• Latest
εφορια φορολογια

Οι αλλαγές που έρχονται στο Ε9 για όσους αποκτούν, πωλούν ή μεταβιβάζουν ακίνητα

13 Σεπτεμβρίου 2022
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Δεν ξεχνάμε τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, είναι διαρκώς στην μνήμη μας και δείχνουν την ανάγκη για ένα ειρηνικό μέλλον, με αμοιβαίο σεβασμό και συνύπαρξη»

19 Μαΐου 2025
ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΟΧΑΙΑ

Σαρωτικές αλλαγές στον νέο ΚΟΚ – Αναλυτικοί πίνακες

19 Μαΐου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Προκήρυξη 11ου Κύκλου του ΔΠΜΣ «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Διαχείριση Ενέργειας στα Κτίρια»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Προκήρυξη 11ου Κύκλου του ΔΠΜΣ «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Διαχείριση Ενέργειας στα Κτίρια»

19 Μαΐου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

19 Μαΐου 2025
ανεργια

Προσλήψεις 60 ατόμων στον ΔΕΔΔΗΕ (προκηρύξεις)

19 Μαΐου 2025
ΚΑΡΔΙΑ, ΚΑΡΠΑ

Ιερέας έσωσε τη ζωή 2χρονου παιδιού: Είχε εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες

19 Μαΐου 2025
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονία

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονία

19 Μαΐου 2025
Έναρξη κατασκευής δύο νέων Σταθμών Αποθήκευσης Ενέργειας (BESS) στη Δυτική Μακεδονία 

Έναρξη κατασκευής δύο νέων Σταθμών Αποθήκευσης Ενέργειας (BESS) στη Δυτική Μακεδονία 

19 Μαΐου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Πως να πετύχεις μέσω της Διατροφής;

19 Μαΐου 2025
Πέθανε έπειτα από επίθεση μελισσών ενώ κούρευε το γκαζόν

Πέθανε έπειτα από επίθεση μελισσών ενώ κούρευε το γκαζόν

19 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους 28 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

19 Μαΐου 2025
Σ.Ε.Α. Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»: Ενημέρωση μαθητών για Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού των Οστών

Σ.Ε.Α. Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής»: Ενημέρωση μαθητών για Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού των Οστών

19 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι αλλαγές που έρχονται στο Ε9 για όσους αποκτούν, πωλούν ή μεταβιβάζουν ακίνητα

sierafm by sierafm
13 Σεπτεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εφορια φορολογια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τέλος στο «βραχνά» της συμπλήρωσης του Ε9 για τους φορολογούμενους που αποκτούν, πωλούν ή μεταβιβάζουν ακίνητα με γονική παροχή ή δωρεά αναμένεται να βάλει η ΑΑΔΕ. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ενεργοποιηθεί μια νέα ψηφιακή υπηρεσία μέσω της οποίας η δήλωση Ε9 θα συμπληρώνεται αυτόματα με άντληση των στοιχείων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ.  Οι φορολογούμενοι, δηλαδή, δεν θα χρειάζεται να αλλάζουν οι ίδιοι τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους στο Ε9 κάθε φορά που προχωρούν σε κάποια αγοραπωλησία, γονική παροχή ή δωρεά ακινήτου. Το Ε9 θα ενημερώνεται αυτόματα  με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων  που υποβάλλονται πλέον υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των φορολογούμενων και θα περιορίσει τα λάθη και τις παραλείψεις που εντοπίζονται σήμερα στο έντυπο Ε9 τα οποία επηρεάζουν το ύψος του τελικού λογαριασμού του ΕΝΦΙΑ.

Σε κάθε περίπτωση η αυτόματη συμπλήρωση του Ε9 δεν καταργεί τη δήλωση Ε9. Οι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για συγκεκριμένες ενέργειες, όπως για παράδειγμα η ηλεκτροδότηση του ακινήτου με την προσθήκη αριθμού παροχής ή η δήλωση αλλαγών στην επιφάνεια των ακινήτων σε περίπτωση νομιμοποίησης αυθαιρέτου, ενέργειες οι  οποίες δεν περνούν μέσα από την πλατφόρμα myProperty.

Τι ισχύει σήμερα

Σήμερα, όσοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους είναι υποχρεωμένοι να τις δηλώνουν υποβάλλοντας τη δήλωση Ε9 μέχρι την 31η Μαρτίου του επόμενου έτους από την ημέρα της μεταβολής. Δηλαδή για μεταβολές που θα γίνουν φέτος το έντυπο Ε9 θα πρέπει να ενημερωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Τα 11 βήματα

Όσοι αγοράζουν ή αποκτούν με γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά ακίνητα ή μεταβιβάζουν ακίνητα στα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους για να συμπληρώσουν το Ε9 θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

1. Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας κατάστασης.

2. Μπορείτε να εισάγετε/μεταβάλλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).

3. Εάν εισάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα  περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.) και επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.

4. Εάν μεταβάλλετε ακίνητο, τροποποιήστε μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται  τροποποίηση.

5. Από το έτος 2013 και μετά, κατά την οριστική υποβολή των δηλώσεων Ε9, ζητείται υποχρεωτικά η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στα κτίσματα στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.

6. Από το έτος 2014 και μετά, ανάλογα με την αιτία εισαγωγής/μεταβολής/διαγραφής ακινήτου που θα επιλέξετε, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά  πεδία που ζητούνται  και αφορούν στοιχεία συμβολαίων (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, Α.Φ.Μ. συμβολαιογράφου), στοιχεία διαθήκης εφόσον υπάρχει (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου) κ.λπ.

7. Κατά την οριστική υποβολή δήλωσης Ε9, μπορεί να ζητηθεί  η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.

8. Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, αποθηκεύεται προσωρινά.

9.  Όταν ολοκληρώσετε τις μεταβολές της περιουσιακής σας κατάστασης, ελέγξτε το πως έχει διαμορφωθεί μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης.

10. Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9 και εάν επιθυμείτε, μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.

11. Από τις διαθέσιμες ενέργειες μπορείτε να εκτυπώσετε τις υποβληθείσες δηλώσεις Ε9, την περιουσιακή σας κατάσταση και τα εκκαθαριστικά σημειώματα Φ.Α.Π. /πράξεις διοικητικού  προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: Ε9ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Previous Post

Άνοιξε το emvolio.gov.gr: Ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο, κληρώνει σήμερα για πέμπτη δόση

Next Post

Λογαριασμοί ρεύματος: Αλλάζουν όλα στις επιδοτήσεις, ποιοι θα παίρνουν περισσότερα χρήματα

Next Post
Power Pass, δεη

Λογαριασμοί ρεύματος: Αλλάζουν όλα στις επιδοτήσεις, ποιοι θα παίρνουν περισσότερα χρήματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα: «Δεν ξεχνάμε τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, είναι διαρκώς στην μνήμη μας και δείχνουν την ανάγκη για ένα ειρηνικό μέλλον, με αμοιβαίο σεβασμό και συνύπαρξη»
  • Σαρωτικές αλλαγές στον νέο ΚΟΚ – Αναλυτικοί πίνακες
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Προκήρυξη 11ου Κύκλου του ΔΠΜΣ «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Διαχείριση Ενέργειας στα Κτίρια»
  • Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  • Προσλήψεις 60 ατόμων στον ΔΕΔΔΗΕ (προκηρύξεις)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  2. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  3. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  4. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr