• Latest
Γγ

Δήλωση του Μιχάλη Παπαδόπουλου για το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Ρωσία στον τομέα των Μεταφορών

30 Νοεμβρίου 2021
Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

8 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη

8 Αυγούστου 2025
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
ηλικιωμένοι

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά

8 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του

8 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Μιχάλη Παπαδόπουλου για το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Ρωσία στον τομέα των Μεταφορών

sierafm by sierafm
30 Νοεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Γγ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η διεύρυνση της Ελληνο – Ρωσικής συνεργασίας σε πλήθος τομέων με έμφαση στις Μεταφορές, επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο της 13ης Μεικτής Ρώσο – Ελληνικής Επιτροπής για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνολογική συνεργασία (ΜΔΕ) Ελλάδας – Ρωσίας, που συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στη Μόσχα, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Κατά τη συνεδρίαση της (ΜΔΕ), όπου επικεφαλής της ελληνικής πλευράς ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επικυρώθηκε ένα σύνολο Συμφωνιών, μεταξύ των οποίων και το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπέγραψε τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Υφυπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Dmitry S. Zverev.

 

Με αφορμή την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μ. Παπαδόπουλος, δήλωσε:

 

«Το Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία επιβεβαιώνει την πολυσχιδή συνεργασία που αναπτύσσουν οι δύο χώρες σε όλα τα πεδία του τομέα των Μεταφορών. Στις οδικές μεταφορές, τις αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές και τους λιμένες, τον σιδηρόδρομο και τις εμπορευματικές μεταφορές. Έχει βαρύνουσα σημασία η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς της προηγμένης τεχνολογίας και της εξειδικευμένης επιστημονικής εκπαίδευσης, καθώς η συνέργεια στην τεχνογνωσία αποτελεί θεμέλιο μιας ουσιαστικής συνεργασίας σε βάθος χρόνου. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Ομάδας Εργασίας για τις Μεταφορές είναι μια βάση επάνω στην οποία θα δουλέψουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα για την πρόοδο των συνεργειών ανάμεσα στις δύο χώρες».

Στο Πρωτόκολλο επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη, της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη τις συμφωνίες της Μεικτής Επιτροπής Οδικών Μεταφορών, της Μεικτής Επιτροπής για τη Ναυσιπλοΐα, καθώς και των διαβουλεύσεων των αεροπορικών αρχών.

Ειδικότερα:

 

Οδικές Μεταφορές

Στον τομέα των οδικών μεταφορών τα Μέρη σημείωσαν τη θετική δυναμική της συνεργασίας η οποία επιβεβαιώνεται από την αύξηση του όγκου των διμερών οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Ενδεικτικά, κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2021, 18,5 χιλ. τόνοι εμπορευμάτων μεταφέρθηκαν μέσω οδικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, ποσοστό αυξημένο κατά 31,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σιδηρόδρομος

Στον σιδηροδρομικό τομέα, η ρωσική και η ελληνική πλευρά επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για διεύρυνση της συνεργασίας για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών υποδομών, διατροπικών μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον, εκφράστηκε το ενδιαφέρον συνδρομής ρωσικών και ελληνικών εταιρειών στη σύναψη συνεργασιών στον τομέα κατασκευής και εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών υποδομών.

 

Αεροπορικές Μεταφορές

Στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών τα Μέρη χαιρέτησαν την πρόσφατη αύξηση των σημείων προορισμού εκατέρωθεν για εκτέλεση τακτικών δρομολογίων. Εκφράζοντας, παράλληλα την ελπίδα ότι η αεροπορική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών θα αποκατασταθεί και το 2022 να επανέλθει στα επίπεδα του 2019.

Ο αριθμός των επιβατών από Ρωσία σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021 ανήλθε σε 145.066.  Κατά το έτος 2019 οι επιβάτες από τη Ρωσία ήταν 773.689.

 

Θαλάσσιες Μεταφορές – Λιμένες

Στις θαλάσσιες μεταφορές επισημάνθηκε η υψηλή σημασία των θεμάτων της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών για την εξασφάλισή της.

Επίσης, εξετάσθηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας στην εισαγωγή προηγμένων τεχνολογιών αυτόνομης ναυσιπλοΐας και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Η ρωσική πλευρά πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα διοργάνωσης κοινού πιλοτικού έργου για την εισαγωγή της αυτόνομης ναυσιπλοΐας στην Ελληνική Δημοκρατία με τη συμμετοχή εταιρειών από τις δύο χώρες, ειδικότερα στο πεδίο της εφαρμογής τεχνολογιών αυτόνομης πλοήγησης.

Στον τομέα των λιμένων, η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε ότι οι Οργανισμοί Λιμένων Α.Ε., Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης, έδειξαν ενδιαφέρον για ενδεχόμενη συνεργασία με τους Ρωσικούς λιμένες, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων που σχετίζονται με τη δημιουργία αναβάθμισης των υποδομών, τη μεταφορά φορτίων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με βέλτιστες πρακτικές λιμενικής λειτουργίας και ανάπτυξης, καθώς και την προώθηση των θαλάσσιων συνδέσεων μεταξύ τους.

 

Προηγμένη Τεχνολογία

Η ελληνική και η ρωσική πλευρά υπογράμμισαν το σοβαρό δυναμικό συνεργασίας στον κλάδο της ανάπτυξης και εφαρμογής ψηφιακών πλατφορμών.

Ενδεικτικά, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συνεργασία στην επεξεργασία έργων εισαγωγής ευφυών μεταφορικών λύσεων, όπως σύστημα είσπραξης διοδίων και σύστημα διαχείρισης της οδικής κυκλοφορίας.

Επίσης, συζητήθηκε η εφαρμογή του μνημονίου αμοιβαίας αντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της Ελληνικής Δημοκρατίας για την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης μηχανικών μεταφορών και την ανταλλαγή πρωτοποριακών εμπειριών σχετικών με τις μεταφορές.

Η πραγματοποίηση της ΜΔΕ επιβεβαίωσε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας σε διάφορους τομείς, ενώ πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Μόσχα.

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Χιόνια: Δείτε ποια χιονοδρομικά της χώρας ντύθηκαν στα λευκά – Πανέμορφες εικόνες

Next Post

ΕΕΤΕΜ: Εκλογοαπολιστική συνέλευση

Next Post
Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. ΕΕΤΕΜ

ΕΕΤΕΜ: Εκλογοαπολιστική συνέλευση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»
  • Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της
  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη
  • Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας
  • Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr