστά.

Δοκιμάστε να κοιμηθείτε με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα για να μειώσετε τον πόνο στην μέση και να ανακουφίσετε τη σπονδυλική στήλη από την πίεση. Εάν νιώθετε δυσφορία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον μαξιλάρι για να διευκολύνετε την αναπνοή.

Πηγή: ygeiamou.gr

Tags: ΥΠΝΟΣ
Previous Post

Μητέρα κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο κόρες της

Next Post

ΣΕΠΦΕ: Διερεύνηση για σύνδεση στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ φωτοβολταϊκών

Next Post
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

ΣΕΠΦΕ: Διερεύνηση για σύνδεση στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ φωτοβολταϊκών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 13o River Party στη Χρυσαυγή Βοΐου, την Πέμπτη 13 Αυγούστου
  • Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα 9 Αυγούστου – Έως 39 βαθμούς και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
  • Τρεις συλλήψεις για τις φωτιές σε Κορινθία και Λέσβο – Πάνω από ένα εκατ. ευρώ τα πρόστιμα από αρχές του 2026
  • Τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση χωρίς όρια: Τι προβλέπει το νέο Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό
  • Παρολίγον μοιραία για 8χρονο βουτιά στη θάλασσα!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr