• Latest
ΕΣΤΙΑΣΗ,καταστήματα εστιατορια

Νέα μέτρα στο τραπέζι πριν τα Θεοφάνεια: Στο επίκεντρο ανεμβολίαστοι και εστίαση

3 Ιανουαρίου 2022
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»

3 Μαρτίου 2026
φορολογια

ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές στους ΚΑΔ – Αλλαγή χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου

3 Μαρτίου 2026

Επιχείρησαν να περάσουν μέσω drone σε φυλακές απαγορευμένα αντικείμενα

3 Μαρτίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Το λάθος που κάνουν οι 9 στους 10 με PIN και password

3 Μαρτίου 2026
Κ. Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας

Το 5ο Π.Τ. Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Εργασιακά θέματα”

3 Μαρτίου 2026
Δυναμική παρουσία της ΕΥΔΑΜ στην Καστοριά – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ΜμΕ με νέα χρηματοδοτική δράση

Δυναμική παρουσία της ΕΥΔΑΜ στην Καστοριά – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ΜμΕ με νέα χρηματοδοτική δράση

3 Μαρτίου 2026
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Του κάρφωσε στιλό στο μάτι μέσα σε λεωφορείο!

3 Μαρτίου 2026
Τρένο, Σιδηροδρομος

Χειροπέδες σε 40χρονο που εντοπίστηκε να κλέβει καλώδια χαλκού στον ΟΣΕ – Τον είδε φύλακας

3 Μαρτίου 2026
φεγγαρι

Πανσέληνος Μαρτίου 2026: Την Τρίτη (3/3) το «ματωμένο» φεγγάρι του Σκουληκιού – Πού θα είναι ορατή η ολική έκλειψη Σελήνης

3 Μαρτίου 2026
ΔΥΠΑ

Πώς θα εκδώσετε στο λεπτό κάρτα ανεργίας

3 Μαρτίου 2026
Το ευρωπαϊκό έργο EcoZani στην καρδιά της Κοζανίτικης Αποκριάς 2026.

Το ευρωπαϊκό έργο EcoZani στην καρδιά της Κοζανίτικης Αποκριάς 2026.

3 Μαρτίου 2026
Δήμος Βοΐου: Παγκόσμια ημέρα της γυναικάς

Δήμος Βοΐου: Παγκόσμια ημέρα της γυναικάς

3 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα μέτρα στο τραπέζι πριν τα Θεοφάνεια: Στο επίκεντρο ανεμβολίαστοι και εστίαση

sierafm by sierafm
3 Ιανουαρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΣΤΙΑΣΗ,καταστήματα εστιατορια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η εκρηκτική διασπορά των κρουσμάτων φαίνεται πως οδηγεί την κυβέρνηση στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων που θα αφορούν εμβολιασμούς και εστίαση και μάλιστα ακόμα και πριν την γιορτή των Θεοφανείων.

Η εκτίναξη της θετικότητας της μετάλλαξης Όμικρον και οι προβλέψεις για δραματική αύξηση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την πίεση που υφίσταται σταθερά το ΕΣΥ, φαίνεται να έχει επηρεάσει τους ειδικούς, οι οποίοι προσανατολίζονται στη λήψη νέων πιο αυστηρών μέτρων που θα αφορούν εμβολιασμένους και μη.

Αναλυτικά τα μέτρα που εξετάζονται:

Σχολεία

Το πρώτο θέμα που θα απασχολήσει κυβέρνηση και ειδικούς στην αυγή του νέου έτους είναι τα σχολεία.

Μέσα στην εβδομάδα, Τρίτη ή Τετάρτη, θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο το βασικό σενάριο, η βούληση και η αρχική θέση, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Το πρωτόκολλο που τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, από εκεί και πέρα θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, αλλά και τη συζήτηση που θα γίνει στους ειδικούς, και θα γίνει ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου, κυρίως περισσότερα τεστ», ανέφερε.

Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να προηγηθεί rapid αντί για self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και να γίνονται περισσότερα self test εβδομαδιαίως.

Επιπλέον έχει συζητηθεί και η αλλαγή του κανόνα 50% +1 σε 40%+1 θετικά κρούσματα για να κλείσει ένα τμήμα, αν και κάποιοι εκ των επιστημόνων ζητούν να κατέβει ακόμη πιο χαμηλά ο πήχυς.

Σημειώνεται ότι επιστήμονες ζητούν να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα, ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη εξάπλωση του κορονοϊού.

Εστίαση

Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων συζητείται και η απαγόρευση των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Στο τραπέζι και η πρόταση για περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης από τις 24.00 που είναι σήμερα, στις 23.00 ή ακόμα και στις 22.00, αλλά και η μείωση της χωρητικότητας στα καταστήματα εστίασης, δηλαδή λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό μέτρο.

Εμβολιασμός

Παράλληλα εξετάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με το επικρατέστερο σενάριο είναι τα κριτήρια να είναι ηλικιακά και να κατέβει ο πήχυς από τα 60 έτη που είναι σήμερα, στα 50.

Ακόμη, συζητείται η καθιέρωση 7μηνης ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά και τη δεύτερη δόση, για όλους τους πολίτες. ‘Έτσι, όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση μέσα στο διάστημα αυτό, θα θεωρείται ανεμβολίαστος και θα χάνει κάθε προνόμιο του εμβολιασμένου.

Το «plan b» της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί σε περίπτωση νέας εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί σε ισχύ πριν την γιορτή των Θεοφανείων όπου πάλι αναμένεται μεγάλη κινητικότητα των πολιτών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΜΕΤΡΑ
Previous Post

ΟΑΕΔ: Επτά προγράμματα με 30.800 θέσεις εργασίας – Πώς θα κάνετε αίτηση

Next Post

Ποδαρικό με βροχή από διάττοντες Τεταρτίδες – Κορυφώνεται απόψε και στην Ελλάδα

Next Post
ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ

Ποδαρικό με βροχή από διάττοντες Τεταρτίδες - Κορυφώνεται απόψε και στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»
  • ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές στους ΚΑΔ – Αλλαγή χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου
  • Επιχείρησαν να περάσουν μέσω drone σε φυλακές απαγορευμένα αντικείμενα
  • Το λάθος που κάνουν οι 9 στους 10 με PIN και password
  • Το 5ο Π.Τ. Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Εργασιακά θέματα”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr