• Latest
εφορια φορολογια

Εφορία: Τι αλλάζει στις φορο-δηλώσεις για τους επαγγελματίες

14 Φεβρουαρίου 2025
Εράτυρα: Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου με το μεγαλύτερο ξυλόγλυπτο τέμπλο στη χώρα. Βίντεο

Εράτυρα: Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου με το μεγαλύτερο ξυλόγλυπτο τέμπλο στη χώρα. Βίντεο

23 Απριλίου 2026
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

7η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

23 Απριλίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Με επιμονή και διεκδίκηση τα Γρεβενά στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων

Δήμος Γρεβενών: Με επιμονή και διεκδίκηση τα Γρεβενά στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων

23 Απριλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Ερώτηση για τις λιγνιτικές μονάδες και τους εργαζόμενους

23 Απριλίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

23 Απριλίου 2026
Τελικές εκδηλώσεις χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λ.Τ. Κοζάνης

Τελικές εκδηλώσεις χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λ.Τ. Κοζάνης

23 Απριλίου 2026
Συνάντηση Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης (ICT Business Park)

Συνάντηση Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καστοριάς και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης (ICT Business Park)

23 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Τετάρτη 6 Μαΐου 2026 στις 19:30

23 Απριλίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Πιθανά προβλήματα στην υδροδότηση σε Σιάτιστα, Γαλατινή, Παλαιόκαστρο και Δαφνερό

23 Απριλίου 2026
Η Νεάπολη τίμησε τον Άγιο Γεώργιο. Φωτογραφίες και βίντεο

Η Νεάπολη τίμησε τον Άγιο Γεώργιο. Φωτογραφίες και βίντεο

23 Απριλίου 2026
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Για τις κοινωνικές δομές των δήμων και τους εργαζόμενους

23 Απριλίου 2026
ΧΙΟΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα μέσα στην «καρδιά» της Άνοιξης

23 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εφορία: Τι αλλάζει στις φορο-δηλώσεις για τους επαγγελματίες

sierafm by sierafm
14 Φεβρουαρίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εφορια φορολογια
0
SHARES
38
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μπλόκο στα κόλπα με τις «φουσκωμένες» δαπάνες που εμφανίζουν στην εφορία επαγγελματίες και επιχειρήσεις για να περιορίζουν τα φορολογητέα κέρδη τους και να γλιτώσουν φόρο βάζει το νέο έντυπο Ε3 της φορολογικής δήλωσης που συμπληρώνουν και υποβάλουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση πάνω από 1 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Από τις βασικότερες αλλαγές που έγιναν στο νέο Ε3 είναι η προσθήκη κωδικού όπου δηλώνονται τα φιλοδωρήματα που εισέπραξαν από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2024 εργαζόμενοι στην εστίαση με «μπλοκάκι» ή σύμβαση έργου και τα οποία είναι αφορολόγητα μέχρι το ποσό των 300 ευρώ το μήνα. Το νέο έντυπο Ε3 θα έχει φέτος προσυμπληρωμένους κωδικούς εσόδων και εξόδων χωρίς όμως να είναι κλειδωμένοι. Οι αποκλίσεις όμως θα πρέπει να συμβαδίζουν με τα όρια που ίσχυαν πέρυσι και έχουν πλέον μηδενιστεί ανοίγοντας το δρόμο για κλειδωμένους κωδικούς από τις δηλώσεις Ε3 του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή για τον τύπο και το περιεχόμενο του εντύπου Ε3 προκύπτουν τα εξής:

1. Προστέθηκε ο κωδικός 037 για τα ποσά από φιλοδωρήματα που καταβλήθηκαν προαιρετικά τους δύο τελευταίους μήνες του 2024 σε φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου για τη διανομή ή μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με ψηφιακές πλατφόρμες (π.χ. e-Food, Wolt) για συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω αυτών.

2. Στον πίνακα Γ2 και συγκεκριμένα στον κωδικό 083 προστέθηκε ο εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2023/1965 της επιτροπής της 14η Ιουλίου 2023 βάσει το οποίου δόθηκαν επιπλέον ενισχύσεις/αποζημιώσεις στους γεωργούς.

3. Προστέθηκαν οι κωδικοί 035, 036 που αφορούν ενίσχυση από νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου της Εκκλησίας της Ελλάδας σε πληγέντες περιοχών που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel” στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

4. Προσυμπληρωμένες είναι κατηγορίες εσόδων και εξόδων με ποσά στους σχετικούς κωδικούς των αντίστοιχων πινάκων βάσει των δεδομένων που διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDΑΤΑ της ΑΑΔΕ. Τα προσυμπληρωμένα ποσά δύνανται να τροποποιούνται από τον φορολογούμενο εντός των ορίων ανεκτών αποκλίσεων που ορίζει ο νόμος. Με βάση τις διατάξεις η αξία των φορολογητέων εσόδων που λαμβάνονται υπόψη από τη Φορολογική Διοίκηση για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος δεν δύναται να υπολείπεται αυτών που προκύπτουν από τα παραστατικά που έχουν διαβιβαστεί ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ ενώ δαπάνες προς έκπτωση δεν λαμβάνονται υπόψη, αν τα παραστατικά στα οποία στηρίζονται, δεν έχουν διαβιβαστεί ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ.

5. Στις περιπτώσεις συζύγων και φυσικών προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και υποβάλλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους το έντυπο Ε3 υποβάλλεται για καθένα από τους συζύγους / μέρη συμφώνου συμβίωσης όπου αυτό απαιτείται για τα επιμέρους εισοδήματά τους.

6. Σε περίπτωση διακοπής εργασιών και έναρξης εντός του ίδιου φορολογικού έτους, υποβάλλεται μία κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα για όλο το φορολογικό έτος.

7. Δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής του εντύπου Ε3 με επιφύλαξη.

8. Οποιαδήποτε μεταβολή που επήλθε στην κατάσταση της επιχείρησης μέσα στο φορολογικό έτος δεν μπορεί να δηλωθεί στο έντυπο Ε3 εάν προηγουμένως δεν έχει δηλωθεί στο Τμήμα Μητρώου της αρμόδιας για την παραλαβή της δήλωσης υπηρεσίας.

9. Για τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το έντυπο Ε3 υποβάλλεται όταν αποκτούν εισόδημα από επιχειρηματικές συναλλαγές, ενώ στην περίπτωση που έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, καθώς και όταν αποκτούν έσοδα μη φορολογούμενα, υποβάλλουν το έντυπο Ε3 χωρίς να αναγράφονται ποσά.

10. Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης για συμπλήρωση ή μεταβολή αμιγώς πληροφοριακών στοιχείων της κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή στοιχείων που δεν επηρεάζουν το φορολογικό αποτέλεσμα της επιχείρησης δεν επιβάλλεται πρόστιμο.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΕΦΟΡΙΑ
Previous Post

Νέες ταυτότητες: “Πέρασε” ο Προσωπικός Αριθμός από την Αρχή Προστασίας

Next Post

Η ομιλία του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων

Next Post
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η ομιλία του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο νομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εράτυρα: Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου με το μεγαλύτερο ξυλόγλυπτο τέμπλο στη χώρα. Βίντεο
  • 7η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων
  • Δήμος Γρεβενών: Με επιμονή και διεκδίκηση τα Γρεβενά στο Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: Ερώτηση για τις λιγνιτικές μονάδες και τους εργαζόμενους
  • 20η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr