• Latest

Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας, οι δομές υγείας-πρόνοιας στο νομό Κοζάνης και οι προτάσεις του ΚΚΕ.

23 Ιουλίου 2018
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Στο νοσοκομείο δύο 15χρονες μετά από κατανάλωση αλκοόλ

23 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Μαρτυρικός ο θάνατος της Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ο 43χρονος τη χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι και την αποτελείωσε με ένα ξύλο

23 Ιουνίου 2026
ασθενοφορο

70χρονη οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 83χρονο πεζό

23 Ιουνίου 2026
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Προσοχή σε νέα ηλεκτρονική απάτη: Ψεύτικα e-mail στο όνομα της Europol και της ΕΛ.ΑΣ.

23 Ιουνίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Παιδί 2 ετών έπεσε από μπαλκόνι 2ου ορόφου

23 Ιουνίου 2026
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εθελοντική Αιμοδοσία στη μνήμη του Άιζακ την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εθελοντική Αιμοδοσία στη μνήμη του Άιζακ την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026

23 Ιουνίου 2026
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αμύνταιο: Μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα την Τετάρτη 24 Ιουλίου

22 Ιουνίου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Football Club Κοζάνη: Την Παρασκευή 26 Ιουνίου η πρώτη συνάντηση για τη νέα αγωνιστική χρονιά

22 Ιουνίου 2026
Σκύλος δάγκωμα

Σιάτιστα: Επίθεση αδέσποτου σε γυναίκα την έστειλε στο νοσοκομείο

22 Ιουνίου 2026
Τσοτύλι: Φίδι μπήκε σε κλουβί, έφαγε καναρίνια και τα αυγά τους

Τσοτύλι: Φίδι μπήκε σε κλουβί, έφαγε καναρίνια και τα αυγά τους

22 Ιουνίου 2026
Μακεδονικός Σιάτιστας: Οι παίχτες που ανανέωσαν για τη

Μακεδονικός Σιάτιστας: Οι παίχτες που ανανέωσαν για τη

22 Ιουνίου 2026
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Τα Γρεβενά αγκάλιασαν το πρώτο Food Truck Festival

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Τα Γρεβενά αγκάλιασαν το πρώτο Food Truck Festival

22 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας, οι δομές υγείας-πρόνοιας στο νομό Κοζάνης και οι προτάσεις του ΚΚΕ.

sierafm by sierafm
23 Ιουλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η όξυνση και η επιδείνωση των όρων παροχής υπηρεσιών υγείας, πρόληψης, θεραπείας και μετανοσοκομειακής φροντίδας στο νομό Κοζάνης αποτελεί ευθεία επίθεση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και απειλεί σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και την ίδια μας την ασφάλεια, τη ζωή μας. Το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, οι σοβαρές ελλείψεις στην υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, οι ελλείψεις σε υποδομές στο χώρο της παιδείας και του αθλητισμού, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας στο Νομό μας.

Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει με μείωση των δαπανών, υποστελέχωση, υπολειτουργία  κλινικών, καθυστερήσεις σε ραντεβού για βασικές εξετάσεις, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, πρόληψης και μετανοσοκομειακής αποθεραπείας. Προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες και με “πυροσβεστικές” παρεμβάσεις όταν απειλείται με κατάρρευση και κλείσιμο κάποια κλινική. Η περιοχή της Κοζάνης βιώνει αυτές τις συνέπιες στα δευτεροβάθμια νοσοκομεία Μαμάτσειο, Μποδοσάκειο, όσο και στα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία του ΕΦΚΑ της περιοχής.

Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική που βλέπει την υγεία σαν κόστος και εμπόρευμα, με τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια να αλωνίζουν στα δημόσια νοσοκομεία και τις άλλες δομές υγείας. Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση μετατρέπουν το χώρο της υγείας σε ένα τεράστιο παζάρι εμπορευματοποίησης και ανταγωνιστικότητας προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία ελληνικών και ξένων μονοπωλιακών ομίλων.

Η θέση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας – πρόνοιας, είναι η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή πρόταση που ανταποκρίνεται στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών υγείας του λαού, συγχρόνως υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων στον κλάδο.

Η πάλη των εργαζομένων στην υγεία, αλλά και όλου του λαού, είναι καθήκον να μαζικοποιηθεί, να ενταθεί. Να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που   εφαρμόζεται,   να   αποσπάσει   όσο   γίνεται   λύσεις   στις   σημερινές συνθήκες.  Δεν αρκεί  όμως αυτό. Πρέπει συγχρόνως  να  διαμορφώνει όρους ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας με προοπτική την ανατροπή του καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της παραγωγής, που θα ενισχύει τον αγώνα σήμερα, θα ανοίγει δρόμο για την λαϊκή εξουσία για την οριστική λύση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών. Για αποκλειστικά δημόσια υγεία για όλους, όπου η επιστήμη και η υγεία θα είναι κοινωνικό δικαίωμα στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του.

 

Το ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: “Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας, οι δομές υγείας-πρόνοιας στο νομό και οι προτάσεις του ΚΚΕ”

  • Τρίτη 24 Ιουλίου στις 8:00μμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας ομιλητής Τσάκωνας Αντώνης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 8:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, ομιλήτρια Λαμπαδά Χαρούλα, παιδίατρος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ.

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Συντονισμός ενεργειών των φορέων για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

29η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

29η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο νοσοκομείο δύο 15χρονες μετά από κατανάλωση αλκοόλ
  • Μαρτυρικός ο θάνατος της Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ο 43χρονος τη χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι και την αποτελείωσε με ένα ξύλο
  • 70χρονη οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 83χρονο πεζό
  • Προσοχή σε νέα ηλεκτρονική απάτη: Ψεύτικα e-mail στο όνομα της Europol και της ΕΛ.ΑΣ.
  • Παιδί 2 ετών έπεσε από μπαλκόνι 2ου ορόφου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr