• Latest
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ

Λάζαρος Μαλούτας: «Το ζήτημα της Ακρινής απαιτεί  ξεκάθαρες και ειλικρινείς θέσεις»

29 Ιουλίου 2022
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα

7 Ιουνίου 2025
Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

7 Ιουνίου 2025
Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδη

7 Ιουνίου 2025
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάζαρος Μαλούτας: «Το ζήτημα της Ακρινής απαιτεί  ξεκάθαρες και ειλικρινείς θέσεις»

sierafm by sierafm
29 Ιουλίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είναι κρίμα το ζήτημα της Ακρινής να  χρησιμοποιείται για ανούσιες αντιπολιτευτικές κριτικές, πολιτικάντικες διαπιστώσεις και παιχνίδι εντυπώσεων.

Σεβόμενος τους κατοίκους της Ακρινής και με μοναδικό στόχο την ΚΑΘΑΡΗ και χωρίς ουδεμιά ασάφεια θέση μου, θα την καταθέσω και γραπτά, πέραν της προφορικής τοποθέτησης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

Η βασική μου θέση για το ζήτημα της Ακρινής συνοψίζεται στη βεβαιότητα, ότι η Ακρινή θα αποφασίσει για το μέλλον της. Ο Δήμος Κοζάνης και εγώ προσωπικά θα υποστηρίξουμε θεσμικά την απόφαση της Ακρινής, όποια κι αν είναι αυτή.

Για όσους αρέσκονται στα πολιτικά παιχνίδια και χρησιμοποιούν το θέμα της Ακρινής γι’ αυτό το σκοπό, θα ήθελα να σημειώσω πως αγωνίζομαι να λύσω τα προβλήματα και όχι να φανώ αρεστός ή δυσάρεστος. Γνωρίζω τον θεσμικό μου ρόλο και τί απορρέει από αυτόν και πράττω όπως προβλέπεται.

Και είναι πασιφανές, ότι  δεν απεμπόλησα κανένα νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ακρινιωτών. Όποιος διαβάσει προσεκτικά και χωρίς σκοπιμότητα διαστρέβλωσης την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία υιοθετεί πλήρως την Απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ακρινής,  θα διαπιστώσει ότι κατά προτεραιότητα κατόπιν δικής μου εισήγησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης «στηρίζει αταλάντευτα τη μετεγκατάσταση…» και «καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της νομοθετημένης υποχρέωσης μετεγκατάστασης της Ακρινής».

Αναφορικά με τις αιχμές για υποδαύλιση της διχόνοιας ανάμεσα στους κατοίκους, θα ήθελα να επισημάνω πως είναι προφανές ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση ανάμεσά τους. Το αποδεικνύει και η απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας για το ζήτημα της μετεγκατάστασης. Κανείς δεν υποκινεί υπογείως τη διχογνωμία.  Η  επίκληση περί διχασμού και συμμετοχής σε θεσμική εκτροπή μόνο σκοπιμότητα και δόλο αποδεικνύει από την παράταξη «Κοζάνη, τόπος να ζεις». Και μόνο το γεγονός, ότι αναφέρεται στο δημόσιο λόγο μία τέτοια πρακτική, υποτιμά τους ίδιους τους κατοίκους.  Εκείνοι ζουν δίπλα στα ορυχεία, εκείνοι έχουν την άποψη που βαρύνει περισσότερο. Δεν είναι μαριονέτες. Όσο και αν κάποιοι διατείνονται λοιπόν για τον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών, λησμονούν ότι στους δημοκρατικούς θεσμούς οι πλειοψηφίες ορίζουν τις αποφάσεις.

Επιπλέον, επισημαίνω ότι η μετεγκατάσταση της Ακρινής πάντοτε είχε ως προϋπόθεση την πολιτική βούληση. Η βούληση τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρούσα φάση δεν συμπεριλαμβάνει την μετεγκατάσταση. Άποψη που είχε καταστήσει σαφή και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, υπογραμμίζοντας πως η μετεγκατάσταση της Ακρινής δεν μπορεί να γίνει. Πλέον, άπαντες κάνουν λόγο για μία εναλλακτική και ρεαλιστική λύση.  Η λύση για την Ακρινή πρέπει να δοθεί ΧΘΕΣ. Δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης.

Κλείνοντας, θέλοντας να επισημάνω τη διαχρονική μου στήριξη στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της Ακρινής, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως το 2013 τάχιστα ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες του σχεδίου μετεγκατάστασης.

Οι κύριοι και οι κυρίες της δημοτικής κίνησης ¨Κοζάνη, τόπος να ζεις¨ κατά την πενταετή τους θητεία, αποτέλεσαν άραγε «θεματοφύλακα και εγγυητή» της διαδικασίας μετεγκατάστασης; Καλό θα είναι να ξαναδούν με προσοχή τη θητεία τους ως δημοτική αρχή και ως αντιπολίτευση, για να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν το παράδειγμα της υποκρισίας, καθώς από τη μία θεωρούν εκτροπή την όποια αναφορά σε εναλλακτική πρόταση και ταυτόχρονα απαιτούν για αυτήν βελτιστοποίηση, αποσαφήνιση και δέσμευση με νομική μορφή. Όμως, το ζήτημα της Ακρινής απαιτεί  ξεκάθαρες και ειλικρινείς θέσεις.

Λάζαρος         Μαλούτας,

Δήμαρχος Κοζάνης

Tags: ΜΑΛΟΥΤΑΣ
Previous Post

Σημαντική αύξηση 17% στον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Next Post

Καστοριά: Τρύπωνε στα σπίτια τα μεσάνυχτα και τα ξάφριζε

Next Post
κλοπη

Καστοριά: Τρύπωνε στα σπίτια τα μεσάνυχτα και τα ξάφριζε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα
  • Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ
  • Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδη
  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr