• Latest

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, με θέμα «Οδική ασφάλεια χωρίς σύνορα» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας

5 Νοεμβρίου 2019
Σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: Τακτοποιούνται υποχρεώσεις παρελθόντων ετών ύψους 1,4 εκατ. ευρώ

Σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: Τακτοποιούνται υποχρεώσεις παρελθόντων ετών ύψους 1,4 εκατ. ευρώ

12 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι

Δήμος Κοζάνης: Ανοιχτή Πρόσκληση – 1η Συνάντηση Εθελοντών Δήμου Κοζάνης στις 17 Ιουνίου 2026

12 Ιουνίου 2026
Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Για μια ακόμη φορά η λεκάνη Σαρί Γκιολ θύμα της έλλειψης αντιπλημμυρικής θωράκισης

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Για μια ακόμη φορά η λεκάνη Σαρί Γκιολ θύμα της έλλειψης αντιπλημμυρικής θωράκισης

12 Ιουνίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Κυριακή 14 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης

12 Ιουνίου 2026
Ομόφωνο «Όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στο υπό διαβούλευση σχέδιο για τον υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας

Δήμος Γρεβενών: Ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνέχιση και ενίσχυση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Γρεβενών

12 Ιουνίου 2026
Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου υποδέχθηκε τη νέα γενιά του τόπου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου υποδέχθηκε τη νέα γενιά του τόπου

12 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Στην Κοζάνη χτυπά η «καρδιά» των ευρωπαϊκών πράσινων πόλεων

Δήμος Κοζάνης: Στην Κοζάνη χτυπά η «καρδιά» των ευρωπαϊκών πράσινων πόλεων

12 Ιουνίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Η ΟΠΚΕ συνέλαβε 2 άτομα με ηρωίνη

12 Ιουνίου 2026
Σιάτιστα: Πότε ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κεντρικό δρόμο

Σιάτιστα: Πότε ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κεντρικό δρόμο

12 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: Να κρατήσουμε ζωντανά τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης

12 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι

Δήμος Κοζάνης: Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026

12 Ιουνίου 2026
Βόιο: Νεκρό αρκουδάκι 2,5 ετών από πυροβόλο όπλο στο Πυλωρί

Βόιο: Νεκρό αρκουδάκι 2,5 ετών από πυροβόλο όπλο στο Πυλωρί

12 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα, με θέμα «Οδική ασφάλεια χωρίς σύνορα» που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας

sierafm by sierafm
5 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
9
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας στελεχών της Αλβανικής Αστυνομίας και την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ημερίδα, με θέμα «Οδική Ασφάλεια Χωρίς Σύνορα», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα «Κοβεντάρειο» στην Κοζάνη.

Η ημερίδα είχε ως στόχο να συνδυάσει την εξωστρέφεια της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία ορθής οδηγικής συμπεριφοράς, ώστε να ενημερωθούν όλοι σε θέματα σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και τις ενέργειες στις οποίες χρειάζεται να προβούμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αλβανική Επικράτεια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αξιόλογοι ομιλητές, τόσο υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της Ελληνικής και της Αλβανικής Αστυνομίας που το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων τους άπτεται των θεμάτων οδικής ασφάλειας, όσο και διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες με επιστημονική και βιωματική εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη γνώση.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν ως εισηγητές:

  • Ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Διδάκτωρ Πολεοδόμος – Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Διδάσκων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
  • Ο κ. Φίλιππος Ζουρνατζής, Αστυνόμος Α΄, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Διπλωματούχος μηχανικός – απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  • Ο κ. Mithat TOLA, Διευθυντής του Τμήματος Ανάλυσης και Σχεδιασμού Κινδύνων της Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Κυκλοφορίας της Αλβανίας.
  • Ο κ. Γεώργιος Ζιάκας,  Τμηματάρχης Λειτουργίας και Συντήρησης του Κλιμακίου Δυτικής Μακεδονίας της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Η κα. Ελένη Κατσαρή, νομικός σύμβουλος του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο.
  • Η κα. Μαρία Αντωνοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Ζημιών του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης.
  • Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σπυρίδων Διόγκαρης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, ως συντονιστής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας υπήρχε διερμηνεία στην Αλβανική γλώσσα, ενώ διανεμήθηκαν φυλλάδια, με συμβουλευτικό περιεχόμενο σε τρεις γλώσσες (στην ελληνική, στην αλβανική και στην αγγλική), τα οποία σε μεταγενέστερο χρόνο θα διανεμηθούν και στο σημείο Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στα διόδια.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της ημερίδας προβλήθηκαν φωτογραφίες και VIDEO, με δράσεις που εκδηλώθηκαν σε θέματα οδικής ασφάλειας από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες της ημερίδας, ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Θεόδωρου Κεραμά και την ανάπτυξη των λόγων που οδήγησαν στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς και με τις ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εν λόγω δράσης.

Ακολούθως, απεύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, οι Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης κ. Γεώργιος Αμανατίδης και ο κ. Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Γρεβενών, κ. Γεώργιος Δασταμάνης και ο Διευθυντής Υπηρεσίας Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας της εταιρείας  «Εγνατία Οδός Α.Ε.», κ. Αθανάσιος Ματθαίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλειος Άμπας, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Δεσκάτης, κ. Δημήτριος Κορδίλας, ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος κ. Ανδρέας Παπαζαχαρίας, ο Διοικητής Σχολής Πυροσβεστών Παράρτημα Πτολεμαΐδας, Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης και ο Αντισυνταγματάρχης 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, κ. Μιχαήλ Σουσαμλής.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Παλιογιάννης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θωμάς Νέστορας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Ζαμπούρας, καθώς και ο βοηθός  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Αδαμίδης.

Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, σωματεία-ενώσεις επαγγελματιών οδηγών, επαγγελματίες οδηγοί (λεωφορείων, φορτηγών, δημοσίας χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων κλπ), φορείς και αρχές της τοπικής κοινωνίας, χρήστες των οδών, συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων της Δυτικής Μακεδονίας, αστυνομικό προσωπικό, απόστρατοι αστυνομικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές-τιμητικές πλακέτες στους συμμετέχοντες, για την ουσιαστική τους συμβολή, στην επίτευξη του στόχου της ημερίδας που είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών και των ιδιωτών οδηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο των εργασιών της ημερίδας και μετά την αποτύπωση τόσο της ελληνικής, όσο και της αλβανικής πραγματικότητας, σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας εξήχθησαν ουσιαστικά συμπεράσματα, τα οποία συμφωνήθηκε από τις δυο πλευρές να αξιοποιηθούν μελλοντικά.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την υπέρτατη υποχρέωση να θωρακίζεται η ζωή και η ασφάλεια όλων των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Η ημερίδα, κατά γενική ομολογία, ευαισθητοποίησε τους παρευρισκόμενους, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια όσων την παρακολούθησαν.

Κυρίαρχη προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων, η οποία ως δράση εντάσσεται στη γενικότερη αποστολή της Αστυνομίας,  που είναι η αποτροπή έκθεσης των πολιτών σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

Η ασφάλεια στους δρόμους δεν είναι θέμα επιβολής, είναι θέμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Previous Post

Στη Δυτική Μακεδονία βρέθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Next Post

Ενορία Αγίου Νικολάου: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Ταξιαρχών

Next Post

Ενορία Αγίου Νικολάου: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Ταξιαρχών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: Τακτοποιούνται υποχρεώσεις παρελθόντων ετών ύψους 1,4 εκατ. ευρώ
  • Δήμος Κοζάνης: Ανοιχτή Πρόσκληση – 1η Συνάντηση Εθελοντών Δήμου Κοζάνης στις 17 Ιουνίου 2026
  • Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Για μια ακόμη φορά η λεκάνη Σαρί Γκιολ θύμα της έλλειψης αντιπλημμυρικής θωράκισης
  • ΔΕΥΑΚ: Κυριακή 14 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης
  • Δήμος Γρεβενών: Ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνέχιση και ενίσχυση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Γρεβενών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr