• Latest
ΕΛΤΑ

Εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ: Απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων

18 Φεβρουαρίου 2020
kardia, καρδια, εμφραγμα

Καρδιολόγος αποκαλύπτει το άγνωστο σύμπτωμα για τις καρδιακές παθήσεις

4 Ιουνίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Τι αλλάζει για τους συνιδιοκτήτες ακινήτων – Η λεπτομέρεια που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσουν

4 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλήνιες 2025: Νέος μηδενισμός γραπτού – Μαθήτρια φορούσε ακουστικά

4 Ιουνίου 2025
Η γιαγιά «λάστιχο» με τους 1,5 εκατ. followers – Δεν φαντάζεστε τι κάνει στα 76 της

Η γιαγιά «λάστιχο» με τους 1,5 εκατ. followers – Δεν φαντάζεστε τι κάνει στα 76 της

4 Ιουνίου 2025
ΠΑΙΔΙ ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΞΥΛΟ βια

Άγριο bullying σε 9χρονο -Τον χτυπούσαν και το έγραφαν βίντεο

4 Ιουνίου 2025
σπιτια, ενοικιο

Stegasi.gov.gr: Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα με τις 43 επιλογές για το στεγαστικό

4 Ιουνίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Στις εκλογές της Κυριακής 1/6, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εκλέχθηκαν 35 σύνεδροι

4 Ιουνίου 2025
Φρόντιζε τον ηλικιωμένο γείτονά της και εκείνος της άφησε το σπίτι του – «Τα παιδιά του είναι έξαλλα επειδή δεν κληρονόμησαν τίποτα»

Φρόντιζε τον ηλικιωμένο γείτονά της και εκείνος της άφησε το σπίτι του – «Τα παιδιά του είναι έξαλλα επειδή δεν κληρονόμησαν τίποτα»

4 Ιουνίου 2025
κατασκηνωση

Παιδικές κατασκηνώσεις: Εντατικοποιημένοι έλεγχοι μετά τον θάνατο της 8χρονης στη Χαλκιδική

4 Ιουνίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Επίδομα στέγασης: Ποιες αλλαγές έρχονται στην καταβολή του – Αναλυτικός οδηγός

4 Ιουνίου 2025
Γλυπτά Παρθενώνα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο ανοίγει τον δρόμο για τον δανεισμό τους

4 Ιουνίου 2025
εξετασεις μικροβιολογικο

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τη φθηνή τροφή που ρίχνει την χοληστερίνη

4 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ: Απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων

sierafm by sierafm
18 Φεβρουαρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΕΛΤΑ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η αρχαιότερη δημόσια υπηρεσία της χώρας, με 2 αιώνες προσφοράς στην οικονομία, την επιχειρηματική, την πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη οδηγούνται σε απαξίωση.

Ο Πρωθυπουργός από την ΔΕΘ δεσμευόταν για «δραστικό σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ» και ο αρμόδιος υπουργός 6 μήνες αργότερα δήλωνε από το βήμα της Βουλής ότι «το σχέδιο διάσωσης θέλει χρόνο για να καταρτιστεί. Θεωρήστε, όμως, δεδομένο ότι θα καταρτιστεί» !!!.

Αντί για σχέδιο διάσωσης όμως γίναμε μάρτυρες της ακατανόητης και αναιτιολόγητης απόφασης της Διοίκησης να απαξιώσει και να υποβαθμίσει την διανομή, μειώνοντας στο μισό την συχνότητα της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης. Μια απόφαση, (παγκόσμια καινοτομία, αυξάνει τα ταχυδρομικά τέλη μειώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών !!!), η οποία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση, κύρια των  ευπαθών κοινωνικών ομάδων των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών.

Μια απόφαση που σηματοδοτεί ουσιαστικά την απαξίωση συνολικά των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι, ο κύριος στόχος κυβέρνησης και Διοίκησης δεν είναι να λύσουν τα προβλήματα, αλλά μέσα από μεθοδεύσεις να εντείνουν την κρίση και να προετοιμάσουν την παράδοση του ταχυδρομικού έργου και του δικτύου στην κατεύθυνση που δρομολογούν τα διάφορα συμφέροντα, τα οποία χρόνια τώρα, επιδιώκουν διακαώς να αρπάξουν και να λεηλατήσουν τα φιλέτα της ταχυδρομικής αγοράς. Και όλοι γνωρίζουν ότι είναι πολλά τα λεφτά της ταχυδρομικής πίτας !

Το έργο δεν είναι καινούργιο. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία το έχουμε ζήσει πολλές  φορές στο παρελθόν, με εντεταλμένους διοικητικούς και κυβερνητικούς παράγοντες που προσπάθησαν να βλάψουν τα ΕΛΤΑ, μέσω της απαξίωσης και της υποβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών, με στόχο να τα βγάλουν ουσιαστικά από την ταχυδρομική αγορά και τον ανταγωνισμό.

Καλούμε την Κυβέρνηση και Διοίκηση των ΕΛΤΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο Ταχυδρομείο και την κοινωνία. Να αναλογιστούν την οικονομική συγκυρία, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας, το περιβάλλον της ταχυδρομικής αγοράς και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει η απόφαση ουσιαστικά της μη ταχυδρομικής εξυπηρέτησης των πολιτών.
Να σταματήσουν τους επικίνδυνους ακροβατισμούς και πειραματισμούς και να τηρήσουν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους για έναν ΕΛΤΑ σύγχρονο, ανεπτυγμένο, αντάξιο της ιστορίας του.

Να γίνει πράξη η δήλωση του αρμόδιου υπουργού ότι «τα ΕΛΤΑ είναι ένας οργανισμός με 192 χρόνια ζωής, είναι εξίσου αρχαίος με το ελληνικό κράτος και γι’ αυτόν τον λόγο θα τα διασώσουμε … »

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αποπροσανατολίσει τον κόσμο του Ταχυδρομείου και να συκοφαντήσει τον ΕΛΤΑ στην κοινωνία.
Ο ΕΛΤΑ έχει ιστορία, παρόν και μέλλον που ταυτίζεται με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και της Χώρας. Η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα του Ταχυδρομείου είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Δεν θα αφήσουμε τον ΕΛΤΑ, μέσα από πολιτικές αποφάσεις που επιδιώκουν τη συρρίκνωση του, να απομακρυνθεί και να απεμπολήσει τον ιστορικό και κοινωνικό του ρόλο και προσανατολισμό.

Οι πολιτικές και διοικητικές ευθύνες για το παρόν και το μέλλον των ΕΛΤΑ είναι τεράστιες.

Το ταχυδρομείο είναι υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων του αλλά και όλης της ελληνικής κοινωνίας και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Καλούμε τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους φορείς, τους πολίτες  να αντιδράσουν και να  μην επιτρέψουν τη διάλυση του Ταχυδρομείου.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ                                                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΡΑΝΑΣ

Tags: ΕΛΤΑ
Previous Post

O Στάθης Κωνσταντινίδης για την προσθήκη νέας πτέρυγας Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Next Post

Ο Γ. Αμανατίδης στην Εκδήλωση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια με θέμα: «ΕΛΠΕ και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Next Post

Ο Γ. Αμανατίδης στην Εκδήλωση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια με θέμα: «ΕΛΠΕ και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Καρδιολόγος αποκαλύπτει το άγνωστο σύμπτωμα για τις καρδιακές παθήσεις
  • Τι αλλάζει για τους συνιδιοκτήτες ακινήτων – Η λεπτομέρεια που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσουν
  • Πανελλήνιες 2025: Νέος μηδενισμός γραπτού – Μαθήτρια φορούσε ακουστικά
  • Η γιαγιά «λάστιχο» με τους 1,5 εκατ. followers – Δεν φαντάζεστε τι κάνει στα 76 της
  • Άγριο bullying σε 9χρονο -Τον χτυπούσαν και το έγραφαν βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr