• Latest

Θέμης Μουμουλίδης: Με την ψήφιση του νέου νόμου και τη δημιουργία των δύο νέων Τμημάτων που ενσωματώνονται   στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , σε Κοζάνη και Φλώρινα , μπορούμε να μιλάμε για ένα Πανεπιστήμιο που συνδέεται πλέον άμεσα με το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας .

23 Απριλίου 2019
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

29 Ιουνίου 2025
καιρός

Καιρός: Ανατροπή στο ξεκίνημα του Ιουλίου – Τέλος στον αφρικανικό αντικυκλώνα, έρχονται καταιγίδες

29 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ανησυχία για τη «σιωπηλή πνευμονία»: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα

29 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού – Σε απομόνωση γιατρός, ιχνηλατούνται οι επαφές της

29 Ιουνίου 2025
υπαλληλοι σφραγιδα

Πότε οι αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομίες – Ανατροπή με τις ιδιόχειρες

29 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ποδήλατο – Στο νοσοκομείο 9χρονος

29 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο με τα… τσιφτετέλια μέσα στο αστυνομικό τμήμα

29 Ιουνίου 2025
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

16χρονος χτύπησε και μαχαίρωσε μέσα σε αστικό λεωφορείο 15χρονο

29 Ιουνίου 2025
Αγνοείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. (Ο Τάκης ο Σουηδός)

Αγνοείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. (Ο Τάκης ο Σουηδός)

29 Ιουνίου 2025
Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

28 Ιουνίου 2025
Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

28 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

28 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θέμης Μουμουλίδης: Με την ψήφιση του νέου νόμου και τη δημιουργία των δύο νέων Τμημάτων που ενσωματώνονται   στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , σε Κοζάνη και Φλώρινα , μπορούμε να μιλάμε για ένα Πανεπιστήμιο που συνδέεται πλέον άμεσα με το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας .

sierafm by sierafm
23 Απριλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τροπολογία – Προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων « Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις»

Θέμα: «Ίδρυση Τμημάτων α. Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών με έδρα την Κοζάνη και β. Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα»

                                              Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος τομέας των Οπτικοακουστικών Μέσων στη Ελλάδα δημιουργεί σήμερα νέες προοπτικές και νέες αναπτυξιακές και οικονομικές  δυνατότητες για τη χώρα.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που ήδη περνά στη μεταλιγνιτική εποχή έχει ανάγκη από νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες που θα δώσουν οικονομική ώθηση στην περιοχή.

Στον ατμοηλεκτρικό σταθμό (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας υπάρχουν χώροι χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων έτοιμοι να υποδεχτούν μια νέα χρήση. Η ΔΕΗ , βασικός πυλώνας της οικονομικής ζωής της περιοχής προτίθεται να επενδύσει στην αξιοποίηση αυτών των ανενεργών εγκαταστάσεων ώστε να δημιουργηθούν  κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο, μονάδες μοντάζ και ήχου και άλλες απαραίτητες κτιριακές υποδομές (εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας κλπ)  προς χρήση των υπό ίδρυση τμήματα Οπτικοακουστικών και Καλών Τεχνών που προτείνονται να συμπεριληφθούν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα η ΔΕΗ διαθέτει και έναν οικισμό αποτελούμενο από 96 κατοικίες, οικισμός που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένα ενιαίο και δημιουργικό περιβάλλον για φοιτητές, ερευνητές στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων αλλά και για τους εργαζόμενους σε ελληνικές και ξένες παραγωγές και συμπαραγωγές κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων.

Η Ίδρυση του Τμήματος «Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων» στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Κοζάνης σε άμεση σύνδεση με τη δημιουργία του Οπτικοακουστικού Κέντρου στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και η ίδρυση «Τμήματος Κινηματογράφου» στην  Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας

θα δώσουν  μία νέα οικονομική και κοινωνική ώθηση σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία, και θα προσελκύσουν νέους,  φοιτητές και εργαζόμενους στον τομέα των οπτικοακουστικών τεχνών         

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Άρθρο…

Στην παρ. 1 του άρθρου 14 του σχεδίου νόμου προστίθεται περιπτ. κα΄ και κβ΄ ως εξής:

«κα) «Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων» με έδρα την Κοζάνη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών.

κβ) «Κινηματογράφου» με έδρα τη Φλώρινα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Καλών Τεχνών .

Αθήνα, 22 Απριλίου  2019

Ο προτείνων βουλευτής

Μουμουλίδης Θεμιστοκλής (Θέμης )

Σέλτσας Κωνσταντίνος

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις»

Θέμα: «Ίδρυση Ινστιτούτου Αρχειακής Τεκμηρίωσης στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο (ΠΕΚ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τη συνεργασία της  Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης»

                                              Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η «Κοβεντάρειος» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (ΚΔΒΚ), είναι μια βιβλιοθήκη με πλούσια και μακρόχρονη ιστορία, μια βιβλιοθήκη η οποία  συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού παλιών βιβλίων που περιέχει, των χειρογράφων, του αρχειακού υλικού αλλά και του όγκου της σύγχρονης συλλογής της.

Με την προτεινόμενη διάταξη ιδρύεται «Ινστιτούτο Αρχειακής Τεκμηρίωσης»  στο ΠΕΚ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και τη συνεργασία της Κοβενταρείου   Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Κοζάνης που έχει ως σκοπό:

Α) την αξιοποίηση της αρχειακής έρευνας για την ανάδειξη της πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας και ιστορίας της Δυτικής Μακεδονίας.

Β) την παραγωγή πρωτογενούς θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας στα γράμματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Γ) την διασύνδεση της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχα Τμήματα, Ιινστιτούτα και Κέντρα Ερευνών εθνικά και διεθνώς.

Δ) την συμβολή στην κατάρτιση και εξειδίκευση επιστημόνων και εκπαιδευτικών καθώς και την  πρακτική άσκηση και εκπαίδευσή τους.

Ε) την  ανάπτυξη ερευνητικού και ακαδημαϊκού κοινού και τη διείσδυση του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία.

ΣΤ) την  δομική ενδυνάμωση της υφιστάμενης συνεργασίας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και με τους συνεργαζόμενους φορείς της.

Ζ) τη  συνδρομή στην συντήρηση των βιβλιογραφικών και αρχειακών συλλογών καθώς και άλλων αρχείων της Δυτικής Μακεδονίας και τη μουσειολογική τους ανάδειξη.

Η) τη  συνεργασία και τη δικτύωση με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και ομοειδείς διεθνείς οργανισμούς .

Θ) την  ανάπτυξη νέων ψηφιακών εργαλείων και την προτυποποίηση νέων μεθοδολογιών στην τεκμηρίωση αρχείων.

Ι) την  διεξαγωγή έρευνας πάνω στο πρωτογενές υλικό της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης , τη  γενικότερη προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και την  προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών στο εξωτερικό, ιδίως σε αρχειακούς και σε  μουσειολογικούς τομείς.

Β. ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στην παρ. 4 του άρθρου 15 του σχεδίου νόμου προστίθεται περιπτ. η΄ ως εξής:

η) Αρχειακής Τεκμηρίωσης, με έδρα την  Κοζάνη.

Αθήνα, 22 Απριλίου  2019 

Ο προτείνων βουλευτής

Μουμουλίδης Θεμιστοκλής (Θέμης )

 

Θέμης Μουμουλίδης: Με την ψήφιση του νέου νόμου και τη δημιουργία των δύο νέων Τμημάτων που ενσωματώνονται   στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , σε Κοζάνη και Φλώρινα , μπορούμε να μιλάμε για ένα Πανεπιστήμιο που συνδέεται πλέον άμεσα με το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας .

Μία  σημαντική για την Δυτική Μακεδονία τροπολογία έγινε δεκτή χθες από τον  Υπουργό Παιδείας κατά την συζήτηση του  Νομοσχεδίου « Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία , Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», μετά από πρόταση του βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη.

Η τροπολογία αφορά στην  ίδρυση Τμήματος « Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων» στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών με έδρα την Κοζάνη καθώς  και  στην  ίδρυση  «Τμήματος Κινηματογράφου» στη Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα

Ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  και για την σύνδεση της περιοχής με μια επόμενη μέρα που θα σηματοδοτεί τη νέα  μεταλιγνιτική εποχή, έγινε χθες κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία , Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» , που αναμένεται να  ολοκληρωθεί σήμερα με την ψήφισή του από την Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Η πρόταση του βουλευτή Κοζάνης  Θέμη Μουμουλίδη για την ίδρυση Τμήματος  «Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων» στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών με έδρα την Κοζάνη, και την ίδρυση του «Τμήματος Κινηματογράφου» στη Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα έγινε δεκτή από τον Υπουργό και ενσωματώθηκε στο νέο νόμο .

Από τον βουλευτή Θέμη Μουμουλίδη προτάθηκε επίσης με δεύτερη τροπολογία, η Ιδρυση Ινστιτούτου Αρχειακής Τεκμηρίωσης  με τον πλήρη τίτλο :«Ίδρυση Ινστιτούτου Αρχειακής Τεκμηρίωσης στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο (ΠΕΚ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τη συνεργασία της  Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης»

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου παρέπεμψε με θετική εισήγηση την τροπολογία αυτή στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να αποφανθεί και να αποφασίσει για την ίδρυση του Ινστιτούτου. 

 

Tags: Μουμουλίδης
Previous Post

ΕΜΥ:Οι μετεωρολογικές συνθήκες και οι επικρατούντες άνεμοι, ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Next Post

Γ. Ζεμπιλιάδου: “Βασικές μας προτεραιότητες η αντιμετώπιση της ανεργίας και η στήριξη των ανθρώπων που παράγουν”

Next Post
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Γ. Ζεμπιλιάδου: “Βασικές μας προτεραιότητες η αντιμετώπιση της ανεργίας και η στήριξη των ανθρώπων που παράγουν”

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές
  • Καιρός: Ανατροπή στο ξεκίνημα του Ιουλίου – Τέλος στον αφρικανικό αντικυκλώνα, έρχονται καταιγίδες
  • Ανησυχία για τη «σιωπηλή πνευμονία»: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα
  • Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού – Σε απομόνωση γιατρός, ιχνηλατούνται οι επαφές της
  • Πότε οι αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομίες – Ανατροπή με τις ιδιόχειρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr