• Latest
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Ο καρκίνος μπορεί τώρα να εντοπιστεί με εξετάσεις αίματος

14 Δεκεμβρίου 2018
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές: Μαθητής εξεταζόταν την ώρα που σκοτωνόταν ο πατέρας του

6 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καρκίνος μπορεί τώρα να εντοπιστεί με εξετάσεις αίματος

sierafm by sierafm
14 Δεκεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
2
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρόλο που βρίσκεται ακόμη στα πειραματικά στάδια, αυτή η ιατρική πρόοδος θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική λύση για τις επεμβατικές δοκιμές για έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στο άρθρο μας.

Ο καρκίνος μπορεί τώρα να εντοπιστεί με εξετάσεις αίματος! Ορισμένες μελέτες που διεξήγαγε το Ισπανικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας συγκεντρώνουν ενδιαφέροντα στοιχεία για να βοηθήσουν στην ανίχνευση του καρκίνου στα πρώτα στάδιά του με εξετάσεις αίματος.

Αυτό θα επιτρέψει την έγκαιρη διάγνωση όγκων με τη διενέργεια εξετάσεων αίματος.

Πολύ σύντομα αυτή η εξέταση θα είναι διαθέσιμη σε ιατρικά εργαστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η νέα μέθοδος που αναπτύσσεται από Ισπανούς επιστήμονες ενισχύει το DNA.

Αυτά τα νέα είναι πολύ σημαντικά για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου με εξετάσεις αίματος.

Η μελέτη του Ισπανικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας

Μια ομάδα επιστημόνων του Ισπανικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας έχει αναπτύξει την πρώτη λύση για να επιτρέψει την ενίσχυση μικρών ποσοτήτων του DNA.

  • Τα εργαστήρια χρειάζονται μικρή ποσότητα αίματος για να το κατηγοριοποιήσουν, να το διαβάσουν και να το αναλύσουν.
  • Στη δεύτερη φάση, θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση για να διαπιστωθεί εάν το άτομο αναπτύσσει καρκινικό όγκο.

Αυτή η νέα μέθοδος ανίχνευσης καρκίνου διεξάγεται στα ισπανικά νοσοκομεία και έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα:

  • Είναι σχεδόν καθόλου επεμβατική (αρκεί μια απλή ανάλυση αίματος).
  • Εντοπίζει όγκους στις αρχικές φάσεις.

Ο Λουίς Μπλάνκο, από το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας Severo Ochoa του Ισπανικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας στην Ισπανία, υποστήριξε ότι αυτή η ανακάλυψη θα είναι μια πρόοδος με την ίδια σημασία όπως και η  μαγνητική τομογραφία όταν αναπτύχθηκε παλιά.

Το μέλλον της έρευνας για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου

Παρόλο που έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, είναι σημαντικό να συνεχιστεί η έρευνα.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτές τις τεχνικές σε μεγάλη κλίμακα για τη διάγνωση των όγκων στις αρχικές φάσεις. Θα είμαστε επίσης σε θέση να διαγνώσουμε άλλους τύπους κληρονομικών ασθενειών.

Αυτά είναι γνωστά ως βιο-δείκτες νανο-αισθητήρων για την ανίχνευση του καρκίνου. Μετατρέπονται σε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις σε επεμβατικές βιοψίες μεταστατικών όγκων.

Χαρακτηριστικά του καρκίνου του παχύ εντέρου

Κανονικά ο καρκίνος του παχέος εντέρου έχει την προέλευσή του σε μια ανώμαλη λειτουργία του παχέος εντέρου ή των κυττάρων του ορθού που διαιρούνται ανεξέλεγκτα μέχρι να σχηματίσουν έναν κακοήθη όγκο.

Αυτός ο τύπος καρκίνου τείνει να αρχίζει με το σχηματισμό ενός μικρού πολύποδα στον ιστό της εσωτερικής επιφάνειας του παχέος εντέρου και του ορθού.

Οι πολύποδες τείνουν να παρουσιάζονται με διαφορετικές μορφές: ανυψωμένες ή επίπεδες. Οι ανυψωμένοι πολύποδες μπορούν να έχουν σχήμα μανιταριού με ή χωρίς στέλεχος.

Οι εξετάσεις δείχνουν την παρουσία των πολύποδων πολύ συχνά σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και η μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έχει καρκινικά χαρακτηριστικά.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που είναι επικίνδυνοι για αυτόν τον τύπο καρκίνου;

  • Το οικογενειακό ιστορικό και η μεγάλη ηλικία είναι οι βασικοί παράγοντες.
  • Υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως η υψηλή κατανάλωση του αλκοόλ, η παχυσαρκία, η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα και η μη ισορροπημένη διατροφή.
  • Ταυτόχρονα, υπάρχουν ορισμένες ομάδες ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που υποφέρουν από ελκώδη κολίτιδα ή εκείνοι που πάσχουν από την νόσο του Crohn.

Ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου με εξετάσεις αίματος

Η συνεχή πρόοδος στην ιατρική έχουν καταστήσει δυνατή την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί συστήνουν να γίνονται οι εξετάσεις πριν το άτομο αναπτύξει συμπτώματα.

Χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους ανίχνευσης του καρκίνου του παχέος εντέρου. Περισσότερες πληροφορίες βρείτε στην έρευνα των Δρ. George et. al. εδώ.

Οι γιατροί προτείνουν την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου σε ηλικία 50 ετών και η ίδια εξέταση να γίνεται κάθε 2 χρόνια.

Δεδομένου ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου, οι γιατροί συστήνουν αυτοί οι ασθενείς να κάνουν εξετάσεις πριν από την ηλικία των 50 ετών και να την επαναλαμβάνουν πιο συχνά σε σχέση με άλλους ανθρώπους.

Μια από τις πιο συνηθισμένες εξετάσεις είναι να δείτε αν υπάρχει αίμα στα κόπρανα.

  • Για αυτή την εξέταση, μπορείτε να πάρετε στο φαρμακείο μια σακούλα με ένα μικρό σωλήνα για να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί το δείγμα στο εργαστήριο.
  • Σε αυτές τις σακούλες υπάρχει ένα μικρό ραβδί συνδεδεμένο στο καπάκι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εναποθέσετε τα κόπρανα στο σωλήνα και να το κλείσετε.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων

  • Εάν δεν υπάρχει αίμα στα κόπρανα, πιθανών δεν υπάρχει όγκος. Παρ ‘όλα αυτά, όπως έχουμε πει, είναι και πάλι αναγκαίο να κάνετε την εξέταση κάθε 2 χρόνια.

• Ωστόσο, η ανίχνευση αίματος στα κόπρανα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει καρκίνος του παχέος εντέρου.

Πηγή:meygeia.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Το Δημοτικό Σχολείο Αιανής στολισε το δέντρο στο Μουσείο

Next Post

Ποια λάθη καταστρέφουν το γάμο

Next Post
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

Ποια λάθη καταστρέφουν το γάμο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ
  • Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια
  • Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες
  • Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά
  • Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr