• Latest
αυτοκινητο αγωνας

Ο Γιώργος Καρακούλας στο βάθρο του Porsche Super Sports Cup

30 Ιουλίου 2018
Το Δήμο Βοΐου επέλεξε για την εκδρομή της η Ένωση Δημάρχων Αττικής – Θερμή υποδοχή από τον Χρήστο Ζευκλή

Το Δήμο Βοΐου επέλεξε για την εκδρομή της η Ένωση Δημάρχων Αττικής – Θερμή υποδοχή από τον Χρήστο Ζευκλή

28 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Συλλήψεις -6- ατόμων σε περιοχές της Κοζάνης και της Εορδαίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

28 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Εγκαίνια στα νέα γραφεία

28 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Φλώρινα: Συνελήφθη 28χρονη αλλοδαπή, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας

28 Φεβρουαρίου 2026
λιρες

Γκρέμισαν Αγία Τράπεζα ναού σε νεκροταφείο ψάχνοντας λίρες

28 Φεβρουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Για ασήμαντη αφορμή η αιματηρή συμπλοκή με θύμα τον 17χρονο – «Εγώ το έκανα» είπε ο δράστης στους αστυνομικούς πριν παραδοθεί

28 Φεβρουαρίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής

28 Φεβρουαρίου 2026
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Προσυνεδριακός Διάλογος στην Κοζάνη: Η εναλλακτική – προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Προσυνεδριακός Διάλογος στην Κοζάνη: Η εναλλακτική – προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης

27 Φεβρουαρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Τσοτύλι: Την Τρίτη 17/03/2026 θα δέχεται ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος

27 Φεβρουαρίου 2026
ΕΥΔΑΜ: Στοχευμένη στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις – Ενημερωτική περιοδεία για τη νέα Δράση Ενδυνάμωσης ΜμΕ σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη

ΕΥΔΑΜ: Στοχευμένη στήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις – Ενημερωτική περιοδεία για τη νέα Δράση Ενδυνάμωσης ΜμΕ σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη

27 Φεβρουαρίου 2026
Αριστεία, έρευνα και φοιτητική δράση στο επίκεντρο της Τελετής Βραβεύσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Αριστεία, έρευνα και φοιτητική δράση στο επίκεντρο της Τελετής Βραβεύσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

27 Φεβρουαρίου 2026
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε σχολεία της Κοζάνης για τη Μετάβαση και την Πολιτιστική Ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας

27 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γιώργος Καρακούλας στο βάθρο του Porsche Super Sports Cup

sierafm by sierafm
30 Ιουλίου 2018
in ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
αυτοκινητο αγωνας
1
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουλίου, διεξήχθη στην θρυλική πίστα του Nurburgring ο τρίτος γύρος του Porsche Super Sports Cup Deutschland.

O Έλληνας οδηγός Γιώργος Καρακούλας συμμετείχε για πρώτη φορά στον θεσμό, καθώς η ομάδα Schutz Motorsport τον κάλεσε να πλαισιώσει τον περυσινό πρωταθλητή του θεσμού, στην κατηγορία GT4 Tano Neumann. Ο Γιώργος θα ήταν ο 2ος οδηγός στο Cayman GT 4 Clubsport Cup με αριθμό 146, για τους αγώνες endurance της Κυριακής.

Το αγωνιστικό event ξεκίνησε την Παρασκευή με τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ήταν η 1η φορά που ο Γιώργος μπήκε στην πίστα για τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους. Από την αρχή, ο Έλληνας οδηγός κατάφερε να προσαρμοστεί απόλυτα στις απαιτήσεις εκπλήσσοντας θετικά την ομάδα, καθώς το γυρολόγιό του κατέβαινε σταθερά στα επίπεδα του 2:09:00 –χρόνοι που τον έφερναν στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας.

Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε και το Σάββατο το πρωί στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Το Cayman GT4 no 146 λειτουργούσε περίφημα και οι οδηγοί του καθώς και η ομάδα έβλεπαν πολλές πιθανότητες ακόμα και για την 1η θέση της κατηγορίας. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για το Super Sports Cup και 1 αγώνα σπριντ (από τους 2 συνολικά του διήμερου) για τους 1ους οδηγούς των ομάδων. Σε αυτή την διαδικασία συμμετείχε ο Tano Neumann σαν 1ος οδηγός, με τον Γιώργο να παρακολουθεί από τα box.

Τα χρονομετρημένα έφεραν τον Tano στην 2η θέση της κατηγορίας και στην σχάρα εκκίνησης για την GT4. Λίγο πριν την εκκίνηση, μια ξαφνική μπόρα, ανάγκασε τους οργανωτές να κηρύξουν τον αγώνα βρόχινο, και τις ομάδες να αλλάζουν ελαστικά στην σχάρα εκκίνησης. Με το πράσινο ο αγώνας ξεκίνησε ομαλά. Με την βροχή να δυναμώνει άρχισαν τα προβλήματα για όλους, καθώς το νερό στην πίστα άρχισε να γίνεται επικίνδυνα πολύ.

Ο Τάνο, παρόλο που έχασε κάποιες θέσεις στην εκκίνηση, κατάφερε στην πορεία να ανέβει σταδιακά θέσεις και να βρεθεί στην 2 θέση. 6 λεπτά πριν το τέλος του σκέλους, κατάφερε να περάσει 1ος, αλλά στην Κ1 του επόμενου γύρου, ήρθαν τα πάνω κάτω. Το πολύ νερό στην κατηφορική Κ1, κάνει 6 αυτοκίνητα να βρεθούν εκτός πίστας από υδρολίσθηση με τον Tano Neumann να καταλήγει στα προστατευτικά λάστιχα, και το Cayman να υφίσταται σοβαρές ζημιές στο σασί και την εμπρός ανάρτηση, βγαίνοντας πρακτικά εκτός συνέχειας. Κόκκινη σημαία από τους οργανωτές, και η τελική κατάταξη ένα γύρο πριν, βρίσκει τον Tano 2o στην κατηγορία. Το πρόβλημα όμως με το αυτοκίνητο είναι μη αναστρέψιμο και υπάρχουν φόβοι ότι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα.

Η αγωνιστική ημέρα ευτυχώς έχει τελειώσει, και η ομάδα, παίρνει την απόφαση να φέρει ένα από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον θεσμό. Ο σημαντικότερος λόγος που οδηγεί σε αυτή την απόφαση, είναι ότι η ομάδα και ο οδηγός προηγούνται ήδη στο πρωτάθλημα, και η μη συμμετοχή στον υπόλοιπο αγώνα, θα κατέστρεφε κάθε ελπίδα κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Μετά από πολλές προσπάθειες, εντοπίζεται ένα GT4 που μπορεί να έρθει εγκαίρως στην πίστα για τον αγώνα. Ξημερώματα Κυριακής το αυτοκίνητο φτάνει στο Nurburgring, και οι μηχανικοί προσπαθούν να το ετοιμάσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, ώστε να προλάβει να περάσει τεχνικό έλεγχο και να συμμετέχει στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά των αγώνων endurance που θα γίνονταν στις 9:00 το πρωί. Ο Γιώργος & ο Tano καταφέρνουν να πάρουν μέρος στα χρονομετρημένα, και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, καταφέρνοντας τον 2ο καλύτερο χρόνο της κατηγορίας για την εκκίνηση. Η ομάδα αποφασίζει να εκκινήσει ο Γιώργος και στους 2 αγώνες endurance, και ο Tano να οδηγήσει μετά την αλλαγή οδηγού μέχρι τον τερματισμό.

Εκκίνηση στον 1ο αγώνα, και βάπτισμα του πυρός με τον Γιώργο να παίρνει την 1η του εκκίνηση. Στα μισά του αγώνα, ο Γιώργος βρίσκεται στην 2η θέση, και με το αυτοκίνητο ασφαλείας να έχει μπει στην πίστα λόγο ενός ατυχήματος, σχεδόν όλες οι ομάδες αποφασίζουν να κάνουν την αλλαγή οδηγών. Ο Γιώργος μπαίνει 2ος στα πιτς, αλλά η αλλαγή δεν είναι όσο γρήγορη θα ήθελαν (άλλωστε ήταν η 1η φορά για τον Γιώργο) και έτσι χάνονται κάποιες θέσεις όταν το αυτοκίνητο ξαναμπαίνει στην πίστα. Ο Tano καταφερνει να ξανακερδίσει την 2η θέση, πραγματοποιώντας ένα φανταστικό αγώνα, και να τερματίσει εκεί. Όλη η ομάδα πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα, καθώς μετά όλα όσα έγιναν, και με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο κατάφεραν να τερματίσουν 2οι στην κατηγορία.

Τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στα box, και οι μηχανικοί στον ελάχιστο χρόνο που έχουν, βάζουν καινούργια ελαστικά και καύσιμα για τον 2ο αγώνα. Ο Γιώργος στήνεται ξανά στην σχάρα εκκίνησης στην 2η θέση. Πολύ πιο χαλαρός από πριν, με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Με το πράσινο φως, ο Γιώργος χάνει 2 θέσεις στην Κ1, μένοντας 4ος. Μετά από μόλις 3 γύρους, καταφέρνει να ξανακερδίσει τις 2 θέσεις, και με ένα καταπληκτικό ρυθμό, μπαίνει στο κυνήγι του πρώτου, που έχει ήδη απομακρυνθεί αρκετά. Το γυρολόγιο του Γιώργου είναι τόσο σταθερό και γρήγορο, που η ομάδα αποφασίζει να τον αφήσει στην πίστα εξαντλώντας το παράθυρο αλλαγής οδηγού. Γύρο με τον γύρο, η διαφορά με τον πρώτο μειώνεται , ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί, από την 3η θέση και πίσω βρίσκονται ήδη πάνω από 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γιώργο. Καταφέρνει μάλιστα να γράψει 2,08.4 που είναι ο ταχύτερος γύρος με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατά την διάρκεια της ημέρας. Με 20 λεπτά να υπολείπονται για την καρό σημαία η ομάδα βγάζει τον Γιώργο στα pits. Η αλλαγή γίνεται ήρεμα, καθώς οι οδηγοί που ακολουθούν (έχοντας κάνει τα pit stop, πολύ πιο νωρίς) είναι πολύ πίσω για να απειλήσουν την 2η θέση.

Ο Tano κάνει ένα ήρεμο και συγκρατημένο αγώνα μέχρι το τέλος, φέρνοντας μια ακόμα 2η θέση, και τρελούς πανηγυρισμούς στην ομάδα. Δεν είναι και λίγο, να καταφέρνει δυο 2ες θέσεις, σε ένα αγώνα που φαινόταν «τελειωμένος» μετά το ατύχημα του Σαββάτου. Οι ελπίδες για το πρωτάθλημα έμειναν ολοζώντανες, και ο Γιώργος αποδείχτηκε μια καλή επιλογή για τον αγώνα. Η επίδοση του στην πιο δύσκολη πίστα του πρωταθλήματος, η προσαρμοστικότητά του σε μια καινούργια πίστα και στις αλλαγές αυτοκίνητου που έγιναν, έκανε την ομάδα να τον προσκαλέσει και στον αγώνα του hockenheim, για τους αντίστοιχους αγώνες endurance που θα γίνουν εκεί τον Οκτώβριο, για να πλαισιώσει τους επίσημους οδηγούς της ομάδας. Εκείνη την περίοδο ο Γιώργος θα τελειώσει την στρατιωτική του θητεία, και θα μπορεί να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα για τις απαιτήσεις του αγώνα. Ευχόμαστε ολόψυχα στον Γιώργο καλή επιτυχία στην συνέχεια και μακάρι να καταφέρει να βρει την υποστήριξη που θα τον βοηθήσει να συμμετέχει την επόμενη χρονιά στο πλήρες πρόγραμμα του θεσμού, σαν 1ος οδηγός, ακόμα και την κατηγορία GT3 Cup.

Ο Γιώργος θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που τον στήριξαν και τον στηρίζουν σε αυτή την ηράκλεια προσπάθεια που κάνει να καθιερωθεί στον θεσμό. Ιδιαίτερα του φίλους και υποστηρικτές του, που ταξίδεψαν έως την πίστα του Νurburgring για να το δουν να αγωνίζεται, τον ΣΜΑΚ για την ηθική και υλική βοήθεια, τον Tano Neumann και την Schutz Motorsport για την εμπιστοσύνη τους και την ευκαιρία που του έδωσαν να πάρει μέρος σ αυτόν τον αγώνα.

Ραντεβού τον Οκτώβριο στο Hockenheim στις 20/21/18

Previous Post

H παράσταση «NO FUTURE!» της θεατρικής ομάδας των εφήβων που διακόπηκε την Παρασκευή 27 Ιουλίου λόγω βροχής θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία

Next Post

Γέφυρα Ζωής: Αιμοδοσία την Τετάρτη 1 Αυγούστου

Next Post
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια

Γέφυρα Ζωής: Αιμοδοσία την Τετάρτη 1 Αυγούστου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Δήμο Βοΐου επέλεξε για την εκδρομή της η Ένωση Δημάρχων Αττικής – Θερμή υποδοχή από τον Χρήστο Ζευκλή
  • Συλλήψεις -6- ατόμων σε περιοχές της Κοζάνης και της Εορδαίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
  • ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Εγκαίνια στα νέα γραφεία
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 28χρονη αλλοδαπή, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, καθώς και για το αδίκημα της πλαστογραφίας
  • Γκρέμισαν Αγία Τράπεζα ναού σε νεκροταφείο ψάχνοντας λίρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr