Με μεγάλη επιτυχία, έντονη συγκινησιακή φόρτιση και την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Γαλατινής μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική γιορτή.
Οι παλαίμαχοι της Α.Μ.Σ. Γαλατινής και η Α.Ε. Γαλατινής αναμετρήθηκαν σε έναν φιλικό αγώνα αφιερωμένο σε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ ο τόπος, τον Νίκο Νιόπλια.
Το κλίμα στις κερκίδες ήταν πανηγυρικό, με τους φιλάθλους όλων των ηλικιών να γεμίζουν το γήπεδο για να τιμήσουν τον άνθρωπο που έβαλε τη Γαλατινή στον εγχώριο και διεθνή ποδοσφαιρικό χάρτη.
Μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις και συγκίνηση
Ο φιλικός αγώνας δεν είχε ως στόχο το σκορ, αλλά την αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του Νίκου Νιόπλια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο έμπειρος τεχνικός και παλαίμαχος διεθνής μέσος, φανερά συγκινημένος, γνώρισε την αποθέωση από συγχωριανούς, παλιούς συμπαίκτες και φίλους
Η «έκπληξη» με τη συμμετοχή του Γιώργου Δεληζήση
Η εκδήλωση απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη λάμψη καθώς το «παρών» έδωσε και ένας άλλος σπουδαίος ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την περιοχή. Ο λόγος για τον Γιώργο Δεληζήση, τον πρόσφατα αποσυρθέντα δυναμικό κεντρικό αμυντικό, ο οποίος τίμησε με τη συμμετοχή του τη γιορτή, αγωνιζόμενος δίπλα σε παλιές και νέες δόξες του τοπικού ποδοσφαίρου.
Δύο γενιές, μια ιστορία
Η συνύπαρξη των παλαιμάχων της Α.Μ.Σ. Γαλατινής και των παικτών της Α.Ε. Γαλατινής δημιούργησε μια όμορφη γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.
- Το χθες: Οι παλαίμαχοι απέδειξαν ότι η τέχνη της μπάλας δεν ξεχνιέται, προσφέροντας όμορφες φάσεις.
- Το σήμερα: Οι νεότεροι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν δίπλα σε πρότυπα και να πάρουν πολύτιμα μαθήματα ήθους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες βραβεύσεις, τις αναμνηστικές φωτογραφίες και την υπόσχεση όλων πως τέτοιες πρωτοβουλίες, που κρατούν ζωντανή την αθλητική κληρονομιά του τόπου, πρέπει να επαναληφθούν.






























