• Latest

Κουκουλόπουλος: Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα

22 Μαρτίου 2018
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γεμάτη κόσμο η πλατεία στη Μουσική Βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γεμάτη κόσμο η πλατεία στη Μουσική Βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

14 Ιουνίου 2026
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά

14 Ιουνίου 2026
 «Το Δάσος μας μιλά».. Από το ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας και το 3ο Νηπιαγωγείο

 «Το Δάσος μας μιλά».. Από το ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας και το 3ο Νηπιαγωγείο

14 Ιουνίου 2026
πιεση

Υπέρταση: Οι τροφές που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης

14 Ιουνίου 2026
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Απέλυσαν εργαζόμενο και αυτός χρέωσε την εταιρική κάρτα καυσίμων με πάνω από 32.000 ευρώ

14 Ιουνίου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

Εγνατία Οδός: «Μυστική» σύσκεψη στα Γιάννενα – Έργα από το 2027 και νυχτερινά κομβόι για τα βυτιοφόρα

14 Ιουνίου 2026
ηλικια, ομορφια

11 σημάδια που προειδοποιούν ότι έρχεται η εμμηνόπαυση

14 Ιουνίου 2026
Έρχονται νέα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια – Υποχρεωτική ασφάλιση και πλήρης απαγόρευση σε ανηλίκους

Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια και οι «γουρούνες» για όλους – Τι αλλάζει με τον νέο ΚΟΚ

14 Ιουνίου 2026
ΕΓΝΑΤΙΑ

Για ποια οχήματα αναμένεται να αυξηθεί το όριο ταχύτητας στην Εθνική Οδό;

14 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Νεκρός 31χρονος τουρίστας από πτώση σε αρχαιολογικό χώρο

14 Ιουνίου 2026
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Διπλώματα οδήγησης: Τι αλλάζει σε ιατρικές βεβαιώσεις, ΚΕΠ και έκδοση αδειών

14 Ιουνίου 2026
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νέα τροπή στον θάνατο του 18μηνών βρέφους – Κακουργηματική δίωξη στον παππού του

14 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κουκουλόπουλος: Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είναι το δεύτερο μεγάλο βήμα στην πορεία ανόρθωσης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Το πρώτο, η εκλογή επικεφαλής το Νοέμβριο, υπήρξε απόλυτα πετυχημένο και ανάλογη συνέχεια αξιώνουν οι 212.000 πολίτες που αγκάλιασαν το εγχείρημα μας.

Το κέντρο βάρους του συνεδρίου μας, εκ των πραγμάτων, βρίσκεται στις προγραμματικές θέσεις με αιχμή το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που παρουσιάστηκε πριν από λίγο.

Συμμετείχα στην ομάδα συντονισμού για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Κώστα Γάτσιο και θέλω να κάνω μια καίρια επισήμανση.

Τόσο το επικαλυπτικό κείμενο του Γιώργου Καμίνη που είναι η εισαγωγή στο πρόγραμμα, όσο και αυτό του κοινωνικού συμβολαίου, αποτελούν μαζί ένα επαρκές  θεωρητικό υπόβαθρο για την προγραμματική μας πρόταση που μας ενώνει όλους.

Με δυο λόγια, στην Ελλάδα του 2009 ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να γυρίσουμε.

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά για να μην χάσουμε άλλη μια δεκαετία και βασική προϋπόθεση γι αυτό είναι να αναγνωρίσουμε με θάρρος τα αίτια που μας οδήγησαν στην κρίση. Αυτό λένε με αναλυτική επάρκεια τα κείμενα μας, αλλά αυτό δε φτάνει.

Επιβάλλεται να προχωρήσουμε στην επεξεργασία συγκεκριμένων θέσεων για μείζονα ζητήματα, που συγκροτούν ένα ριζοσπαστικό πολιτικό πρόγραμμα.

Αναφέρω ενδεικτικά κάποια παραδείγματα.

Τι κάνουμε με τον ΕΝΦΙΑ. Εδώ υπάρχει και μια διαφωνία μου με το κείμενο. Ο ΕΝΦΙΑ πιστεύω πρέπει να πάει εξ’ ολοκλήρου στην αυτοδιοίκηση και να αποτελέσει το οικονομικό υπόβαθρο για να υπάρξει διακριτός κοινωνικός προϋπολογισμός στους Δήμους με την αποκέντρωση όλων των προνοιακών πολιτικών.

Να επαναθεμελιώσουμε δηλαδή το κοινωνικό κράτος  στο πλησιέστερο στον πολίτη επίπεδο όπως γίνεται στον ανεπτυγμένο  κόσμο εδώ και δεκαετίες με απόλυτη επιτυχία.

Τι θα κάνουμε με την ενέργεια και ειδικότερα με  τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας τη ΔΕΗ. Προσωπικά είμαι ταγμένος – στρατευμένος χρόνια ολόκληρα σε μια θέση που πήγαμε να την προχωρήσουμε το 2011,αλλά χάθηκε μέσα σε εκείνη την τρικυμία και σε όλα όσα ζήσαμε. Πρέπει να υπάρξει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και να σταματήσει η διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Θα είναι βαρύ το τίμημα με όλα αυτά που γίνονται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο όνομα μιας δήθεν απελευθέρωσης που δεν είναι ακριβώς απελευθέρωση, είναι διάλυση της ΔΕΗ, παρακμή ενεργειακών περιοχών και τελικά τίναγμα της κιλοβατώρας στα ύψη.

Όπως επίσης πρέπει να γίνουμε συγκεκριμένοι στο θέμα των τραπεζών. Το κείμενο μας κάνει μια διαπίστωση, ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας απαιτεί και προϋποθέτει άμεσες ξένες επενδύσεις. Συμφωνώ απόλυτα. Άλλο τόσο όμως στην προσπάθεια αυτή πρέπει να εξασφαλισθούν όροι ισότιμης συμμετοχής της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εδώ και χρόνια η μηδαμινή ρευστότητα και τα απαγορευτικά επιτόκια είναι αποτρεπτικοί παράγοντες και αυτό δεν αλλάζει αν δεν αντιμετωπισθεί  το τεράστιο πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Στις 4 Απριλίου 2017, μετά από πολύμηνη δουλειά που κάναμε το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Φωφη Γεννηματα πρότεινε τη δημιουργία Βad Βank,θέση που δικαιώθηκε πανηγυρικά προχθές στην Ευρώπη. Η Ε.Ε. και η Ε.Κ.Τ. ευνοούν αυτή την εξέλιξη η οποία απαλλάσσει τις τράπεζες από ένα μεγάλο βάρος, βάζει νέους κανόνες και επιτρέπει τη βάσιμη αισιοδοξία ότι θα αποκατασταθεί πιο γρήγορα από όσο πιστεύουμε η ρευστότητα και θα πάμε σε σταδιακή αποκλιμάκωση επιτοκίων αλλάζοντας έτσι όλα τα δεδομένα για την επανεκκίνηση της πραγματικής μας οικονομίας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετώπισαν απαξιωτικά την πρόταση μας και όπως φαίνεται οι τραπεζίτες δεν ευνοούν μια τέτοια εξέλιξη, αυτό όμως δε σημαίνει οτι η θέση για τη δημιουργία bad bank πρέπει να απουσιάζει από το πρόγραμμα μας.

Πιστεύουμε στα πρωτεία της πολιτικής έναντι των αγορών και της οικονομίας και αυτό ας το αντιληφθούν όλοι και ιδιαίτερα οι ισχυροί του χρήματος, στις τράπεζες και αλλού.

Ξέρουμε πολύ καλά οτι η κρίση προήλθε τόσο από το πελατειακό κράτος όσο και από την επικράτηση της αγοράς έναντι της πολιτικής.

Είναι 3 θέσεις που δίνουν το μέτρο της σοβαρότητας μεγάλων θεμάτων όπου πρέπει να κινηθούμε θαρραλέα γιατί αν με ρωτάτε τι είναι το Κίνημα Αλλαγής, είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα. Μια παλλαϊκή συσπείρωση γύρω από μεγάλες αλλαγές που θα χτυπήσουν στη ρίζα το κακό  που μας οδήγησε στην κρίση και τις οποίες πρέπει να ονομάσουμε καθαρά.

Αν η αναγνώριση των αιτίων που λέει με επάρκεια το προγραμματικό μας κείμενο είναι πράξη εθνικής αυτογνωσίας, το πολιτικό πρόγραμμα για το ξεπέρασμα τους  είναι πράξη σεβασμού των θυσιών του ελληνικού λαού.

Όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα, όχι τις φιλοδοξίες των στελεχών του ή/και ιδιωτικά συμφέροντα. Και επειδή πρακτικά για το νέο ΠΑΣΟΚ μιλάμε, αυτό δηλαδή που καλείται να ενσαρκώσει τις ελπίδες και τις προοπτικές του ελληνικού λαού, έτσι νομίζω πρέπει να δούμε το νέο φορέα.

Ένα Κίνημα μεγάλων αλλαγών που θα καταστήσουν οριστικά παρελθόν την κρίση και θα ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για την Ελλάδα που αξίζει στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας  και στις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνικού λαού.

 

 

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Οι επιπτώσεις της σωματικής βίας στο παιδί

Next Post

Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να μπερδεύουν τους ρόλους

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να μπερδεύουν τους ρόλους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Γεμάτη κόσμο η πλατεία στη Μουσική Βραδιά με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
  • Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά
  •  «Το Δάσος μας μιλά».. Από το ΚΕΠΕΑ Σιάτιστας και το 3ο Νηπιαγωγείο
  • Υπέρταση: Οι τροφές που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης
  • Απέλυσαν εργαζόμενο και αυτός χρέωσε την εταιρική κάρτα καυσίμων με πάνω από 32.000 ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr