Μια συνέργεια όπου η τουριστική προβολή συναντά τη σχολική εκπαίδευση και η μάθηση γίνεται εμπειρία.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους
σχολειο
ΔΥΠΑ
Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας με τους πρώην Προέδρους του Τμήματος
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Νέο υποκατάστημα του Ιπποκράτη στο κέντρο της Κοζάνης στην οδό Λιούφη 2,
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη του
Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη

Σοκολάτα: Όσο πιο «μαύρη», τόσο πιο υγιεινή

Είναι πιο πικρή από τη σοκολάτα γάλακτος, πιο σκούρα στο χρώμα, δεν έχει γάλα και εκείνοι που την αγαπούν ξέρουν να εκτιμούν την πραγματική γεύση. Νέα έρευνα έρχεται να υπογραμμίσει την θαυματουργή συμβολή της στο μυαλό και την καρδιά μας. Μήπως ήρθε η ώρα να της δώσουμε μια ευκαιρία;

Πληθώρα ερευνών έχει αποφανθεί ότι η μαύρη σοκολάτα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την υγεία της καρδιάς και τη μνήμη μας, ωστόσο η νέα έρευνα με επικεφαλής τον δρ. Λι Μπερκ από το Πανεπιστήμιο Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια, είναι η πρώτη που εξετάζει την επίδραση των ποσοστών του κακάο στον οργανισμό μας.

Εδώ και χρόνια εξετάζαμε την επίδραση της μαύρης σοκολάτας στις νευρολογικές λειτουργίες από την άποψη της περιεκτικότητας σε ζάχαρη – όσο περισσότερη ζάχαρη, τόσο μεγαλύτερη η… ευτυχία μας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που εξετάσαμε την επίδραση του κακάο σε μεγάλες ποσότητες, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, και τα ευρήματά μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης.

«Η μελέτη μας διαπιστώνει ότι όσο αυξάνονται τα ποσοστά του κακάο στην σοκολάτα τόσο πιο θετική είναι η επίδρασή της στην υγεία μας. Αυτές που περιέχουν περισσότερο από 70% κακάο κάνουν θαύματα στη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη, τη διάθεση, την ανοσία», προσθέτει ο δρ. Λι Μπερκ.

Πηγή:vita.gr
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *