• Latest
ΒΟΥΛΗ

Στον εισαγγελέα ο βουλευτής για τον άγριο ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αντιμέτωπος με ποινή 10 χρόνων

25 Απριλίου 2024
Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

3 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου

3 Ιανουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

3 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Μπλόκο Σιάτιστας: Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

3 Ιανουαρίου 2026
Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας.  Δείτε πολλές φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια.  Βίντεο

Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο

2 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου

2 Ιανουαρίου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου

2 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

2 Ιανουαρίου 2026
πανσελινος

«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα δούμε την πρώτη πανσέληνο του 2026, γιατί ονομάστηκε έτσι

2 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Στη ΜΕΘ 16χρονος που τραυματίστηκε από όπλο στο κεφάλι – Υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση

2 Ιανουαρίου 2026
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιο -Νέο πειθαρχικό: Τέθηκε σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά με εξοντωτικές ποινές

2 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στον εισαγγελέα ο βουλευτής για τον άγριο ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αντιμέτωπος με ποινή 10 χρόνων

sierafm by sierafm
25 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια είναι ο πρώην βουλευτής Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος μετά το γρονθοκόπημα στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ), με τον ίδιο να ζητά προθεσμία για να απολογηθεί και μέχρι τότε να παραμένει στη ΓΑΔΑ, καθώς συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Βουλή: Αθλιος καβγάς με βρισιές και ξύλο

Ακροδεξιά κοινοβουλευτική κτηνωδία με λαβές, γρονθοκόπημα και ανταλλαγή ακραίων χυδαίων ύβρεων μεταξύ του ανεξάρτητου (πρώην «Σπαρτιάτη») Κωνσταντίνου Φλώρου και του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου αμαύρωσε το βωμό της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων! Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, με λαβή και μετά με γροθιά, ξάπλωσε στα μάρμαρα του Περιστυλίου, έξω από την Αίθουσα της Ολομέλειας, τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής. Λίγη ώρα αργότερα, ο Κ. Φλώρος μεταφέρθηκε από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ για κακουργηματική πράξη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Το απεχθές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του αιτήματος άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης σχετικά με τη μήνυση που του έχει καταθέσει ο Ευστάθιος Φλώρος, που ήταν παλιά στέλεχος της Ελληνικής Λύσης και είναι πατέρας του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, ισχυριζόμενος ότι πίσω από ανώνυμους λογαριασμούς που τον καθύβριζαν είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Το πρωτοφανές επεισόδιο ξεκίνησε μέσα από την Ολομέλεια, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, τοποθετούμενος βάσει του ΚτΒ επί του αιτήματος της άρσης ασυλίας, είπε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του και απέρριψε ως ψευδή τα όσα αναγράφονται στη μήνυση. Τότε ο Κωνσταντίνος Φλώρος πετάχτηκε από τα έδρανα φωνάζοντας «αυτό δεν θα το κρίνεις εσύ, αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο».

Στο σημείο εκείνο υπήρξε από εδράνου παρέμβαση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου. Στα Αδιόρθωτα Πρακτικά της Βουλής που εκδόθηκαν δεν έχει καταγραφεί εάν και τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο βουλευτών.

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2024/04/vouli-ksulo-jpg.webp

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε ότι ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος εξύβρισε όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τη μητέρα του. Μάλιστα ο ίδιος απέδωσε το διάλογο που είχαν ως εξής:

Κ. Φλώρος σε Κ. Χήτα: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές… (εάν είναι ψευδής ή όχι η μήνυση).

Β. Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι…

Κ. Φλώρος: Αντε και…

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου…

Κ. Φλώρος: Τι είπες;

Β. Γραμμένος: Τη μανούλα σου θα τη γα@@@… Εσένα θα σε πάω με βραχιολάκια μέσα… Να το θυμάσαι αυτό παλιόπ@@…

Κ. Φλώρος: Βγες έξω να μου τα πεις αυτά…

«Οταν βγήκαμε από την Ολομέλεια», υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Φλώρος σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «του ζήτησα να τα πει αυτά εδώ, μπροστά στον αστυνομικό, και όταν έκανε να φύγει, τον έπιασα από το σακάκι και το λαιμό και τον έριξα κάτω… Γιατί είχα τρελαθεί με αυτά που είπε για τη μητέρα μου…».

Από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αλλά και με ανακοίνωση που εξέδωσε, διάψευσε ως αναληθές το ότι ο Βασίλης Γραμμένος εξύβρισε τη μητέρα του βουλευτή Φλώρου, αλλά και τους διαλόγους που μετέφερε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. Κάλεσε μάλιστα τα ΜΜΕ «να απέχουν από την αναπαραγωγή τους» προειδοποιώντας ότι «σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σχετικά με το τι ειπώθηκε εντός της Ολομέλειας αλλά και στο πλατύσκαλο του Περιστυλίου μεταξύ των δύο βουλευτών, είπε ότι, εκτός από αυτά που έχουν καταγραφεί, θα αναζητηθούν και καταθέσεις μαρτυριών από παρόντες βουλευτές, αλλά και από τους αστυνομικούς της Φρουράς που ήταν στο σημείο και όλα θα σταλούν στη Δικαιοσύνη.

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε ο Κωνσταντίνος Φλώρος στον βουλευτή του ήταν απρόκλητη, προσχεδιασμένη και σε καμία περίπτωση ο Βασίλης Γραμμένος δεν τον εξύβρισε, πολύ δε περισσότερο δεν εξύβρισε τη μητέρα του, συμπληρώνοντας ότι «αν ο Γραμμένος είχε βρίσει μάνα, που είναι ό,τι το ιερότερο υπάρχει, θα του είχα “πάρει το κεφάλι” εγώ ο ίδιος».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

«Κτηνώδης συμπεριφορά»

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στηλίτευσε τις κακουργηματικές πράξεις του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου. Ζήτησε από τη Φρουρά την άμεση προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ και την παραπομπή του με την αυτόφωρη διαδικασία στη Δικαιοσύνη για το κακούργημα του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής ή της κυβέρνησης τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.

Ο κ. Τασούλας, ανακοινώνοντας την απόφασή του στο Σώμα της Ολομέλειας, επεσήμανε ότι «η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα, αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής μάλιστα απευθύνθηκε στον βουλευτή Φλώρο, που παρέμενε στην Αίθουσα της Ολομέλειας μέχρι την προσαγωγή του, λέγοντάς του ότι «δεν έχετε καταλάβει τι απαράδεκτη συμπεριφορά έχετε» και πρόσθεσε: «Δυστυχώς ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά, γι’ αυτό και τολμώ να πω είναι αρκετά επιεικής, γιατί όταν τον φτιάχναμε τον ΚτΒ νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε έναντι συναδέλφου αυτή τη στιγμή, βάσει του Κανονισμού, είναι να τον απομακρύνω με τη Φρουρά για δεκαπέντε μέρες από τις διαδικασίες του Σώματος. Αυτό όμως είναι ένα “χάδι” έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του. Θα δούμε όμως εν συνεχεία τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε. Προφανώς θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και θα υπάρξει άρση ασυλίας, και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς του. Ζητώ συγγνώμη ως Πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι με αφορά και εμένα και θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές».

Λίγο αργότερα, ο κ. Τασούλας επανήλθε στην Ολομέλεια και αφού επανέλαβε ότι «δυστυχώς το “οπλοστάσιο” του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε τη φαντασία να σκεφθεί ότι μπορεί να έρθει εδώ εκλεγμένο από τον κυρίαρχο λαό μέλος της Βουλής που θα γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Ωστόσο, ο Ποινικός Κώδικας είναι πολύ πιο προνοητικός. Υπάρχει το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα που κάνει λόγο για εγκλήματα κατά πολιτειακών και πολιτικών οργάνων. Αυτό σημαίνει ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα, αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα, επειδή προβλέπεται κάθειρξη. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσα εντολή στη Φρουρά της Βουλής ο βουλευτής να οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά ότι στοιχειοθετείται η βιαιοπραγία εναντίον μέλους του Κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία, η οποία προστατεύει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του άρθρου 62 του Συντάγματος».

Την ομόθυμη αποδοκιμασία και καταδίκη τους εξέφρασαν όλα τα κόμματα για το θλιβερό και πρωτόγνωρο επεισόδιο.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΒΟΥΛΗΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ
Previous Post

Τα 11 SOS στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Next Post

«Θα σε πλακώσω στο ξύλο, θα σε σκοτώσω» – 59χρονος απείλησε τον αδελφό του

Next Post
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

«Θα σε πλακώσω στο ξύλο, θα σε σκοτώσω» – 59χρονος απείλησε τον αδελφό του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα
  • Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου
  • Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων
  • Μπλόκο Σιάτιστας: Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία
  • Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr