• Latest
Ε 65 ΕΓΝΑΤΙΑ ΙΟΝΙΑ

Ε 65: Ξεκινάει το τμήμα Λαμία- Ξυνιάδα. Τι γινεται με το τμήμα Γρεβενά- Καλαμπάκα

23 Οκτωβρίου 2018

Ξανά εκλογές στον Ιππικό Σύλλογο Σιάτιστας. Δείτε ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου!

26 Φεβρουαρίου 2026
ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

26 Φεβρουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη και δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών

26 Φεβρουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Δύο (2) Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 στις 18:00 (Προϋπολογισμός) και 19:30 (Τακτική)

26 Φεβρουαρίου 2026
Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

26 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δράσεις του Προγράμματος EcoZani, 18-19/2/2026 (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Δράσεις του Προγράμματος EcoZani, 18-19/2/2026 (Φωτογραφίες)

26 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Νεάπολη λόγω βλάβης

26 Φεβρουαρίου 2026
Ο Δήμος Γρεβενών στη «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Ο Δήμος Γρεβενών στη «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» κατά της παιδικής παχυσαρκίας

26 Φεβρουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για προμήθεια οικοδομικών υλικών για την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για προμήθεια οικοδομικών υλικών για την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία

26 Φεβρουαρίου 2026
Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κοζάνης

Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κοζάνης

26 Φεβρουαρίου 2026
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Αναζήτηση Προσωπικού – Σαντορίνη (Φηροστεφάνι)

26 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή Αγ. Αθανασίου και Παναγίας την Πέμπτη 26/2

26 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ε 65: Ξεκινάει το τμήμα Λαμία- Ξυνιάδα. Τι γινεται με το τμήμα Γρεβενά- Καλαμπάκα

sierafm by sierafm
23 Οκτωβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ε 65 ΕΓΝΑΤΙΑ ΙΟΝΙΑ
8
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στο νότιο τμήμα, Λαμία – Ξυνιάδα, του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) – Ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την χρηματοδότηση του έργου μετά από επιτυχείς διαβουλεύσεις με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – Επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση του βόρειου τμήματος Γρεβενών – Εγνατίας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μία σύνθετη διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε με αποτέλεσμα η Κομισιόν να εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 306 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή του νότιου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (E65).

Η έγκριση ελήφθη βάσει των κοινοτικών κανόνων στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων και αφορά την χρηματοδότηση του νότιου τμήματος, Λαμία – Ξυνιάδα, το οποίο θα διαχειρίζεται η εταιρεία παραχώρησης «Κεντρική Οδός ΑΕ».
Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Να υπενθυμίσουμε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε πως απεφάνθη ότι η δημόσια χρηματοδότηση που χορηγείται για την κατασκευή του νότιου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Ε65 είναι σύμφωνη με τους κανόνες της Ε.Ε. στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων, βασιζόμενη στο ακόλουθο σκεπτικό:
– Το μέτρο στήριξης θα συμβάλει στην επίτευξη στόχων κοινού συμφέροντος της Ε.Ε, ιδίως στην πολιτική μεταφορών, δεδομένου ότι θα στηρίξει την ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου και θα βελτιώσει τις μεταφορικές συνδέσεις για τους Έλληνες πολίτες που ζουν στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.
-Το μέτρο στήριξης είναι αναγκαίο και αναλογικό για την υλοποίηση του έργου. Ειδικότερα, η Ελλάδα απέδειξε ότι 1ον) η δημόσια χρηματοδότηση αντιστοιχεί στο αναπροσαρμοσμένο βάσει του πληθωρισμού κόστος κατασκευής, όπως αυτό εκτιμήθηκε το 2007 στον διαγωνισμό για την κατασκευή του νότιου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου E65· και ότι 2ον) η «Κεντρική Οδός Α.Ε.» θα χρηματοδοτήσει η ίδια τη λειτουργία και τη συντήρηση του έργου, του οποίου τυχόν πλεονάζοντα έσοδα θα επιστρέφονται στο δημόσιο μέσω μηχανισμού ανάκτησης.
Το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα είναι μήκους 32,27 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει πέντε κόμβους, έναν Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) , μία σήραγγα 2.983 μέτρων και οκτώ γέφυρες.
Παράλληλα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται εδώ και μήνες, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την χρηματοδότηση του βόρειου τμήματος του Ε65 από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό.
Τα δύο αυτά τμήματα θα ενωθούν με τον κεντρικό τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα μήκους 79 χιλιομέτρων το οποίο έχει δοθεί στην κυκλοφορία από το 2017.
Στην πλήρη ανάπτυξη του ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) θα εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων.
Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο οδικό άξονα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και γενικότερα της χώρας. Η ολοκλήρωση του συνόλου του Ε65, θα συμβάλλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Κεντρικής Ελλάδος και θα αναβαθμίσει την σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την προσπελασιμότητα προς την Αλβανία και την Π.Γ.Δ.Μ., δίδοντας έτσι την δυνατότητα ενίσχυσης του τουρισμού και της εμπορευματικής διακίνησης σε μια περιοχή με δυνατότητες περαιτέρω οικονομικής μεγέθυνσης. Παράλληλα θα συμβάλει στην μείωση του ποσοστού ανεργίας και στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος.
Η ολοκλήρωσή του Ε65 θα επιφέρει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική καθώς θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας – που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη – με το λιμάνι του Βόλου.
Το δε ταξίδι από Λαμία έως την Εγνατία Οδό, θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, ενώ η διαδρομή Τρίκαλα – Αθήνα περίπου 3 ώρες.

Previous Post

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με το Σύλλογο Παιδιών με Αναπηρία Εορδαίας

Next Post

Εκλογές στο Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης. Ποιοι εκλέγονται

Next Post
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΙΑΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εκλογές στο Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης. Ποιοι εκλέγονται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξανά εκλογές στον Ιππικό Σύλλογο Σιάτιστας. Δείτε ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου!
  • Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη και δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών
  • Δύο (2) Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 στις 18:00 (Προϋπολογισμός) και 19:30 (Τακτική)
  • Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr