• Latest

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κοζάνη

17 Μαρτίου 2022
«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους είπαν οι σκληροί των μπλόκων, αποφάσισαν να μην κάνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα

Οι αποφάσεις των αγροτών – Πού “σπάνε” τα μπλόκα, “στο τραπέζι” η κάθοδος στην Αθήνα

21 Ιανουαρίου 2026

Κλειστές όλες οι δομές στο Δήμο Βοΐου την Τετάρτη

21 Ιανουαρίου 2026
Νεάπολη, Βοΐου: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων των ΚΤΕΛ

Νεάπολη, Βοΐου: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων των ΚΤΕΛ

20 Ιανουαρίου 2026
Σχολεία χιονι

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Μακεδονία!

20 Ιανουαρίου 2026
Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

20 Ιανουαρίου 2026
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου

20 Ιανουαρίου 2026
Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Ιανουαρίου 2026
Οι Climate Change στην Κοζάνη – Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026 στις 20:00 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης

Οι Climate Change στην Κοζάνη – Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026 στις 20:00 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης

20 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση της πλατείας στην Κοινότητα Οινόης

Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση της πλατείας στην Κοινότητα Οινόης

20 Ιανουαρίου 2026
Το βραβείο Ευθύνης και Πολιτισμού στη Ναούμα Ταχμιντζή από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας

Το βραβείο Ευθύνης και Πολιτισμού στη Ναούμα Ταχμιντζή από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας

20 Ιανουαρίου 2026
ΤΣ

Άκης Τσούκας: Sold out η 51η Έκθεση Γούνας Καστοριάς

20 Ιανουαρίου 2026
Πολιτική Προστασία Δήμου Κοζάνης: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ – Μέτρα Αυτοπροστασίας για Χιόνια

Πολιτική Προστασία Δήμου Κοζάνης: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ – Μέτρα Αυτοπροστασίας για Χιόνια

20 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
17 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνάντηση με τον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία.

Στις επιπτώσεις από την απολιγνιτοποίηση αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, επισημαίνοντας ότι θα έχει αρνητικό αποτύπωμα στην περιοχή. Πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις με την ακρίβεια και ο πόλεμος την Ουκρανία αποδεικνύουν ότι ο λιγνίτης είναι πολύτιμος και θα πρέπει να συνεχιστεί η αξιοποίησή του. Επίσης αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού και στην υποχρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο δήμαρχος δώρισε τοπικά προϊόντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε δηλώσεις του, μετά την συνάντηση, ο ΓΓ τόνισε:

Μεγάλη υποκρισία τα κυβερνητικά μέτρα

«Αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις αντοχές της οικονομίας είναι μεγάλη υποκρισία, από την άποψη ότι η κυβέρνηση βλέπει η οικονομία μας να έχει αντοχές για τους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ όταν πρόκειται να μιλήσει για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα, η οικονομία δεν έχει αντοχές. Είναι μεγάλη υποκρισία.

Εδώ και τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, όλου του λαού. Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται άμεσα κατάργηση του ΦΠΑ, των Ειδικών Φόρων σε καύσιμα και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Χρειάζεται προστασία του εισοδήματος, με αυξήσεις μισθών εδώ και τώρα. Και μια σειρά άλλα τέτοια μέτρα όπως στον τομέα της Ενέργειας, όπου χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν όλες οι μορφές της Ενέργειας».

Η απολιγνιτοποίηση είναι εγκληματική πολιτική

«Βλέπουμε τι συμβαίνει με την οικονομική κρίση, βλέπουμε τι συμβαίνει με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η απολιγνιτοποίηση είναι εγκληματική πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Ο λιγνίτης χρειάζεται, δεν υπάρχει πρόβλημα προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν θα ζήσει μόνο ο λαός, οι εργαζόμενοι της Πτολεμαΐδας, της Εορδαίας, του Νομού Κοζάνης, αλλά όλος ο ελληνικός λαός ο οποίος χρειάζεται φθηνό ρεύμα και ο λιγνίτης μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτό. Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία αυτό που λέγεται για την ακρίβεια του λιγνίτη. Ο λιγνίτης έγινε ακριβός όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις συμφώνησαν με την ΕΕ για το χρηματιστήριο των ρύπων, για το εμπόριο των ρύπων που ακρίβυναν τον λιγνίτη.

Κι ήρθε τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος -η απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο εξελισσόμενος πόλεμος με τους ανταγωνισμούς Ρωσίας, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ- να φέρει στην επιφάνεια την εκτίναξη του φυσικού αερίου και ξανά ο λιγνίτης να είναι φθηνότερος από το φυσικό αέριο, πράγμα που δείχνει πως όλοι ξέχασαν ξαφνικά την προστασία του περιβάλλοντος και όλα αυτά που λέγανε πριν. Άρα, χρειάζεται και ο λιγνίτης, χρειάζεται και η γεωθερμία, χρειάζονται και οι υδρογονάνθρακες -η έρευνα και ανάπτυξη τους- χρειάζονται και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας -είτε ανεμογεννήτριες είτε φωτοβολταϊκά. Όλα αυτά σε συνδυασμό, και για να υπάρχει δουλειά στους εργαζόμενους, να μην υπάρχει ανεργία, να μην απολύονται. Και για να υπάρχει φθηνό ρεύμα, φθηνή Ενέργεια, φθηνά καύσιμα για όλο τον ελληνικό λαό. Και να υπάρχει επάρκεια, να μην έχουμε δηλαδή ενεργειακή φτώχεια, να μην έχουμε ενεργειακή εξάρτηση, να μην έχουμε εκμετάλλευση και οδυνηρή αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

 

Στη συνέχεια ο ΓΓ του ΚΚΕ μίλησε σε εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Εγκληματική χαρακτήρισε την απολιγνιτοποίηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του. Πρόσθεσε πως η απολιγνιτοποίηση έφερε ενεργειακή φτώχεια στον λαό, ενεργειακή εξάρτηση στη χώρα και ανεργία στους εργαζόμενους της περιοχής.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της αξιοποίησης όλων των μορφών Ενέργειας.

Αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιλέξουν στρατόπεδο ληστών, αλλά να έχουν μια αυτοτελή και ανεξάρτητη στάση δίχως εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε προς τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ παλεύει μαζί τους για όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και τους κάλεσε να πάρουν μέρος στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Τόνισε ακόμα πως το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όλους τους εργαζόμενους, άσχετα με το πόσο συμφωνούν μαζί του, για να συμπορευτούν στον δρόμο του αγώνα που είναι η μόνη διέξοδος από την κατάσταση που ζουν σήμερα.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον διευθυντή του ΑΗΣ, Γρηγόρη Τσαλιάνη.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και ΚΥ Δυτικής Μακεδονίας καθώς υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η σημερινή επίσκεψη του, θα κλείσει με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7.00μμ στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Tags: κκε κουτσουμπας
Previous Post

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου

Next Post

Η εικόνα των κρουσμάτων την Πέμπτη 17/3 στη Δυτική Μακεδονία – 24256 κρούσματα στη χώρα

Next Post
Δωρεάν rapid test

Η εικόνα των κρουσμάτων την Πέμπτη 17/3 στη Δυτική Μακεδονία - 24256 κρούσματα στη χώρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Οι αποφάσεις των αγροτών – Πού “σπάνε” τα μπλόκα, “στο τραπέζι” η κάθοδος στην Αθήνα
  • Κλειστές όλες οι δομές στο Δήμο Βοΐου την Τετάρτη
  • Νεάπολη, Βοΐου: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων των ΚΤΕΛ
  • Κλειστά σχολεία στη Δυτική Μακεδονία!
  • Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr