• Latest
οαεδ εργασια ανεργια

«Τρέχουν» 11+11 προγράμματα απασχόλησης από ΟΑΕΔ

14 Φεβρουαρίου 2019
Νεκρά πρόβατα σε μονάδα της Καστοριάς από πλημμύρα. Βίντεο

Νεκρά πρόβατα σε μονάδα της Καστοριάς από πλημμύρα. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του

Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του

9 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Κανονικά η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό και στην Εγνατία με μικρή έξοδο στη γέφυρα Σιάτιστας

9 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική: Η πρώτη σέντρα του 2026 για Κοζάνη και Εορδαϊκό

9 Ιανουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Στη σέντρα και πάλι μετά τις γιορτές

9 Ιανουαρίου 2026
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

 Οι νικητές του Διαγωνισμού Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας 2025–2026

9 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Συνεχίζεται η εγκατάλειψη των καπνοκαλλιεργητών Δυτικής Μακεδονίας από την κυβέρνηση

9 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «320 οικογένειες καπνοκαλλιεργητών της Δυτικής Μακεδονίας εγκλωβισμένες στην κυβερνητική αδιαφορία»

9 Ιανουαρίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Αύξηση έκπτωσης στο 50% για τα ΑμεΑ στο νερό – Αποτέλεσμα τεκμηριωμένης πρότασης του Συλλόγου ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

9 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Κάλεσμα αλληλεγγύης για συνδημότη μας που επλήγη από πυρκαγιά στην Καλλονή

Δήμος Γρεβενών: Κάλεσμα αλληλεγγύης για συνδημότη μας που επλήγη από πυρκαγιά στην Καλλονή

9 Ιανουαρίου 2026
Μοναδικές στιγμές στο Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια 2026». Φωτογραφίες

Μοναδικές στιγμές στο Καστοριανό Καρναβάλι «Ραγκουτσάρια 2026». Φωτογραφίες

9 Ιανουαρίου 2026
Γρεβενά: Συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών για τον Ε65

Κλειστός ο κάθετος άξονας της Εγνατίας από Άργος Ορεστικό έως Αλιάκμονα

9 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Τρέχουν» 11+11 προγράμματα απασχόλησης από ΟΑΕΔ

sierafm by sierafm
14 Φεβρουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
οαεδ εργασια ανεργια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ειδικά προγράμματα, πιλοτικά, με έμφαση σε τοπικές ανάγκες και σε ειδικές κατηγορίες ανέργων, κυρίως μακροχρόνια και νέων, αναμένονται το επόμενο διάστημα. Ποια προγράμματα παραμένουν ανοικτά αλλά στα… αζήτητα. Ποια ξεκινούν άμεσα.

«Ανοικτά» παραμένουν 11 προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε 70.000 νέες θέσεις απασχόλησης, ενώ εντός του 2019 σχεδιάζεται η έναρξη άλλων 11 προγραμμάτων, που θα απευθύνονται σε περίπου 47.000 άνεργους.

Αναφερόμενος στα «ανοικτά» προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, επεσήμανε ότι καλύπτουν όλο το ηλικιακό φάσμα, αλλά και μια πληθώρα κοινωνικών ομάδων και κατηγοριών.

Ειδικά για το πρόγραμμα των 6.000 νέων θέσεων εργασίας σε τομείς «έξυπνης ειδίκευσης» για νέους πτυχιούχους, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι αν και άνοιξε στο τέλος του 2018, είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεπεράσει το 10%, ενώ για το πρόγραμμα των 5.500 νέων επιστημόνων στον Δημόσιο τομέα, τόνισε πως η απορρόφηση είναι στο 78%.

Μεταξύ των νέων δράσεων, συνολικής δαπάνης 303 εκατ. ευρώ, συγκαταλέγεται το πρόγραµµα δεύτερης επιχειρηµατικής ευκαιρίας για 5.000 ανέργους πρώην αυτοαπασχολούµενους, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονοµικής κρίσης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη του προγράμματος ενδέχεται να βγει ακόμη και σήμερα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται και ο β’ κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, καθώς και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 8.933 ανέργων με πλήρη απασχόληση, σε 51 δήµους, 5 περιφέρειες και σε Κέντρα Πρόνοιας της χώρας. Η υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία, που παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, για 550 νέους αναμένεται να «τρέξει» το αμέσως επόμενο διάστημα. Μάλιστα, καθώς πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα, προβλέπεται ότι οι 300 ωφελούμενοι θα απασχοληθούν ως «προεργασία» για 7 μήνες στον ιδιωτικό τομέα. Άλλοι 250 άνεργοι, νέοι επιστήμονες, αναμένεται να εργαστούν σε project της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. Η συνολική απασχόληση έχει διάρκεια 18 μηνών και η αμοιβή προσδιορίζεται στα 650 ευρώ.

Επίσης, θα υλοποιηθούν 8 προγράμματα κατάρτισης για 29.580 ωφελούμενους.

Τα 11 ανοιχτά προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι:

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας. Ξεκίνησε στις 28/11/2018 και ο προϋπολογισμός του είναι 73,5 εκατ. ευρώ.

– Πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΚΠΑ Ελευσίνας. Άνοιξε στις 26/11/2018, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα. Ξεκίνησε στις 28/6/2018 και έχει προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού/ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών. Είναι ανοικτό από τον Ιανουάριο του 2018 και έχει προϋπολογισμό 114 εκατ. ευρώ.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών. Δεν υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή καθώς είναι ανοικτό από τις 20/11/2017, με προϋπολογισμό 81 εκατ. ευρώ.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για 50 Άτομα με Αναπηρίες. Με προϋπολογισμό 39,7 εκατ. ευρώ, παραμένει ανοικτό από τις 17/11/2017.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου Τομέα και επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών, για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών. Άνοιξε τον Αύγουστο του 2017 και έχουν προϋπολογιστεί για αυτό 120 εκατ. ευρώ.

– Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας», με προϋπολογισμό 32 εκατ. ευρώ, παραμένει ανοικτό από τις 23/3/2017.

– Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών, άνοιξε στις 22/2/2017 (25 εκατ. ευρώ).

– Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, επίσης από τον Φεβρουάριο του 2017 παραμένει ανοικτό. Ο προϋπολογισμός του είναι 50 εκατ. ευρώ.

– Τέλος, το πρόγραμμα Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών Α.Τ.Ε.Ι-ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) παραμένει ανοικτό -και πιθανότατα στα αζήτητα-, από τις 18/3/2016.

Ρούλα Σαλούρου [email protected]

Tags: ΟΑΕΔ
Previous Post

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας είχε αρπάξει περίπου… 60.000 ευρώ

Next Post

Βίντεο από πτήση τρόμου προς τα Χανιά: «Λαχτάρησαν» οι επιβάτες από τις αναταράξεις

Next Post
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Βίντεο από πτήση τρόμου προς τα Χανιά: «Λαχτάρησαν» οι επιβάτες από τις αναταράξεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεκρά πρόβατα σε μονάδα της Καστοριάς από πλημμύρα. Βίντεο
  • Τραγικό περιστατικό στην Κοζάνη – Άντρας έδωσε τέλος στη ζωή του
  • Κανονικά η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό και στην Εγνατία με μικρή έξοδο στη γέφυρα Σιάτιστας
  • Γ’ Εθνική: Η πρώτη σέντρα του 2026 για Κοζάνη και Εορδαϊκό
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Στη σέντρα και πάλι μετά τις γιορτές

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr