• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Τα ονόματα που ακούγονται

22 Νοεμβρίου 2019
Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Από τα Γρεβενά ξεκίνησε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων

Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Από τα Γρεβενά ξεκίνησε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων

2 Μαρτίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Τα Γρεβενά αποκτούν Λαογραφικό Μουσείο και Δημοτική Πινακοθήκη

Δήμος Γρεβενών: Τα Γρεβενά αποκτούν Λαογραφικό Μουσείο και Δημοτική Πινακοθήκη

2 Μαρτίου 2026
Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Θ. Κοντογεώργη σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά – Περιοδεία και συναντήσεις εργασίας

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Θ. Κοντογεώργη σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά – Περιοδεία και συναντήσεις εργασίας

2 Μαρτίου 2026
Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

2 Μαρτίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

2 Μαρτίου 2026
βεγγαλικά

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθησαν -4- ανήλικοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, καθώς και ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού

2 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Διημερίδα με θέμα τη Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας

Κοζάνη: Διημερίδα με θέμα τη Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας

2 Μαρτίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Μούρτο από τους συμμαθητές του

2 Μαρτίου 2026
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδα Καλλίρη

2 Μαρτίου 2026
Συνάντηση Χρήστου Ελευθερίου με Παύλο Γερουλάνο: Στο τραπέζι οι προκλήσεις για τα Σέρβια

Συνάντηση Χρήστου Ελευθερίου με Παύλο Γερουλάνο: Στο τραπέζι οι προκλήσεις για τα Σέρβια

2 Μαρτίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Επιχείρησαν να κλέψουν σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων και έπαθαν ηλεκτροπληξία, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

2 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Επεισόδιο σε ταβέρνα με οπαδούς – Χτύπησαν 17χρονο με ζώνη

2 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Τα ονόματα που ακούγονται

sierafm by sierafm
22 Νοεμβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
20
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο βίος μιας κυβέρνησης αποσυνδέεται οριστικά από τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την ψηφοφορία της αναθεώρησης του Συντάγματος τη Δευτέρα.

Αυτό θα έχει ως επακόλουθο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποκτήσει τη δυνατότητα να προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα το πρόσωπο που θεωρεί κατάλληλο, καθώς θα αρκούν 151 ψήφοι για την εκλογή του και δεν θα απαιτείται η διάλυση της Βουλής.

Η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει τον Μάρτιο του 2020 και η συζήτηση για το αν θα παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο για δεύτερη πενταετία ή ο κ. Μητσοτάκης θα επιλέξει ένα νέο πρόσωπο για τη θέση του έχει πλέον αρχίσει να γίνεται δημόσια από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
ΠτΔ: Τάση υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά

Τις τελευταίες ημέρες σειρά στελεχών έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά. Ο Ανδρέας Κατσανιώτης είπε ότι «για μένα, ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς», ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης σε ερώτηση για το αν είναι η κατάλληλη επιλογή ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Αναφανδόν. Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος -δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως». Την ίδια άποψη έχουν εκφράσει ο Κώστας Καραγκούνης και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, που επίσης προκρίνουν την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά.
Μέλη της ΝΔ δεν διαφωνούν με δεύτερη θητεία Παυλόπουλου

Βέβαια, πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δεν συμμερίζονται αυτή την πρόταση και έχουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Αρκετοί είναι αυτοί που θα έβλεπαν με καλό μάτι μια δεύτερη θητεία Παυλόπουλου και προέρχονται κυρίως από την «καραμανλική» πτέρυγα. Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μίλησε για την «πολύπλευρη προσφορά του (σ.σ.: του κ. Παυλόπουλου) στον τόπο, ειδικά σε εθνικά κρίσιμες περιστάσεις», κάτι που πολλοί εξέλαβαν ως ψήφο εμπιστοσύνης. Για τα σενάρια που έχουν εμπλέξει το δικό του όνομα ως τον επόμενο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου, διευκρινίζουν από το περιβάλλον του ότι δεν τον αφορούν.

«Όταν μπορείς να εκλέξεις ΠτΔ με 250 “ναι”, δεν χάνεις αυτήν την ευκαιρία», είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας για «απολύτως πετυχημένη θητεία του κ. Παυλόπουλου», ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού ποιον να υποστηρίξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου και αυτό δεν μπορώ να το αποσυνδέσω».

Δεν λείπουν και πιο «πληθωρικές» προτάσεις, όπως του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που έχει καταθέσει ως πρώτη επιλογή τη διαπρεπή ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, στη συνέχεια πρότεινε τον «αριστερογενή», όπως είπε, λογοτέχνη Τίτο Πατρίκιο και ως τρίτη επιλογή τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη.

Η ονοματολογία δεν είναι στις επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς θα προτιμούσαν να μη δημιουργούνται εσωκομματικά στρατόπεδα και να αποφευχθεί η αντιπαράθεση για μια επιλογή που ανήκει στον πρωθυπουργό.
Θέλει γυναίκα στο αξίωμα του ΠτΔ ο Μητσοτάκης

Στις 31 Μαρτίου 2015, με επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης είχε εξηγήσει τους λόγους που δεν θα ψήφιζε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαχωρίζοντας τη θέση του από τη στάση του κόμματος. Μπορεί να έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε, όμως εκτιμάται πολύ δύσκολο να αλλάξει άποψη, χωρίς όμως να έχει κλείσει εντελώς η πόρτα.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν για επιθυμία του πρωθυπουργού στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα να βρεθεί μια γυναίκα, κοινής αποδοχής και εκτός πολιτικού συστήματος, έφερε στην επιφάνεια μια σειρά από ονόματα. Τα πρώτα που ακούστηκαν ήταν της Μαρίας Δαμανάκη και της Άννας Διαμαντοπούλου, που μάλλον έχουν καεί, της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου και, προσφάτως, της πρώτης προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός, όσες φορές έχει ερωτηθεί σε συνεντεύξεις του, έχει αποφύγει να ανοίξει τα χαρτιά του, αφήνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ανοιχτές τις επιλογές του. Η ώρα όμως για τις τελικές αποφάσεις πλησιάζει, καθώς, όπως αποκάλυψε η Φώφη Γεννηματά μετά την τελευταία συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης της είπε ότι θα καταλήξει στην πρότασή του τα Χριστούγεννα, όταν θα επισκεφθεί ένα βουνό για ολιγοήμερες διακοπές.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 25-11-2019 έως 01-12-2019)

Next Post

Τραγωδία: Δεν άντεξε τον χωρισμό και έβαλε τέλος στη ζωή του

Next Post
κρεμαλα αυτοκτονια

Τραγωδία: Δεν άντεξε τον χωρισμό και έβαλε τέλος στη ζωή του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: Από τα Γρεβενά ξεκίνησε ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων
  • Δήμος Γρεβενών: Τα Γρεβενά αποκτούν Λαογραφικό Μουσείο και Δημοτική Πινακοθήκη
  • Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Θ. Κοντογεώργη σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά – Περιοδεία και συναντήσεις εργασίας
  • Επίσκεψη του νέου Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
  • Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr