Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες
Δήμος Κοζάνης – «Just Streets»: Ο Γιάννης Μαγκλάρας για την μετακίνηση μέσα στην πόλη (Βίντεο)
Ο Αγιασμός στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες
ηλικια, ομορφια
Συνελήφθη γυναίκα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα
Δικαστήριο δικη
29χρονη διέταξε τον βασανισμό του συντρόφου της από τους υπόλοιπους πέντε εραστές της που ζούσαν όλοι στο ίδιο σπίτι
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ
καιρος
παιδι
Περδίκκας Εορδαίας: Από τις στάχτες σε ένα νέο σπίτι

Πόσιμο το νερό σε Σιάτιστα, Καλονέρι από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos τόσο η Σιάτιστα όσο και το Καλονέρι θα μπορέσουν από την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου να χρησιμοποιήσουν το νερό ύδρευσης για πόση μετά από 34 μέρες.

Οι τελευταίες μετρήσεις τόσο της Διεύθυνσης Υγείας, όσο και της ΔΕΥΑΒ είναι καθαρές χωρίς να ανιχνεύεται η επικίνδυνη ένωση, γεγονός που προβληματίζει.

Όταν σε μέτρηση που είχε γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2019 το τετραχλωροαιθυλένιο ήταν αυξημένο στα 82 mg/l στη Σιάτιστα και 31 mg/l στο Καλονέρι με ανώτατη τιμή τα 10 mg/l.

Έκτοτε από τις 6 Δεκεμβρίου απαγορεύτηκε η πόση του νερού ούτε για άμεση ούτε για έμμεση χρήση με την άρση της απαγόρευσης να αναμένεται την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου.

Φυσικά ο ρυπαντής δεν βρέθηκε και πιθανόν να αποδοθεί σε λάθος εργαστηρίου η ανίχνευση της επικίνδυνης ένωσης, αν και σωστό είναι να μελετηθεί από επιστήμονες για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα και να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου prlogos.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *