• Latest
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Το «colpo grosso» με τις πειραγμένες αντλίες σε βενζινάδικα – Πώς έκλεβαν έως 20% στα καύσιμα

21 Ιανουαρίου 2026
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη»

19 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: 113 Χρόνια Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας γιορτάζει η Κοζάνη (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Διάλεξη με θέμα «Πομπή, Βήμα, Μνήμη: Η Φιλαρμονική “Πανδώρα” και η συγκρότηση του Δημόσιου Ήχου»

19 Μαΐου 2026
Επιτυχημένη συνεργασία τριών σχολείων με θέμα την Ελληνική Γλώσσα

Επιτυχημένη συνεργασία τριών σχολείων με θέμα την Ελληνική Γλώσσα

19 Μαΐου 2026
ΔΕΗ FIBER: Το ίντερνετ από τη ΔΕΗ τώρα και με Σταθερό Τηλέφωνο

ΔΕΗ FIBER: Το ίντερνετ από τη ΔΕΗ τώρα και με Σταθερό Τηλέφωνο

19 Μαΐου 2026
σχολειο

Οι σχολές μετά το Λύκειο στις οποίες μπαίνεις και χωρίς Πανελλήνιες -Πολλοί τις αγνοούν

19 Μαΐου 2026
10 χιλιόμετρα ουρά αυτοκινήτων. Απίστευτες εικόνες στα Διόδια Πολυμύλου. Βίντεο

350 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για μια απλή κίνηση στα διόδια -Ποια συνήθεια τιμωρεί ο νέος ΚΟΚ

19 Μαΐου 2026
Κυνηγετικός – Σκοπευτικός Σύλλογος Βοΐου: Άρχισε η έκδοση αδειών για το κυνήγι

Το νέο Δ.Σ. του Κυνηγετικού – σκοπευτικού Συλλόγου Πολιτών Δήμου Βοΐου

19 Μαΐου 2026
2ο Δημοτικό

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία, Πολωνία και Κύπρο, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +KA2 “Myths and Legents”

19 Μαΐου 2026
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Αθ. Καββαδάς στη Βουλή: Πάνω από 213 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από ζωονόσους

19 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες του Βοΐου και της Π.Ε. Κοζάνης είναι σε απόγνωση λόγω πολλαπλών προβλημάτων και αθετήσεων των κυβερνητικών υποσχέσεων» – Συνάντηση με αγρότες του Βοΐου

19 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση μνήμης για τους Πεσόντες Μακεδονομάχους στη Δαμασκηνιά

Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση μνήμης για τους Πεσόντες Μακεδονομάχους στη Δαμασκηνιά

19 Μαΐου 2026
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Διημερίδα εκδηλώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για τη Λίμνη Πετρών και τις προστατευόμενες περιοχές με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000.

19 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 19 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το «colpo grosso» με τις πειραγμένες αντλίες σε βενζινάδικα – Πώς έκλεβαν έως 20% στα καύσιμα

sierafm by sierafm
21 Ιανουαρίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης
0
SHARES
44
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνολικά 16 πρατήρια υγρών καυσίμων που είχαν «πειραγμένες» αντλίες αναμένεται να σφραγιστούν, ύστερα από τη μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού FBI σε όλη την Ελλάδα για το «ξήλωμα» κυκλώματος που χρησιμοποιούσε ειδικό λογισμικό για να κάνει παρεμβάσεις στους μετρητές των βενζινάδικων.

Οι συλλήψεις έφτασαν τις 12 κατά τις έρευνες που έγιναν σε Αθήνα, Βόλο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το «colpo grosso» του κυκλώματος επικεντρώνεται στη λειτουργία ενός «έξυπνου» λογισμικού που έδινε τη δυνατότητα σε συγκεκριμένα πρατήρια να ορίζουν το ποσοστό του καυσίμου που η κάθε αντλία παρακρατούσε, παραδίδοντας λιγότερα από τα αναγραφόμενα λίτρα στον καταναλωτή. Κατά την παράδοση της ελλειμματικής ποσότητα καυσίμων, ανάλογα με το ποσοστό που είχε οριστεί (συνήθως από 10 έως 20%), ο μετρητής της αντλίας αλλά και η απόδειξη ανέγραφαν την παραδιδόμενη ποσότητα καυσίμου ολόκληρη, χωρίς να περιλαμβάνεται και να φαίνεται πουθενά η παράνομη παρακράτηση.

Γιατί ήταν δύσκολο να τους εντοπίσουν

Σε περίπτωση ελέγχου υπήρχε δυνατότητα απενεργοποίησης του λογισμικού, κάτι που καθιστούσε την ανίχνευσή του από τις Αρχές πιο δύσκολη. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι αυτού του είδους τα κυκλώματα επιδιώκουν να κερδίσουν μεγάλα ποσά παίρνοντας μικρά ποσά από πολλούς (εν προκειμένω οδηγούς που βάζουν καύσιμα). Το αποτέλεσμα ήταν κάποιος που δεν γεμίζει το ντεπόζιτο αλλά βάζει μικρά ποσά και ταυτόχρονα δεν ελέγχει τα χιλιόμετρα που διανύει με τα λίτρα που βάζει, πολλές φορές να μην αντιλαμβάνεται ότι πλήρωσε ένα ποσοστό 10-15% «αέρα» αντί για καύσιμο.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση το ποσοστό που φέρεται να έκλεβε το κύκλωμα διαφοροποιούνταν ανάλογα με την ποσότητα καυσίμου που έβαζε ο πελάτης. Εάν για παράδειγμα κάποιος έβαζε 20 ευρώ βενζίνη, τότε ο «αέρας» ήταν της τάξης του 10-15%. Εάν κάποιος έβαζε από 50 ευρώ και πάνω το ποσοστό ανέβαινε στο 15-20%.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποίησαν συνολικά 30 ταυτόχρονες έρευνες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, εταιρείες και σπίτια. Χαρακτηριστική είναι μία από τις έρευνες κατά την οποία εντοπίστηκε ένα κλειδωμένο γραφείο πίσω από βενζινάδικο. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και έκαναν έλεγχο στον υπολογιστή που υπήρχε στο χώρο. Εκεί εντόπισαν μέσα σε ηλεκτρονικό φάκελο με έγγραφα ένα εικονίδιο που οδηγούσε στο παράνομο λογισμικό.

Αφού κάποιος πατούσε το συγκεκριμένο εικονίδιο άνοιγε το πρόγραμμα και αφού έβαζε δύο κωδικούς ασφαλείας μπορούσε να ενεργοποιήσει το λογισμικό που πείραζε τις αντλίες. Με τον ίδιο τρόπο μπορούσε να το απενεργοποιήσει σε περίπτωση ελέγχου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης απάτης κατά του ελληνικού Δημοσίου και ιδιωτών, καθώς και της μη εξουσιοδοτημένης τροποποίησης και αλλοίωσης συστήματος καυσίμων.

ΠΗΓΗ

Tags: ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟΒΕΝΖΙΝΗΚΛΟΠΗ
Previous Post

Συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στην Κύπρο, για την τουριστική προβολή της Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων των ΚΟ της Τ.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ

Next Post
ΚΚΕ

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων των ΚΟ της Τ.Ε. Κοζάνης του ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παιδική εκδήλωση στον Κλείτο με τίτλο «Ένα παραμύθι για τον λιγνίτη»
  • Δήμος Κοζάνης: Διάλεξη με θέμα «Πομπή, Βήμα, Μνήμη: Η Φιλαρμονική “Πανδώρα” και η συγκρότηση του Δημόσιου Ήχου»
  • Επιτυχημένη συνεργασία τριών σχολείων με θέμα την Ελληνική Γλώσσα
  • ΔΕΗ FIBER: Το ίντερνετ από τη ΔΕΗ τώρα και με Σταθερό Τηλέφωνο
  • Οι σχολές μετά το Λύκειο στις οποίες μπαίνεις και χωρίς Πανελλήνιες -Πολλοί τις αγνοούν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr