• Latest
ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

Εκδόθηκε Πρόσκληση για Δράσεις Στήριξης Υπηρεσιών για τις Εξαρτήσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

19 Ιουλίου 2018
Ενημερωτική ομιλία με θέμα: Ενημέρωση και ενδυνάμωση γονέων για μαθησιακές δυσκολίες στην Εράτυρα

Ενημερωτική ομιλία με θέμα: Ενημέρωση και ενδυνάμωση γονέων για μαθησιακές δυσκολίες στην Εράτυρα

27 Μαΐου 2026
Σιάτιστα: Ξεκίνησαν οι Μέρες Γιορτών Βοΐου “Πέλεκον” 2026. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ξεκίνησαν οι Μέρες Γιορτών Βοΐου “Πέλεκον” 2026. Βίντεο και φωτογραφίες

27 Μαΐου 2026

Πρώην αντιδήμαρχος συνθλίβει ζωντανό γατάκι χτυπώντας το με δύναμη σε τοίχο τρεις φορές

27 Μαΐου 2026
ασθενοφορο

Νεκρός 10χρονος σε αρδευτικό κανάλι: Συνελήφθη 43χρονη για ρευματοκλοπή – Το καλώδιο περνούσε από το κανάλι

27 Μαΐου 2026
Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

27 Μαΐου 2026
Ξεκίνησε η διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης

Ξεκίνησε η διανομή αθλητικού εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης

27 Μαΐου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Κουκουλόπουλος σε Κεραμέως: Μέχρι ο ΕΦΚΑ να διορθώσει τα δικά του λάθη, να δοθεί παράταση σε όλους για την καταβολή της α’ δόσης εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών

27 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Ρωτήστε έναν λογοθεραπευτή…υπάρχει λόγος» 

Δήμος Κοζάνης: «Ρωτήστε έναν λογοθεραπευτή…υπάρχει λόγος» 

27 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Οι ενεργειακές κοινότητες και οι μικροί παραγωγοί Α.Π.Ε. χρειάζονται στήριξη για να αντιμετωπίσουν την οικονομική ασφυξία και να συμβάλλουν στη μείωση του κόστους ενέργειας για τους πολίτες

27 Μαΐου 2026
Saga

Πρόγραμμα Δημοπρασιών Saga Furs 2026–2027

27 Μαΐου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στα Γιάννενα το πρώτο φετινό κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

27 Μαΐου 2026
ΦΙΔΙ

Στη σφουγγαρίστρα είχε κρυφτεί ένα φίδι!

27 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδόθηκε Πρόσκληση για Δράσεις Στήριξης Υπηρεσιών για τις Εξαρτήσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
19 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
1
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση Δράσεων Στήριξης Υπηρεσιών για τις Εξαρτήσεις, συνολικής συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης 780.000,00 €, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)».

Οι Δράσεις Στήριξης Υπηρεσιών για τις Εξαρτήσεις που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης αφορούν στην παροχή υπηρεσιών που καλύπτουν και τους τρεις πυλώνες παρέμβασης, την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από τη χρήση ουσιών αλλά και στην αντιμετώπιση των επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα και συνάδουν με τους στόχους του Υπουργείου Υγείας στον τομέα των εξαρτήσεων.

Σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική Υγείας για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της παρούσας Πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν:

• Πολυδύναμα Κέντρα που έχουν ως στόχο να. παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων ανάλογα με τις ανάγκες τους (εξαρτημένοι από ναρκωτικά, περιστασιακοί χρήστες, χρήστες αλκοόλ, άτομα με διπλή διάγνωση κ.α.) και να παραπέμπουν σε πιο εξειδικευμένες δομές, εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

• Κινητές Μονάδες για παρέμβαση σε περιοχές εκτός αστικού ιστού θα απευθύνονται στον πληθυσμό των ατόμων που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ή αντιμετωπίζουν άλλου τύπου εξαρτητικές συμπεριφορές και διαμένουν σε περιοχές εκτός αστικού ιστού ή σε περιοχές με έλλειψη υπηρεσιών κατά των εξαρτήσεων.

Βασική στόχευση των υπηρεσιών θα αποτελούν η διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και η παραπομπή σε πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες, εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

Οι Κινητές Μονάδες θα συνεργάζονται και με υπηρεσίες που εμπλέκονται στην συνολικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης, όπως υπηρεσίες παροχής εκπαίδευσης, δικαστικές υπηρεσίες, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α. Θα έχουν την έδρα τους σε περιοχές που παράλληλα αναπτύσσονται Πολυδύναμα Κέντρα ή εδρεύουν σταθερές δομές των δικαιούχων και θα λειτουργούν συμπληρωματικό ως προς τις υπηρεσίες αυτές.
• Προγράμματα Υπηρεσιών Πρόληψης που αφορούν στην ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των παρεμβάσεων πρόληψης των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές σε εθνικό επίπεδο, με προγράμματα καθολικής και επικεντρωμένης πρόληψης που απευθύνονται σε γενικό πληθυσμό και ειδικές ομάδες ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες πρόληψης μπορούν να παίξουν πρωτεύοντα ρόλο και στη διασύνδεση των δομών κατά των εξαρτήσεων με αυτές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα με την ευαισθητοποίηση του υγειονομικού προσωπικού ώστε να αναγνωρίζει, να παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες και να διασυνδέει τον πληθυσμό-στόχο με εξειδικευμένες δομές.

Οι ανωτέρω δράσεις θα υλοποιηθούν µε βάση τα οριζόμενα στις αντίστοιχες εγκρίσεις σκοπιμότητας του Υπουργείου Υγείας.
Ως Δικαιούχοι της Πρόσκλησης ορίζονται:
• Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
• Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου/Εποπτευόμενοι φορείς από το Υπουργείο Υγείας.
• Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.)/Εποπτευόμενοι φορείς από το Υπουργείο Υγείας.
• Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).
• Συμπράξεις των παραπάνω αναφερόμενων φορέων.

Ως δυνητικοί δικαιούχοι θεωρούνται και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους.

Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ , από 11/07/2018 και ώρα 08:00:32 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως 28/09/2018 και ώρα 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 – 2020.

Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης και τα συνοδευτικά της έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

ΚΚΕ: Προβλήματα λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

Next Post

Φροντιστήριο « … και μαζί στη Νεάπολη». Οι πρώτες θέσεις στο Δήμο Βοΐου και στη Δυτική Μακεδονία στα μαθηματικά 2018

Next Post

Φροντιστήριο « ... και μαζί στη Νεάπολη». Οι πρώτες θέσεις στο Δήμο Βοΐου και στη Δυτική Μακεδονία στα μαθηματικά 2018

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ενημερωτική ομιλία με θέμα: Ενημέρωση και ενδυνάμωση γονέων για μαθησιακές δυσκολίες στην Εράτυρα
  • Σιάτιστα: Ξεκίνησαν οι Μέρες Γιορτών Βοΐου “Πέλεκον” 2026. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Πρώην αντιδήμαρχος συνθλίβει ζωντανό γατάκι χτυπώντας το με δύναμη σε τοίχο τρεις φορές
  • Νεκρός 10χρονος σε αρδευτικό κανάλι: Συνελήφθη 43χρονη για ρευματοκλοπή – Το καλώδιο περνούσε από το κανάλι
  • Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr