• Latest
ΜΑΜΑ ΠΑΙΔΙ

Πιάνουν δουλειά οι νταντάδες της γειτονιάς, ξεκινούν οι αιτήσεις για τους γονείς

25 Μαΐου 2022
Στην Αθήνα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας. Δηλώσεις συμμετοχής

Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας: Τα αποτελέσματα των εκλογών

10 Μαΐου 2026
Ο Μακεδονικός Σιάτιστας πήρε το ντέρμπι και πάει φουλ για πρωτάθλημα

Ο Μακεδονικός Σιάτιστας πήρε το ντέρμπι και πάει φουλ για πρωτάθλημα

10 Μαΐου 2026
Σιάτιστα: Η15η Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας

Σιάτιστα: Η15η Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας

10 Μαΐου 2026
Σούπερ μάρκετ, super market

Ποιοι θα παίρνουν κάθε μήνα voucher για ψώνια από το σούπερ μάρκετ

10 Μαΐου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έδεσαν το πτώμα με τούβλα και το πέταξαν στον Λουδία – Πώς έγινε η δολοφονία του 54χρονου

10 Μαΐου 2026
αστυνομια

Πυροβολισμοί σε μπάρ: Με ούζι άνοιξε πυρ μεθυσμένος 58χρονος – Με τραύματα σε λαιμό και πλάτη η 43χρονη

10 Μαΐου 2026
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου»: Το Διαμάντι της Εκπαίδευσης

10 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Τρεις συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών σε περιοχές της Κοζάνης, της Καστοριάς και της Φλώρινας

10 Μαΐου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

«Μας έφαγε 15.000 ευρώ – Χάσαμε το σπίτι μας και δεν έκανε τίποτα»: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση γνωστής δικηγόρου

10 Μαΐου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πυροβόλησαν άνδρα και πέταξαν το πτώμα στον ποταμό Λουδία

10 Μαΐου 2026
ΑΓΡΟΒΟΪΟ

Το Αγροβοΐο ζητά συνεργάτες – Εγγραφή στο μητρώο

10 Μαΐου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τι έδειξαν 56.487 αξιολογήσεις ασθενών για τα νοσοκομεία – Ποια είναι στην κορυφή από την Δυτική Μακεδονία

10 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πιάνουν δουλειά οι νταντάδες της γειτονιάς, ξεκινούν οι αιτήσεις για τους γονείς

sierafm by sierafm
25 Μαΐου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΑΜΑ ΠΑΙΔΙ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των επιμελητών για το πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς” και μέσα στο καλοκαίρι οι γονείς θα μπορούν να έχουν τη δική τους νταντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους γονείς προκειμένου να αποκτήσουν τη δική τους νταντά.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας στο Dnews σημείωσε ότι το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» που εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ήρθε και στη χώρα μας για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στη στήριξη των οικογενειών. “Θέλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά τους γονείς και να σταθούμε δίπλα στις γυναίκες που θέλουν να παραμείνουν ενεργές στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση των παιδιών τους. Δεν θέλουμε οι γυναίκες να μπαίνουν στο δίλημμα «καριέρα ή οικογένεια».

Με τις «Νταντάδες της γειτονιάς» βελτιώνουμε την καθημερινότητα των γυναικών, προωθούμε τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ενισχύουμε τη γυναικεία εργασία και προωθούμε την ισότητα ανδρών και γυναικών στην απασχόληση” σημειώνει η κ. Συρεγγέλα ή οποία υλοποιεί το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

Οι δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022 είναι οι παρακάτω:

  • Δήμος Αβδήρων, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Δήμος Καβάλας, Δήμος Ορεστιάδας,
  • Δήμος Αμφιλοχίας, Δήμος Γόρτυνας, Δήμος Καρπάθου, Δήμος Παλαμά, Δήμος Ανατολικής Σάμου, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Δήμος Κρωπίας, Δήμος Πηνειού,
  • Δήμος Άνδρου, Δήμος Εμμανουήλ Παππά, Δήμος Λεβαδέων, Δήμος Πρέβεζας
  • Δήμος Αποκορώνου, Δήμος Εορδαίας, Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Δήμος Ρήγα Φεραίου, Δήμος Βέλλου-Βόχας, Δήμος Ευρώτα, Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας, Δήμος Σάμης, Δήμος Βοϊου,
  • Δήμος Ικαρίας, Δήμος Μυκόνου, Δήμος Σουλίου
  • Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού, Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Στο «Μητρώο Επιμελητών» μπορούν να εγγραφούν σε αυτή τη φάση όσες και όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν τους παραπάνω δήμους. Για την εγγραφή τους υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση. Για την εγγραφή τους είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων:

α) Δελτίο ταυτότητας.
β) Άδεια διαμονής ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο σε ισχύ που παρέχει πρόσβαση στην εργασία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τους πολίτες τρίτων χωρών, τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας, τους ομογενείς και τους πολίτες κρατών μελών της ΕΕ.
γ) Αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης ή του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή ισότιμου τίτλου ή Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)– Ειδικότητας: Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή ισότιμου τίτλου, πτυχίου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής ή Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου, ή πτυχίου ΑΕΙ Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία ή ισότιμου τίτλου ή πτυχίου της Ανωτέρας Σχολής Νηπιοβρεφοκόμων του Κέντρου Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» και του ΠΙΚΠΑ Ιωαννίνων.

Εφιστάται δε η προσοχή των ενδιαφερομένων για διάφορα σεμινάρια εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που διαφημίζουν ότι εκπαιδεύουν –με κάποιο κόστος- επιμελητές/τριες για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς». Ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους ότι τα εν λόγω σεμινάρια δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

δ) Πρόσφατα (εντός τελευταίου τριμήνου) πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών από δημόσια δομή υγείας, ειδικότητας ψυχιάτρου, για την καλή ψυχική του υγεία, δερματολόγου για τον έλεγχο μεταδοτικών δερματικών ασθενειών και παθολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής για τον έλεγχο αερογενώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

ε) Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά.

στ) Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Β1 για αλλοδαπούς που δεν είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής.

ζ) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.

η) Υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα συμπληρώνεται ηλεκτρονικά κατά την αίτηση και σύμφωνα με την οποία δηλώνεται ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η:

«1. δεν έχει εκπέσει της γονικής μέριμνας, ούτε έχει απωλέσει το δικαίωμα άσκησης αυτής (εφόσον είναι γονέας),

2. δεν τελεί υπό καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης,

3. δεν εκκρεμεί εις βάρος του μήνυση ή έγκληση ενώπιον αρμόδιας αρχής και δεν διώκεται ως φυγόδικος ή φυγόποινος και δεν έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε κακούργημα, για αδικήματα που επισύρουν, σύμφωνα με το άρθρο 1537 ΑΚ, έκπτωση από τη γονική μέριμνα ή για αδικήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας, κατά της προσωπικής ελευθερίας, κατά της γενετήσιας ελευθερίας, για αδικήματα του ν. 3500/2006 (Α΄232), καθώς και για αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά ή εμπορία οργάνων.

4. υποχρεούται να δηλώσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων που καταχωρούνται στο Μητρώο Επιμελητών εντός δέκα ημερών από την επέλευση της μεταβολής».

Οι επιμελητές/τριες μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων είτε στο σπίτι τους είτε στην οικία των παιδιών. Σε περίπτωση που παρέχουν τις υπηρεσίες στο σπίτι τους, απαιτείται και η συμπλήρωση ηλεκτρονικής Υπεύθυνης Δήλωσης, στην οποία δηλώνεται ο αριθμός των ενήλικων συνοικούντων και η σχέση τους με τον/την επιμελητή/τρια.
Κάθε επιμελητής/τρια επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο: α) μέχρι του αριθμού των 3 παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους, β) μέχρι του αριθμού των 2 παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
Previous Post

Επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ με κωδικούς TaxisNet: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για τις αιτήσεις

Next Post

Κοινωνικός Τουρισμός: Περισσότερα χρήματα τον Αύγουστο από τον ΟΑΕΔ, ποιοι δικαιούνται έως 12 διανυκτερεύσεις

Next Post
ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΤΑΞΙΔΙ

Κοινωνικός Τουρισμός: Περισσότερα χρήματα τον Αύγουστο από τον ΟΑΕΔ, ποιοι δικαιούνται έως 12 διανυκτερεύσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας: Τα αποτελέσματα των εκλογών
  • Ο Μακεδονικός Σιάτιστας πήρε το ντέρμπι και πάει φουλ για πρωτάθλημα
  • Σιάτιστα: Η15η Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας
  • Ποιοι θα παίρνουν κάθε μήνα voucher για ψώνια από το σούπερ μάρκετ
  • Έδεσαν το πτώμα με τούβλα και το πέταξαν στον Λουδία – Πώς έγινε η δολοφονία του 54χρονου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr