Χάρης Γκοβεδάρος: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές στη γέφυρα Σερβίων
Περιφερειακή Οδός, Νέα Κοιμητήρια και Ανάπλαση ΟΣΕ στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης – Σειρά συναντήσεων και επαφών είχε σήμερα ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Κλήσεις Εθνικής Ανδρών για τα μπαράζ του Παγκοσμίου κόντρα στην Ολλανδία
Συνάντηση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με τον Αρχηγό του ΓΕΣ Γεώργιο Κωστίδη
Πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας
Καλλιόπη Βέττα: Στον αέρα η λειτουργία, η χρηματοδότηση και το κόστος για τις τηλεθερμάνσεις της Π.Ε. Κοζάνης
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δημιουργία Μητρώου Γεφυρών – Τεχνικών Έργων Δυτικής Μακεδονίας
Ημερίδα με θέμα: «Τροχαία Ατυχήματα με Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα» διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης
ΠΑΣΟΚ
ξξ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ολοκληρώθηκαν οι Open Days

Ποιες επιχειρήσεις διεκδικούν επιδότηση έως 12.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις 10.000 θέσεις έχουν οι άνεργοι 18-66 ετών που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με επιδότηση έως και 12.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις 10.000 θέσεις έχουν οι άνεργοι 18-66 ετών που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με επιδότηση έως και 12.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 2.000 προορίζονται για ανέργους 18-29 ετών και οι 8.000 θέσεις για ανέργους 30-66 ετών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και μετά τη λήξη της οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους 3 μήνες τουλάχιστον.

Το ποσό της επιχορήγησης διαμορφώνεται ως εξής:

– έως 12.000 ευρώ για ατομικές επιχειρήσεις και µέλη νομικών οντοτήτων µε ποσοστό συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο τουλάχιστον 51%,

έως 9.000 ευρώ ανά ανά µέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/2 έκαστος και

 έως 8.000 ευρώ ανά ανά µέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/3 έκαστος.

Τα ποσά καταβάλλονται σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση (έως 4.000€ για ατομική επιχείρηση ή έως 3.000€ γα νομικές οντότητες) μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής. Η δεύτερη δόση (έως 4.000€ ή έως 3.000€) μετά τη λήξη του α΄ εξαμήνου και αφού διενεργηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος, ενώ η τρίτη δόση (4.000€ ή 3.000€ ή 2.000€) μετά τη λήξη του β΄ εξαμήνου.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και άνεργοι που είχαν προηγούμενη  επιχειρηματική δραστηριότητα, την οποία διέκοψαν έως 31/12/2011.

Η ένταξη

Η διαδικασία υπαγωγής περιλαμβάνει την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και του επιχειρηματικού σχεδίου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Πριν την υποβολή της αίτησης, πρέπει να έχει προηγηθεί η έναρξη νέας επιχειρηματικής  δραστηριότητας στην εφορία, η οποία όμως θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από τις 4 Ιουλίου 2019 και μετά (ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ήταν άνεργος κατά την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας στη ∆ΟΥ).

Τα προς χρηματοδότηση επιχειρηματικά σχέδια αξιολογούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από Τριµελή Επιτροπή Αξιολόγησης µε βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Η υπαγωγή στο πρόγραμμα πραγματοποιείται ύστερα από θετικό επιτόπιο έλεγχο (στον χώρο της επιχείρησης) από υπαλλήλους-ελεγκτές του ΟΑΕ∆.  Από το αποτέλεσμα του επιτόπιου ελέγχου, ο Προιστάμενος του αρμόδιου ΚΠΑ2 εκδίδει την απόφαση υπαγωγής, ή απόρριψης από το πρόγραμμα, και η σχετική απόφαση αποστέλλεται στην επιχείρηση.

Πηγή:insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako