• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος: «Τα ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο, πυρήνας της κοινωνικής απελευθέρωσης του Ανδρέα Παπανδρέου»

6 Φεβρουαρίου 2024
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών

5 Ιουνίου 2025
ηλικιωμένοι

Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

5 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση της 106ης Μοίρας Πυροβολικού Αμυνταίου

5 Ιουνίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σιάτιστα: Τσομπανόσκυλο προκάλεσε τροχαίο σε μηχανάκι που οδηγούσε ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου

5 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

Βόιο: Τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ

5 Ιουνίου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση

5 Ιουνίου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έχετε υπέρταση; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε

5 Ιουνίου 2025
ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Βάλε λίγο λεμόνι στο νερό σου… Και θα δεις τι θα γίνει

5 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Τα ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο, πυρήνας της κοινωνικής απελευθέρωσης του Ανδρέα Παπανδρέου»

sierafm by sierafm
6 Φεβρουαρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
24
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο δεν το ψηφίζω απλά, το στηρίζω. Αποτελεί ταυτοτικό ζήτημα, με βάση τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ πολιτικά ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου το 1974» τόνισε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση επί του Νομοσχεδίου που προωθεί τα ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο ανεξαρτήτως φύλου.

Αναλυτικότερα, υπενθύμισε ότι «στο τρίπτυχο “εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση” που εισήγαγε ο Ιδρυτής μας, η κοινωνική απελευθέρωση ήταν το πραγματικά καινούριο που συνήγειρε τον Ελληνικό Λαό, ως αρχή, ως αξία, ως πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο. Στο διάβα του χρόνου, από τα ζητήματα αυτοδιάθεσης περάσαμε στα ζητήματα αυτοπροσδιορισμού του ατόμου, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και σιγά σιγά εντός μας μορφοποιήθηκε το κοινωνικά απελευθερωτικό μήνυμα. Φυσική απόρροια ήταν η ριζική τομή του ΠΑΣΟΚ στο οικογενειακό δίκαιο. Δεν έλειψα ούτε ένα λεπτό από το ΠΑΣΟΚ, συνεπώς γνωρίζω πολύ καλά το βάθος των συγκρούσεων που χρειάστηκαν για πολλές τομές, με μεγαλύτερη αυτήν του οικογενειακού δίκαιου. Υπήρξε επαναστατική αλλαγή για την ελληνική κοινωνία, που εξέλιξε την Ελλάδα από μια χώρα των νοτιοδυτικών Βαλκανίων σε μια χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

«Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε ταγμένοι διαχρονικά σε μια συγκεκριμένη πλευρά, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά συνέπεια ως ΠΑΣΟΚ θα μπορούσα σχηματικά να περιγράψω ότι είμαι έτοιμος από το 1974 να το ψηφίσω», ξεκαθάρισε ο Π. Κουκουλόπουλος.

Διευκρινίζοντας ότι «στόχος της παρέμβασής μου είναι να καταφέρουμε να βρούμε διαύλους επικοινωνίας, χωρίς να θέλω να προκαλέσω κανέναν», σημείωσε πως «ο γάμος δεν αποτέλεσε ποτέ “θεσμό”, εντάσσεται στα όρια της ρύθμισης μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας κατά το αστικό δίκαιο. Η αναπαραγωγή δεν συνδέεται αποκλειστικά με το γάμο, καθώς προφανώς το ανθρώπινο είδος ανέκαθεν αναπαραγόταν και εκτός γάμου».

Επιπλέον, εκτίμησε ότι «ο γάμος δεν κινδυνεύει από το Νομοσχέδιο, ούτε αλλοιώνεται η ουσία του. Ισχύει ή όχι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γάμων στους οποίους όλοι παριστάμεθα, είναι υπερπαραγωγές που μάλλον αντλούν την καταγωγή τους περισσότερο από το …Hollywood, παρά από ελληνική παράδοση; ».

«Το Νομοσχέδιο ρυθμίζει, από πλευράς αστικού και ειδικότερα οικογενειακού δικαίου, μια σειρά ζητημάτων που έχουν σχέση με τα ίσα δικαιώματα, ρυθμίζει υπαρκτές και μελλοντικές καταστάσεις σχετικές με δικαιώματα παιδιών. Το Νομοσχέδιο, σε αντίθεση με όσα ευρέως ακούγονται, αποστιγματίζει. Αποστιγματίζει τον ελεύθερο σεξουαλικό προσανατολισμό. Αποστιγματίζει τα παιδιά. Δια της σιωπής, μέχρι τώρα στιγματίζονται παιδιά», επισήμανε.

Δηλώνοντας ότι σέβεται όλους εκείνους τους Βουλευτές, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, που ενδιαφέρονται ειλικρινά για τα δικαιώματα των παιδιών, ανέπτυξε σειρά «πολύ σοβαρών προβλημάτων για τα παιδιά και τη νέα γενιά». Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στα παιδιά που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία, στα παιδιά σε περιβάλλοντα όπου συντελούνται γυναικοκτονίες, καθώς και στην αυξανόμενη βία ανηλίκων. «Να μιλήσουμε για τη συνεχή επιμήκυνση της ηλικίας απογαλακτισμού των “παιδιών” από την οικογένεια, με νέους που φθάνουν τριάντα χρονών και αδυνατούν να “σταθούν στα πόδια τους” και να φύγουν από το σπίτι τους. Να μιλήσουμε για τους νέους που όσο κι αν προσπαθήσουν, τόσο στο πεδίο της μόρφωσης όσο και της εργασίας, σπανίως -έως ποτέ- δεν καταφέρνουν να φθάσουν εκεί που κάποιοι άλλοι φθάνουν πολλές “στροφές” νωρίτερα, ελέω γονικών παροχών. Όλα αυτά είναι τα μεγάλα θέματα για τα παιδιά της Ελλάδας και ταλανίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών, ανεξαρτήτως φύλου ή χαρακτηριστικών ή προτιμήσεων των γονιών τους», υπογράμμισε στο πέρας της τοποθέτησής του.

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Ώρα 08:15: Σοβαρό ατύχημα με ΙΧ και μηχανή στον κόμβο Κοζάνης προς Σέρβια – Φωτογραφίες και βίντεο

Next Post

Σιάτιστα: Του έκλεψαν τη μηχανή και τη βρήκε τον Ιανουάριο. Ευχαριστήριο στο Α.Τ. Βοΐου

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Σιάτιστα: Του έκλεψαν τη μηχανή και τη βρήκε τον Ιανουάριο. Ευχαριστήριο στο Α.Τ. Βοΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών
  • Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα
  • Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε
  • Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr