• Latest
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης… Γιατί δεν έγινε το έργο..

21 Ιουλίου 2017
κτηνοτροφια προβατα

Πιθανό κρούσμα ευλογιάς στην Π.Ε. Κοζάνης – Σε συναγερμό οι αρχές

2 Οκτωβρίου 2025
Σοφία Ζαχαράκη

Έκτακτη χρηματοδότηση 315.000 ευρώ για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

2 Οκτωβρίου 2025
Το 9ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας στην Κοζάνη στις  13-19 Οκτωβρίου με τιμώμενο πρόσωπο τον συγγραφέα και Πρόεδρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, Σταύρο Ζουμπουλάκη

Το 9ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας στην Κοζάνη στις  13-19 Οκτωβρίου με τιμώμενο πρόσωπο τον συγγραφέα και Πρόεδρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, Σταύρο Ζουμπουλάκη

2 Οκτωβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

48η  συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

2 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Παράταση ηλεκτρονικών αιτήσεων έως την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025 για υποψήφιους λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

2 Οκτωβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

Ένας νεκρός και δύο βαριά τραυματίες στη Δυτική Μακεδονία το Σεπτέμβριο

2 Οκτωβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Πασχάλης Χαρούμενος: Δημιουργία σταθμών απολύμανσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

2 Οκτωβρίου 2025
Το Ιστορικό Σουηδικό Σχολείο Υφαντουργίας στη Βλάστη επαναλειτουργεί από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εορδαία: Στη Βλάστη η Λίνα Μενδώνη

2 Οκτωβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Ψηφιακή Θυρίδα Οικονομικής Υπηρεσίας – Ταυτοποιηθείτε για άμεση πρόσβαση στα έγγραφά σας

2 Οκτωβρίου 2025
σκυλος αδεσποτα

Τα αδέσποτα που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο χρειάζονται ζεστασιά για το χειμώνα

2 Οκτωβρίου 2025

Ακύρωση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.

2 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Την Μ. Πέμπτη η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς.

Δήμος Γρεβενών: Κανονικά η Διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

2 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης… Γιατί δεν έγινε το έργο..

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το έργο «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης» είναι ένα έργο που απασχόλησε και απασχολεί συνολικά: 4 Δημάρχους, 2 Νομάρχες και 2 Περιφερειάρχες, λόγω της άρνησης των κατοίκων του Εμπορίου να συναινέσουν στην πραγματοποίηση του έργου. Η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 8-3-2007.

Κατά την εξέλιξη του έργου τέθηκαν εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας της Κοινότητας Εμπορίου του τότε Δήμου Μουρικίου αιτιάσεις, αναφορικά με τον αρχικό σχεδιασμό του έργου, τη σκοπιμότητα του και τους σκοπούς τους οποίους αυτό θα εξυπηρετήσει. Ζητήθηκε λοιπόν αλλαγή της μελέτης του έργου.

Αν και έγιναν προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, τελικά το έργο οδηγήθηκε σε μακροχρόνια στασιμότητα και μάλιστα οι κάτοικοι της κοινότητας Εμπορίου προέβησαν σε άλλες ενέργειες.

Αυτή η μακροχρόνια διακοπή εκτέλεσης των εργασιών του έργου είχε σαν αποτέλεσμα τη μη ολοκλήρωση του στα χρονικά πλαίσια του III ΚΠΣ  και τελικά το έργο, έπειτα από προσπάθειες και σχετικές ενέργειες της Π.Ε. Κοζάνης εντάχθηκε ως «Έργο Γέφυρα» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στις 18-6-2012 στην αίθουσα συνεδρίασης στην Π.Ε. Κοζάνης παρουσία της Δημάρχου, παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της ΑΝΚΟ και Υπηρεσιακών παραγόντων προτάθηκε λύση και ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Δήμου. (αριθ. Πρωτ. 52430/2985/18-6-2012). Στις 12-4-2013 ο Δήμος Εορδαίας πλέον με το υπ’άριθμ. Πρωτ. 13853/12-4-2013 έγγραφό του  απορρίπτει τη  νέα πρότασή.

Μετά τα παραπάνω η Π.Ε. Κοζάνης στις 19-9-2013 σε σύσκεψη στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και παρουσία όλων των εμπλεκομένων υποδείχθηκε λύση για την εξέλιξη του έργου (αριθ. Πρωτ. 239/10853/20Β1/24-1-2014 του Υπουργείου Ανάπτυξης) την οποία η τοπική κοινότητα Εμπορίου την απέρριψε στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια στις 3-8-2014.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο του 2014, η Περιφερειακή Αρχή προσπάθησε να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Με δική της πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις-πάντα παρουσία του Δήμου Εορδαίας- με τα Τοπικά Συμβούλια, με νομικούς εκπροσώπους και εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Εδώ να τονίσουμε ότι ο ανάδοχος του έργου είχε προβεί σε αίτηση διάλυσης της υπογεγραμμένης σύμβασης από τις 11-4-2014( Υπ. αριθμ. πρωτ. 37488/1989/11-4-2014 εισερχόμενο έγγραφο στην Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης). Μολαταύτα η Περιφερειακή Αρχή για διάστημα που υπερβαίνει τα 2,5 έτη συνέχισε να προσπαθεί να μην υπάρξει διάλυση της συμβάσεως και με μόνο στόχο την εύρεση λύσης για να κατασκευαστεί το έργο.

Εν κατακλείδι παρουσιάστηκαν συνολικά 4 εναλλακτικά σενάρια προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο, κάτι όμως που τελικά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι η Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Κοζάνης έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω και το γεγονός ότι η καθυστέρηση των εργασιών του έργου χωρίς υπαιτιότητα του Αναδόχου, είχε υπερβεί την οριακή προθεσμία και ως εκ τούτου συνέτρεχε νόμιμος λόγος, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2 περίπτωση γ και δ και άρθρου 62 του Ν. 3669/08, αποφάσισε τη διάλυση της σύμβασης του έργου. Να υπογραμμιστεί εδώ ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα αποφέρει καμία αποζημίωση της Κοινοπραξίας.

Τέλος να ενημερώσουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν αδρανεί και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ) εκπονεί μελέτη για δύο αυτόνομα έργα με στόχο:

  • Tην εκμετάλλευση προς χρήση των 2 ήδη κατασκευασμένων ταμιευτήρων ύδατος στο Εμπόριο.
  • Tην κατασκευή νέου ταμιευτήρα ύδατος.

Η συγκεκριμένη μελέτη θα παρουσιαστεί τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας όσο και στον Δήμο Εορδαίας όταν ολοκληρωθεί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κοζάνης έχοντας απόλυτη προτεραιότητα την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις με νέα αρδευτικά, ταμιευτήρες ύδατος και πολλαπλή στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων, των Τ.Ο.Ε.Β. και των τοπικών κοινωνιών. Κύριο μέλημα μας είναι η σύμπραξη και η συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου προς όφελος των πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας συνολικότερα. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και εξυπηρετούν άλλες καταστάσεις.

O Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακής Ενότητας  Κοζάνης

 

Παναγιώτης Πλακεντάς

Tags: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Previous Post

Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία! Μετατρέποντας τις ιδέες σε αποτελέσματα

Next Post

Το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει με συνέντευξή του ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.

Next Post
γιαννης θεοφυλακτος συριζα

Το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει με συνέντευξή του ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πιθανό κρούσμα ευλογιάς στην Π.Ε. Κοζάνης – Σε συναγερμό οι αρχές
  • Έκτακτη χρηματοδότηση 315.000 ευρώ για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Το 9ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας στην Κοζάνη στις  13-19 Οκτωβρίου με τιμώμενο πρόσωπο τον συγγραφέα και Πρόεδρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, Σταύρο Ζουμπουλάκη
  • 48η  συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμος Κοζάνης: Παράταση ηλεκτρονικών αιτήσεων έως την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025 για υποψήφιους λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr