• Latest
εξετασεις, σχολειο

Πανελλήνιες 2023: Από σήμερα έως τις 12/12 η υποβολή αίτησης συμμετοχής

29 Νοεμβρίου 2022
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Συνάδελφός της είχε γίνει αφόρητος με τη συμπεριφορά του – Συνελήφθη 35χρονος για stalking και παρενόχληση

18 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

65χρονος δέχτηκε κλωτσιά στο κεφάλι, γιατί έκανε παρατήρηση σε νεαρούς που σχολίασαν τον σκύλο του φίλου του

18 Ιουλίου 2026
Φορτηγό «σφήνωσε» και προκάλεσε ζημιά σε ιστορική πύλη

Φορτηγό «σφήνωσε» και προκάλεσε ζημιά σε ιστορική πύλη

18 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φυτεία με περισσότερα από 800 χασισόδεντρα εντόπισαν αστυνομικοί σε αποψιλωμένη δασική έκταση

18 Ιουλίου 2026
νεκροταφειο

34χρονος έκανε το μνήμα συγγενή του κρυψώνα για ναρκωτικά

18 Ιουλίου 2026
νοσοκομειο

Στα 25 τα κρούσματα σαλμονέλας – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα από τα πρώτα δείγματα

18 Ιουλίου 2026
χρημα

Εφάπαξ: Έρχονται αλλαγές από το 2027 – Ποιοι θα το λάβουν αυξημένο

18 Ιουλίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Ανήλικη λήστεψε μίνι μάρκετ με φαλτσέτα

18 Ιουλίου 2026
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» 2026: Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ

«Ανακαινίζω 2026»: Διευρύνονται τα κριτήρια για τις κλειστές κατοικίες – Η νέα προθεσμία

18 Ιουλίου 2026
αγχος πονοκεφαλος πονος

Πρωινός πονοκέφαλος: 7 πιθανές αιτίες και πότε πρέπει να πάμε στον γιατρό

18 Ιουλίου 2026
ΧΡΕΗ

Ρύθμιση οφειλών έως 72 δόσεις: Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος – Αναλυτικά η διαδικασία βήμα προς βήμα

18 Ιουλίου 2026
Στον Άρη Θεσσαλονίκης η Μιχαέλα Κουτσή από τη Γαλατινή

Στον Άρη Θεσσαλονίκης η Μιχαέλα Κουτσή από τη Γαλατινή

17 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πανελλήνιες 2023: Από σήμερα έως τις 12/12 η υποβολή αίτησης συμμετοχής

sierafm by sierafm
29 Νοεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 29/11 η υποβολή αίτησης-δήλωσης υποψηφιότητας συμμετοχής στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Η προθεσμία ισχύει έως τη Δευτέρα 12/12 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση.

Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που του αναλογεί είτε από το διαδίκτυο, είτε από το λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο, αποστέλλονται ήδη στα λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Μουσικά Τμήματα

Για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση θα ακολουθήσει νεότερη εγκύκλιος σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν.

Επιπλέον, κατά την ίδια προθεσμία (Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022), οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα πρέπει να υποβάλλουν και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

Αξίζει επίσης να σημειωθούν τα εξής:

  1. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες προγραμματίζονται για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2023. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό αντίστοιχα σε χρόνο που θα καθοριστεί από τα συναρμόδια υπουργεία.
  2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
  3. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2021 ή το 2022 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις (Μάρτιος-Απρίλιος 2023). Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2021, θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021. Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2022, θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022.
  4. Όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), πρέπει να απευθυνθούν σε κάποια από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων, για να αποκτήσουν πιστοποιητικό της πάθησής τους. Αυτοί οι υποψήφιοι, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα. ΑθΚ

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Επιστρέφουν 1 Ιανουαρίου 2023 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, με ΚΥΑ το «πάγωμα» ποινών στον οικογενειακό γιατρό

Next Post

Κιβωτός του Κόσμου: Ανακαλούν τις δωρεές οι δωρητές, αλλάζουν τους όρους στις διαθήκες

Next Post
Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Ανακαλούν τις δωρεές οι δωρητές, αλλάζουν τους όρους στις διαθήκες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνάδελφός της είχε γίνει αφόρητος με τη συμπεριφορά του – Συνελήφθη 35χρονος για stalking και παρενόχληση
  • 65χρονος δέχτηκε κλωτσιά στο κεφάλι, γιατί έκανε παρατήρηση σε νεαρούς που σχολίασαν τον σκύλο του φίλου του
  • Φορτηγό «σφήνωσε» και προκάλεσε ζημιά σε ιστορική πύλη
  • Φυτεία με περισσότερα από 800 χασισόδεντρα εντόπισαν αστυνομικοί σε αποψιλωμένη δασική έκταση
  • 34χρονος έκανε το μνήμα συγγενή του κρυψώνα για ναρκωτικά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr