• Latest
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi

Έρχεται «πιο γρήγορο» ίντερνετ – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

30 Μαρτίου 2026

Ἱερὰ Ἀγρυπνία ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίας Παρασκευῆς Δομαβιστίου – Ναμάτων

6 Σεπτεμβρίου 2026
Τα όμορφα εξωκλήσια της Γαλατινής. Φωτογραφίες

Τα όμορφα εξωκλήσια της Γαλατινής. Φωτογραφίες

6 Σεπτεμβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Βρέθηκε πτώμα κοντά στην Παλαιοημερολογίτικη Μονή Αναλήψεως – Μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή του Κασλά

6 Σεπτεμβρίου 2026
Μουσική πανδαισία από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Βίντεο

Μουσική πανδαισία από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Βίντεο

6 Σεπτεμβρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Περιοδεία κλιμακίου στο Νομό Κοζάνης

6 Σεπτεμβρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη 08.09.2026

6 Σεπτεμβρίου 2026
Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στην Κόνιτσα -Επιχειρούν 12 εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Μεγάλη αναζωπύρωση στη φωτιά στην Κόνιτσα -Επιχειρούν 12 εναέρια μέσα πυρόσβεσης

6 Σεπτεμβρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καισαρειά Κοζάνης

6 Σεπτεμβρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Η Κουκουριτάκη Μηλιώτη Ζαμπία στο Ιατρείο Γ. Ζιμπιλίδη την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου

6 Σεπτεμβρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός ψάλτης σε κοντέινερ στο προαύλιο εκκλησίας – Τι εξετάζουν οι Αρχές

6 Σεπτεμβρίου 2026
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Οι Ρομά προσφεύγουν στη δικαιοσύνη μετά από κρούσμα λεπτοσπείρωσης σε 11χρονη: «Δεν γίνεται εν έτη 2026 να ζούμε με τα ποντίκια»

6 Σεπτεμβρίου 2026
Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν 200.000 ευρώ

Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν 200.000 ευρώ

6 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται «πιο γρήγορο» ίντερνετ – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

sierafm by sierafm
30 Μαρτίου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi
0
SHARES
22
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Στόχος η λιγότερη γραφειοκρατία. Πώς το νέο νομοσχέδιο στοχεύει να αλλάξει το διαδίκτυο στην Ελλάδα.

Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με πιο γρήγορο και αξιόπιστο ίντερνετ και λιγότερη ταλαιπωρία, στοχεύει το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2024/1309 (Gigabit Infrastructure Act – GIA).

Σύμφωνα με το υπουργείο, το νέο πλαίσιο φέρνει πιο γρήγορα δίκτυα και λιγότερη γραφειοκρατία: επιταχύνει την ανάπτυξη δικτύων gigabit μέσω κοινής χρήσης υφιστάμενων υποδομών και καλύτερου συντονισμού τεχνικών έργων, μειώνοντας την ανάγκη για νέες εκσκαφές και επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις και συνεπώς το κόστος εγκατάστασης. Απλοποιεί και ψηφιοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης και τα δικαιώματα διέλευσης μέσω ενός Ενιαίου Σημείου Πληροφόρησης, που συγκεντρώνει δεδομένα για υποδομές, προγραμματισμένα έργα και διαδικασίες, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την πρόσβαση σε πληροφορίες. Ενισχύεται ο διατομεακός συντονισμός, προβλέπονται μηχανισμοί επίλυσης διαφορών και εποπτείας και δίνονται εξουσιοδοτήσεις για εξειδικευτικές κανονιστικές πράξεις, διασφαλίζοντας σταθερό και ασφαλές πλαίσιο για την ταχεία υλοποίηση ψηφιακών υποδομών σε όλη τη χώρα.

«Με το νομοσχέδιο που σύντομα θέτουμε σε διαβούλευση, κάνουμε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ο στόχος μας είναι σαφής: λιγότερη γραφειοκρατία και μικρότερη όχληση στους πολίτες για πιο γρήγορο και αξιόπιστο ίντερνετ. Βάζουμε τέλος στις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις στους ίδιους δρόμους, ενισχύοντας τον συντονισμό των έργων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών. Παράλληλα, αναβαθμίζουμε το e-Διέλευσις και δημιουργούμε ένα ενιαίο σημείο πληροφόρησης για ταχύτερες και πιο διαφανείς διαδικασίες. Επενδύουμε σε σύγχρονες ψηφιακές υποδομές, διασφαλίζοντας ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας γειτονιάς όπου πρόκειται να εγκατασταθούν οπτικές ίνες. Μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι μπορεί να έβλεπαν τον ίδιο δρόμο να «ανοίγει» επανειλημμένα, από διαφορετικούς παρόχους ή για διαφορετικά έργα. Με τις νέες ρυθμίσεις, τα έργα θα συντονίζονται κεντρικά και θα υλοποιούνται ταυτόχρονα, αξιοποιώντας κοινές υποδομές. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερα σκαψίματα, μικρότερη όχληση και ταχύτερη ολοκλήρωση.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να μειώσει το κόστος εγκατάστασης μέσω της κοινής χρήσης υποδομών και του συντονισμού έργων, απελευθερώνοντας πόρους για περαιτέρω επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Κομβικό ρόλο σε αυτή τη μετάβαση διαδραματίζει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των σχετικών διαδικασιών. Το υφιστάμενο σύστημα e-Διέλευσις, το οποίο ήδη χρησιμοποιείται για την αδειοδότηση του Ενιαίου Σημείου Πληροφόρησης (ΕΣΠ) και τον συντονισμό έργων διέλευσης οπτικών ινών, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία υλοποιείται το νέο πλαίσιο του GIA. Συγκεκριμένα, ενσωματώνεται και επεκτείνεται στο ΕΣΠ, το οποίο θα λειτουργεί ως κεντρική ψηφιακή πύλη για το σύνολο των τεχνικών έργων και υποδομών.

Μέσω του ΕΣΠ:

  • διευρύνονται οι λειτουργίες του e-Διέλευσις από την αδειοδότηση έργων οπτικών ινών στο σύνολο των έργων που μπορούν να φιλοξενήσουν δίκτυα,
  • ενισχύεται η διαλειτουργικότητα με άλλα πληροφοριακά συστήματα και μητρώα υποδομών,
  • συγκεντρώνονται δεδομένα για υφιστάμενες και προγραμματισμένες υποδομές,
  • ενισχύεται ο συντονισμός μεταξύ φορέων και παρόχων και
  • επιταχύνονται οι διαδικασίες έγκρισης και υλοποίησης.

Για τον πολίτη, όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε ταχύτερες συνδέσεις στο σπίτι και την εργασία, λιγότερη γραφειοκρατία και πιο σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες. Σε μια εποχή όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί βασική προϋπόθεση για εργασία, εκπαίδευση και επικοινωνία, η επιτάχυνση της ανάπτυξης των δικτύων αποκτά καθοριστική σημασία.

Η διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων, η έκδοση των ΚΥΑ προβλέπεται εντός 6-12 μηνών και η υλοποίηση των πρώτων συγχρονισμένων έργων εντός 12-24 μηνών, με πρώτες παρεμβάσεις σε αστικές και επιλεγμένες νησιωτικές περιοχές.

Η πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, με άμεσο και απτό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών, διασφαλίζοντας ευρύτερη και πιο ισότιμη πρόσβαση σε αξιόπιστες ψηφιακές υποδομές.

ΠΗΓΗ

Tags: ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Previous Post

Κακοκαιρία προ των πυλών: Ατελείωτες ώρες με βροχές και καταιγίδες

Next Post

Εξαπατούσαν περαστικούς για δήθεν σύλλογο κωφών

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξαπατούσαν περαστικούς για δήθεν σύλλογο κωφών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ἱερὰ Ἀγρυπνία ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίας Παρασκευῆς Δομαβιστίου – Ναμάτων
  • Τα όμορφα εξωκλήσια της Γαλατινής. Φωτογραφίες
  • Κοζάνη: Βρέθηκε πτώμα κοντά στην Παλαιοημερολογίτικη Μονή Αναλήψεως – Μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή του Κασλά
  • Μουσική πανδαισία από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Βίντεο
  • ΠΑΣΟΚ: Περιοδεία κλιμακίου στο Νομό Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr