• Latest

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας για πώληση μονάδων και ορυχείων. Απεργιακή Συγκέντρωση Τρίτη στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαίδας

22 Απριλίου 2018
Αιμοδοτικός σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία

Αιμοδοτικός σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία

22 Μαρτίου 2026
Νεάπολη: Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας VOIO RACE. Βίντεο

Νεάπολη: Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας VOIO RACE. Βίντεο

22 Μαρτίου 2026
Ο Δημήτρης Σελέτης είναι ο μεγάλος νικητής στο 15ο Taygetos Challenge. Βίντεο

Ο Δημήτρης Σελέτης είναι ο μεγάλος νικητής στο 15ο Taygetos Challenge. Βίντεο

22 Μαρτίου 2026
Βίντεο: Σφοδρή πρόσκρουση αυτοκίνητου με εκτροπή στην Κοζάνη

Βίντεο: Σφοδρή πρόσκρουση αυτοκίνητου με εκτροπή στην Κοζάνη

22 Μαρτίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Για πρώτη φορά η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπερνάει την αμόλυβδη

21 Μαρτίου 2026
«Ιπτάμενος» Καραλής: Ασημένιο μετάλλιο με 6,05μ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα – Χρυσός με 6,25μ ο Ντουπλάντις

«Ιπτάμενος» Καραλής: Ασημένιο μετάλλιο με 6,05μ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα – Χρυσός με 6,25μ ο Ντουπλάντις

21 Μαρτίου 2026
Το Γεωπάρκο UNESCO Κοζάνης–Γρεβενών στο επίκεντρο της Ετήσιας Συνάντησης των Ελληνικών Γεωπάρκων

Το Γεωπάρκο UNESCO Κοζάνης–Γρεβενών στο επίκεντρο της Ετήσιας Συνάντησης των Ελληνικών Γεωπάρκων

21 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Συνέχισαν με νίκες Κοίλα και Σιάτιστα

21 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί

Κοζάνη: Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί

21 Μαρτίου 2026
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Πείραμα Ερατοσθένη 2026

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Πείραμα Ερατοσθένη 2026

21 Μαρτίου 2026
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στη Βόρεια Μακεδονία

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στη Βόρεια Μακεδονία

21 Μαρτίου 2026
Παγκόσμια Ημέρα Δασών: Νέα σειρά βίντεο «Αποκατάσταση στα Πρότυπα Δάση»

Παγκόσμια Ημέρα Δασών: Νέα σειρά βίντεο «Αποκατάσταση στα Πρότυπα Δάση»

21 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 22 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας για πώληση μονάδων και ορυχείων. Απεργιακή Συγκέντρωση Τρίτη στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαίδας

sierafm by sierafm
22 Απριλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συναδέλφισσες – οι, Βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο.

Από τη μία ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου που έχει άμεση σχέση με τα ζητήματα της ενέργειας, των πηγών παραγωγής και δρόμων μεταφοράς της, από την άλλη η πορεία προς την περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Με την επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Όχι μόνο γιατί συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας αλλά και γιατί επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας ένα άγαλμα – απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει άμεσα για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, υλοποιώντας έτσι άλλο ένα σημαντικό κεφάλαιο στον στρατηγικό στόχο της Ε.Ε, στα πλαίσια της πολιτικής της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Την περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας η κυβέρνηση την συνεχίζει από εκεί ακριβώς που την είχαν αφήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και λοιπόν προθύμων.
Προχώρησε ήδη στην ουσιαστική ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενώ όσον αφορά την μητρική ΔΕΗ έχουμε, μείωση της παραγωγής και της εμπορίας έως 50% μέχρι το τέλος του 2019 υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων, υπερταμείο, στρατηγικός επενδυτής, ΝΟΜΕ, πώληση των πιο αξιόμαχων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς και ορυχείων, απόσυρση παλαιών μονάδων (Καρδιά, Αμύνταιο) ενώ είναι βέβαιο ότι στην επόμενη αξιολόγηση θα έρθει η σειρά των υδροηλεκτρικών μονάδων, που εκτός των άλλων θα έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην ύδρευση και άρδευση μεγάλων αγροτικών περιοχών.

Στο απυρόβλητο φυσικά δεν θα μείνει ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει έτοιμη οδηγία από την Ε.Ε. που προβλέπει κατ αρχήν τον τεμαχισμό και στην συνέχεια την ιδιωτικοποίηση του. Ήδη η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ δουλεύει με συγκεκριμένο σχέδιο προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής την επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο τραγικά για τον λαό αλλά και για τους εργαζόμενους του κλάδου. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά θα αυξηθεί ακόμα πιο πολύ και σε συνάρτηση με την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει το κυβερνητικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πρόσβαση στο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνει απρόσιτη για ακόμα πιο πολλούς.

Για τους εργαζόμενους του κλάδου θα έρθουν και νέες μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, μέσω της σύνδεσης του μισθού με την αξιολόγηση, ενώ οι απολύσεις θα έρχονται πιο κοντά με την εκτόξευση του διευθυντικού δικαιώματος ,επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης πουθενά δεν υπάρχει αναφορά για την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων που θα παραμείνουν στις μονάδες και τα ορυχεία που θα πουληθούν, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδινε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, προκειμένου να χρυσώσει το χάπι, δια στόματος του υπουργού Σταθάκη, και την διορισμένη διοίκηση της ΔΕΗ.

Συναδέλφισσες-οι.
Τώρα είναι η ώρα να αμφισβητήσουμε και να συγκρουστούμε με την πολιτική της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιβληθεί και στην χώρα μας εδώ και δεκαετίες από την Ε.Ε.

Να διεκδικήσουμε ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

• Μόνο με αυτό το πλαίσιο διεκδίκησης και καλά οργανωμένους αγώνες κάθε μορφής μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να τους καθυστερήσουμε, να αποτρέψουμε σήμερα την πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, αύριο των υδροηλεκτρικών και του ΔΕΔΔΗΕ, να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες που έχουμε ήδη στον ΑΔΜΗΕ.
• Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε τους μισθούς μας, τα δικαιώματα μας.
• Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα αγαθό για την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους.
• Μόνο έτσι θα βρούμε συμμάχους χτίζοντας την μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που θα ανατρέψει αυτό το άδικο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
10:00π.μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Tags: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Previous Post

Το σχέδιο νόμου για την αποεπένδυση της ΔΕΗ, ο τοπικός πόρος και η δίκαιη μετάβαση της περιοχής

Next Post

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και Φλώρινας για τη ΔΕΗ

Next Post

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και Φλώρινας για τη ΔΕΗ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αιμοδοτικός σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία
  • Νεάπολη: Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας VOIO RACE. Βίντεο
  • Ο Δημήτρης Σελέτης είναι ο μεγάλος νικητής στο 15ο Taygetos Challenge. Βίντεο
  • Βίντεο: Σφοδρή πρόσκρουση αυτοκίνητου με εκτροπή στην Κοζάνη
  • Για πρώτη φορά η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπερνάει την αμόλυβδη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr