• Latest
χρημα

120 δόσεις: Πότε θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση

22 Απριλίου 2019
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας

1 Ιουλίου 2026
Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με φορείς του τόπου μας για το μεγάλο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου

Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με φορείς του τόπου μας για το μεγάλο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου

1 Ιουλίου 2026
Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

Γαλατινή: Κάλεσμα της τοπικής Κοινότητας για συζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά και τις προτάσεις της ΔΕΠΑ

1 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Καταδικαστική δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΝΔ

1 Ιουλίου 2026
Ακριβότερο φέτος το αρνί – «Έχει χαθεί το Πάσχα για την Κοζάνη» λένε οι κτηνοτρόφοι

Δυτική Μακεδονία – ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

1 Ιουλίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Ακυρώνεται η Γ’ Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

1 Ιουλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Πέμπτη 2 Ιουλίου,  αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Ξηρολίμνης

1 Ιουλίου 2026
Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη-Μια γυναίκα διασωληνωμένη, με καταγωγή από τα Γρεβενά και επί χρόνια στην Κοζάνη- Και 4 τραυματίες-Ανάμεσά τους η πολιτευτής της ΝΔ, δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα από την Κοζάνη

1 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Δήλωση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική, ούτε στην κοινωνία μας»

1 Ιουλίου 2026
Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

Ejekt Festival 2026 powered by ΔΕΗ: Δύο ημέρες γεμάτες μουσική και μοναδικές εμπειρίες με την ενέργεια της ΔΕΗ

1 Ιουλίου 2026
Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

Εορτή της πολιούχου των Σερβίων Αγίας Κυριακής

1 Ιουλίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Δήμος Σερβίων: Ειδική  συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής δεύτερης θητείας

1 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

120 δόσεις: Πότε θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση

sierafm by sierafm
22 Απριλίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mετά το Πάσχα αναμένεται να «κληρώσει» για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δίνει «μάχη» με το χρόνιο για να προλάβει την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία πριν από τις ευρωεκλογές.

Όμως, ήδη αναβλήθηκε η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ για τη ρύθμιση των οφειλών στην εφορία αναμένονται ακόμη και από την επόμενη εβδομάδα συνεχείς διαβουλεύσεις με τους θεσμούς, καθώς οι τελευταίοι έχουν έντονες αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο που θέλει να προωθήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πηγές εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και προβλέπουν συνέχιση των διαπραγματεύσεων το προσεχές διάστημα, με στόχο την εξεύρεση λύσης σε λιγότερο γενναιόδωρη βάση. Μάλιστα αναφέρουν ότι το θέμα θα απασχολήσει την επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα στις 5 Μαΐου στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είχαν καταλήξει σε ένα σχέδιο ρύθμισης με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Να εντάσσονται όλοι ανεξάρτητα από το εισόδημα και την περιουσία τους
  • Η ρύθμιση να είναι άτοκη για οφειλές μέχρι 3.000 ή 5.000 ευρώ και να επιβάλλεται τόκος για χρέη άνω των 5.000 ευρώ.
  • Να διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων για όσους πληρώσουν εφάπαξ τα χρέη τους και το ποσοστό της διαγραφής των προσαυξήσεων να περιορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.
  • Να καθορίζεται η ελάχιστη δόση σε πολύ χαμηλό επίπεδο της τάξεως των 20-30 ευρώ τον μήνα ώστε να επιτυγχάνεται μεγάλος αριθμός δόσεων ακόμη και γι’ αυτούς που χρωστούν 3000-4000 ευρώ.
  • Να ενταχθούν σ’ αυτήν ακόμη και εκείνοι βρίσκονται σε ρύθμιση εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Οι θεσμοί αναμένεται να επιμείνουν στην θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων αλλά και στην διαμόρφωση του ποσού της ελάχιστης δόσης πάνω από τα 30-40 ευρώ τον μήνα.

Από την άλλη, στο υπουργείο Εργασίας έχουν καταλήξει στον βασικό κορμό της νέας ρύθμισης. Σύμφωνα με αυτόν, στον εν λόγω διακανονισμό θα μπορούν να ενταχθούν όλα τα ασφαλιστικά χρέη των εργοδοτών και των αυταπασχολουμένων έως τέλος του 2018, πλην εκείνων που έχουν ήδη υπαχθεί σε ρυθμίσεις του «εξωδικαστικού συμβιβασμού» και του νόμου Κατσέλη.

Οι οφειλές αυτές θα μπορούν εξοφληθούν σε έως 120 δόσεις, ενώ εθελοντικός θα είναι πιο πριν ο επαναϋπολογισμός των χρεών των αυτασφαλισμένων στον τέως ΟΑΕΕ (π.χ. έμποροι, βιοτέχνες κ.λπ.) και στο τέως ΕΤΑΑ (π.χ. μηχανικοί, δικηγόροι) με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου. Αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση θα είναι, πιθανότατα, δεκτές έως 30 Σεπτεμβρίου.

Επισημαίνεται ότι οι εκπρόσωποι κυρίως των ελευθέρων επαγγελματιών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να ληφθούν υπ’ όψιν οι ενστάσεις τους για την υποχρέωση καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όσων είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, με δεδομένο ότι στην αντίστοιχη χρονική περίοδο δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Τι γίνεται με τους συνταξιούχους

«Με τη ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις, η οποία για πρώτη φορά προβλέπει, εκτός από το κούρεμα προσαυξήσεων και κούρεμα της βασικής οφειλής, θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν περίπου 80.000 ασφαλισμένοι. Οι ασφαλισμένοι αυτοί έχουν υψηλό χρέος προς τα Ταμεία και σήμερα είναι εγκλωβισμένοι. Δεν παίρνουν και δεν μπορούν να πάρουν καμία σύνταξη, αν δεν μειώσουν την οφειλή τους. Δηλαδή, δεν γίνονται δικαιούχοι σύνταξης, λόγω χρεών, παρόλο που πληρούν τις άλλες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε απάντηση δημοσιευμάτων για «εγκλωβισμό» 80.000 συνταξιούχων.

«’Αρα, μια σύνταξη που δεν υπάρχει, δεν μπορεί να μειωθεί. Και για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους δεν χορηγείται σύνταξη από τη στιγμή που η οφειλή τους ξεπερνά τα προβλεπόμενα όρια», επισημαίνει η ανακοίνωση. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η ρύθμιση με τις 120 δόσεις και η μείωση των οφειλών δίνει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι θα αποκτήσουν εισόδημα που σήμερα δεν έχουν και, μέσω μίας μικρής παρακράτησης από τη σύνταξή τους, θα αποπληρώσουν το χρέος τους».

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΧΡΗΜΑ
Previous Post

Η τροχαία επιστρέφει πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα -Ποιοι δεν θα τις πάρουν

Next Post

Τραγωδία: 15χρονος έπεσε από ταράτσα που έπαιζε

Next Post
ασθενοφορο

Τραγωδία: 15χρονος έπεσε από ταράτσα που έπαιζε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η τρομοκρατία και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας
  • Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με φορείς του τόπου μας για το μεγάλο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου
  • Γαλατινή: Κάλεσμα της τοπικής Κοινότητας για συζήτηση για τα Φωτοβολταϊκά και τις προτάσεις της ΔΕΠΑ
  • Καταδικαστική δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρι Κουκουλόπουλου, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών της ΝΔ
  • Δυτική Μακεδονία – ΕΛΣΤΑΤ: Κατακόρυφη μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr