• Latest
Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σπάει» τη σιωπή του ο ιατροδικαστής Καρακούκης – «Βρέθηκαν στοιχεία στα δύο παιδιά που… μιλούν»

28 Ιανουαρίου 2023
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας – Πληροφορίες για συνεργούς και καθοδηγητές στο διπλό φονικό

22 Δεκεμβρίου 2025
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Δύο άντρες έδειραν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ γιατί τους ενόχλησε το τύμπανο που χτυπούσε ο ανήλικος

22 Δεκεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Ώρα πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης: Τι ποσά θα λάβουν οι δικαιούχοι

22 Δεκεμβρίου 2025
Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς

Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς

22 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Να αποσυρθούν οι αρνητικές διατάξεις για τη ζωή χιλιάδων στρατιωτικών που φέρνει η κυβέρνηση»

Καλλιόπη Βέττα: «Να αποσυρθούν οι αρνητικές διατάξεις για τη ζωή χιλιάδων στρατιωτικών που φέρνει η κυβέρνηση»

22 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Έρχονται το 2026 νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ με μηνιαία επιδότηση έως 1.004 ευρώ

22 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Προβληματική και άκρως ανησυχητική η επιλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να συνάψει προγραμματική σύμβαση, με εταιρεία Αθηναϊκών Συμφερόντων, αγνοώντας Τοπικό Φορέα, για την λειτουργία Δομής Ψυχικής Υγείας στην ΠΕ Γρεβενών

22 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Με ήττες αποχαιρετούν το 2025 τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις Κοζάνη και Εορδαϊκός

22 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

Αυλαία 2025 στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης

22 Δεκεμβρίου 2025
Όταν το ποδόσφαιρο ενώνει – Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Σιάτιστας προς τον Μακεδονικό Κοζάνης… με καρδιά και ουσία

Όταν το ποδόσφαιρο ενώνει – Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Σιάτιστας προς τον Μακεδονικό Κοζάνης… με καρδιά και ουσία

22 Δεκεμβρίου 2025
Στα μπλόκα των αγροτών σε Σιάτιστα, Φιλώτα και τελωνείο Νίκης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Στα μπλόκα των αγροτών σε Σιάτιστα, Φιλώτα και τελωνείο Νίκης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

22 Δεκεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 «Στην καρδιά της πόλης» – Δεύτερο μέρος

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης. Ομάδα Κοινωνικών Δράσεων- Ευχαριστήριο

22 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σπάει» τη σιωπή του ο ιατροδικαστής Καρακούκης – «Βρέθηκαν στοιχεία στα δύο παιδιά που… μιλούν»

sierafm by sierafm
28 Ιανουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ρούλα Πισπιρίγκου
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, για τους οποίους κατηγορείται η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, αποκάλυψε ο ιατροδικαστής  Νίκος Καρακούκης.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, έδωσε απαντήσεις στις αιχμές που αφήνει εναντίον του ιδίου και του Νίκου Καλόγρηα, ο νομικός εκπρόσωπος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.Unmute

«Επί ένα χρόνο δεν μίλησα. Έχω δεχτεί μία βάναυση συκοφαντική δυσφήμηση από τον κ. Κούγια, ο οποίος είπε ότι δεν έχω πτυχίο», τόνισε ο κ. Καρακούκης και προανήγγειλε προσφυγή στα αστικά δικαστήρια. Ο έμπειρος ιατροδικαστής επισήμανε ότι νεκροτομεί εδώ και τριάντα χρόνια με τα τελευταία δεκαπέντε να υπηρετεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης από θέσεις προϊστάμενου σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Ο κ. Καρακούκης απάντησε στα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό, τα οποία «είναι κωμικά και επιστημονικά ανεπαρκή», όπως υποστήριξε. Περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να ερευνήσουν οι δύο επιστήμονες τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας, δίνοντας απάντηση σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι είναι «αυτοδιόριστοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα άρχισαν από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ με την οποία ζητούσε από δύο ιατροδικαστές της Υπηρεσίας Αθηνών να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου των δύο κοριτσιών. «Λέγονται πολλά και είναι ψευδή και συκοφαντικά για εμάς. Λένε ότι αναθέσαμε στον φίλο μας τον κ. Ευτυχιάδη να κάνει την ιστολογική εξέταση», είπε ο κ. Καρακούκης. Ανέφερε ότι απέστειλαν έγγραφο προς την Έδρα Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να συνταχθεί ανασκόπηση επί των δύο περιστατικών.

Ο μοναδικός παθολογοανατόμος και καθηγητής του ΕΚΠΑ που δεν είχε ασχοληθεί πρωτογενώς με τις δύο υποθέσεις ήταν ο κ. Ευτυχιάδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής αφού οι άλλοι δύο διαθέσιμοι επιστήμονες που ασχολούνται με νεκροτομικά υλικά, είχαν ερευνήσει αρχικώς την ίδια ιστορία. «Δεν αναθέσαμε στον κ. Ευτυχιάδη την έρευνα. Εμείς απευθυνθήκαμε στο Εργαστήριο», είπε καταλήγοντας ο κ. Καρακούκης.

«Τα στοιχεία που… μιλούν για τα δύο παιδιά»

«Πέραν του φωτογραφικού υλικού και των κακώσεων που διαπιστώσαμε στις ακτινογραφίες, υπάρχουν στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος ο οποίος κάνει μία έρευνα και συλλαμβάνει τον δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου», δήλωσε ο κ. Καρακούκης.

«Επικαλείται ο κ. Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω, είναι ότι δεν λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Σας αρκεί να σας πει εσάς κάποιος ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια για τους θανάτους; Παθολογικά αίτια είναι μία ομάδα αιτιών, πρέπει να προσδιορίσουμε τη συγκεκριμένη που προκάλεσε το θάνατο. Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους. Όταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου «μιλάνε» για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποξία, τι θα πεις; Όταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνα μας με τον κ. Καλόγρηα βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρακούκης αναφερόμενος στις εκδορές στο πρόσωπο Μαλένας και Ίριδας, χωρίς να θέλει να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, καθώς αναμένεται η δίκη, είπε πως έγιναν όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή.

Καταλήγοντας ήθελε να δώσει μία απάντηση σε όποιον τυχόν τον κατηγορεί.

«Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, κάναμε μία συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ίσως ο κ. Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα, νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν συνηγορούν γι’ αυτό».

Πηγή: enikos.gr

Tags: ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ
Previous Post

Ακαδημία ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Έκοψαν τη Βασιλόπιτα

Next Post

Λογαριασμοί ρεύματος: Πέφτουν οι τιμές, μειώνονται και οι επιδοτήσεις

Next Post
ΡΕΥΜΑ ΔΕΗ

Λογαριασμοί ρεύματος: Πέφτουν οι τιμές, μειώνονται και οι επιδοτήσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας – Πληροφορίες για συνεργούς και καθοδηγητές στο διπλό φονικό
  • Δύο άντρες έδειραν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ γιατί τους ενόχλησε το τύμπανο που χτυπούσε ο ανήλικος
  • Ώρα πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης: Τι ποσά θα λάβουν οι δικαιούχοι
  • Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να αποσυρθούν οι αρνητικές διατάξεις για τη ζωή χιλιάδων στρατιωτικών που φέρνει η κυβέρνηση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr