• Latest
ΕΦΚΑ

Εγγραφή και διαγραφή στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ με μία απλή αίτηση

19 Φεβρουαρίου 2020
Γρεβενά: Γυναίκα αγκαλιάζει ηλικιωμένο και κλέβει την αλυσίδα – Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

Γρεβενά: Γυναίκα αγκαλιάζει ηλικιωμένο και κλέβει την αλυσίδα – Δείτε βίντεο ντοκουμέντο

13 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Ασυνείδητος οδηγός χτύπησε μαθήτρια και την εγκατέλειψε

13 Φεβρουαρίου 2026
αυτοκινητο οδηγος

Έφυγαν τα κιγκλιδώματα στη γέφυρα Γαλάτειας. Προσοχή στους οδηγούς

13 Φεβρουαρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη 17-02-2026

13 Φεβρουαρίου 2026

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης για το δυστύχημα στα Τέμπη

13 Φεβρουαρίου 2026
Με τρακτέρ και λεωφορεία η κάθοδος των αγροτών του μπλόκου της Σιάτιστας στην Αθήνα

Με τρακτέρ και λεωφορεία η κάθοδος των αγροτών του μπλόκου της Σιάτιστας στην Αθήνα

13 Φεβρουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Δύσκολη αποστολή στη Βέροια για την Κοζάνη. Ευκαιρία για διπλό ο Εορδαϊκός

13 Φεβρουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Σε ποια γήπεδα θα πάτε το Σαββατοκύριακο

13 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου Ένταξη δύο προτάσεων του Δήμου στο Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2025, προϋπολογισμού 1.039.616 ευρώ

Δήμος Βοΐου Ένταξη δύο προτάσεων του Δήμου στο Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2025, προϋπολογισμού 1.039.616 ευρώ

13 Φεβρουαρίου 2026
Αποκριά στο Βόιο 2026. Το πρόγραμμα

Δήμος Βοΐου: Αποκριά στο Βόιο – Σάββατο 14/02

13 Φεβρουαρίου 2026
Αποκριά στο Βόιο 2026. Το πρόγραμμα

Δήμος Βοΐου: Αποκριά στο Βόιο – Παρασκευή 13/02 – Καρναβαλομπάσκετ από τον Όμιλο Φιλάθλων Τσοτυλίου

13 Φεβρουαρίου 2026
ΚΑΡΔΙΑ

7 τροφές που βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία

13 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εγγραφή και διαγραφή στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ με μία απλή αίτηση

sierafm by sierafm
19 Φεβρουαρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΦΚΑ
4
SHARES
71
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απλοποιούνται όλες οι διαδικασίες συναλλαγής με τον νέο e-Ε.Φ.Κ.Α από την 1η Μαρτίου σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ορίζεται ότι η εγγραφή άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένου στο μητρώο ασφαλισμένων του e-Ε.Φ.Κ.Α καθώς και η μεταβολή ατομικών στοιχείων γίνεται με υποβολή αίτησης στον διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ εφόσον πληρούνται οι κατά περίπτωση οριζόμενες προϋποθέσεις.

Για την εγγραφή ή μεταβολή ατομικών στοιχείων των έμμεσα ασφαλισμένων μελών απαιτείται υποβολή αίτησης με ηλεκτρονικό τρόπο. Στις περιπτώσεις ανήλικων μελών η αίτηση υποβάλλεται από τον ένα γονέα και απαιτείται έγκριση με ηλεκτρονικό τρόπο από τον άλλο προκειμένου να οριστικοποιηθεί.

Παράλληλα εκσυγχρονίζεται, εξορθολογίζεται και βελτιώνεται η διαδικασία από το στάδιο της αίτησης έως το στάδιο της έκδοσης συνταξιοδοτικής απόφασης. Επιτυγχάνεται η άμεση και ταυτόχρονη απονομή όλων των παροχών (κύριας σύνταξης, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ) και θεσπίζεται η ψηφιακή σύνταξη.

Εγγραφή και διαγραφή μελών

Για την εγγραφή άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένου στο μητρώο ασφαλισμένων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) και τη μεταβολή ατομικών στοιχείων υποβάλλεται, κατόπιν ταυτοποίησης, αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο στο δικτυακό τόπο του e-Ε.Φ.Κ.Α και αντλούνται τα απαραίτητα στοιχεία από το μητρώο του «ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ», με την επιφύλαξη εξαιρέσεων που προβλέπονται σε ειδικές ρυθμίσεις για αυτεπάγγελτη εγγραφή.

Προβεβαιώση για ελεύθερους επαγγελματίες

Η προβεβαίωση την οποία οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοτελώς απασχολούμενοι και οι αγρότες υποχρεούνται να προσκομίζουν στην αρμόδια υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για την έναρξη ή μεταβολή δραστηριότητας εκδίδεται ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν, μετά από ταυτοποίηση, ηλεκτρονική αίτηση στο δικτυακό τόπο του e-Ε.Φ.Κ.Α., στην οποία καταχωρείται κωδικός αριθμός δραστηριότητας (ΚΑΔ) της προς έναρξη δραστηριότητας, καθώς και τα απαιτούμενα απογραφικά στοιχεία για τον προσδιορισμό της ιδιότητας του ασφαλισμένου.

Έως την ολοκλήρωση της διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων «Α.Α.Δ.Ε.» αποστέλλει στον e-Ε.Φ.Κ.Α ηλεκτρονικό αρχείο με τις αιτήσεις έναρξης ή διακοπής επαγγέλματος ή επιτηδεύματος ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοτελώς απασχολούμενων και αγροτών μέχρι την πέμπτη (5η) εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Για κάθε νέα εγγραφή ή διαγραφή μέλους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), στον οικείο Δικηγορικό, Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο ή διαγραφή μέλους καταχωρίζεται υποχρεωτικά ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΑΜΚΑ). Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και οι οικείοι Δικηγορικοί, Ιατρικοί και Φαρμακευτικοί Σύλλογοι αποστέλλουν μηνιαίως ηλεκτρονικό αρχείο με εγγραφές ή διαγραφές μελών στον e-Ε.Φ.Κ.Α, έως την ανάπτυξη απευθείας διασύνδεσης των πληροφοριακών τους συστημάτων με τον e-Ε.Φ.Κ.Α.

Σε περίπτωση θανάτου άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένου, η διαγραφή από τον e-Ε.Φ.Κ.Α πραγματοποιείται αυτεπάγγελτα με την αναγγελία της ληξιαρχικής πράξης θανάτου μέσω του Συστήματος Αριάδνη του ν.4144/2013 και ισχύει από την ημερομηνία θανάτου.

Αίτηση για οικοδομικά έργα

Η απογραφή των Ιδιωτικών Οικοδομικών Έργων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με αίτηση του ιδιοκτήτη στο δικτυακό τόπο του e-Ε.Φ.Κ.Α. σε προθεσμία 15 ημερών από την έκδοση της άδειας, για την οποία δεν απαιτείται η καταβολή προκαταβολής εισφορών στον e-Ε.Φ.Κ.Α. (π.χ. άδειες μικρής κλίμακας, 48ωρη άδεια, κ.λπ.), και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών.

Η απογραφή των Ιδιωτικών Οικοδομικών Έργων, για τα οποία απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση οικοδομικής άδειας είναι η καταβολή προκαταβολής και η έκδοση του εντύπου e-Ε.Φ.Κ.Α. «Σημείωμα κατάθεσης Εισφορών για Έκδοση Οικοδομικής Άδειας», πραγματοποιείται στο δικτυακό τόπο του e-Ε.Φ.Κ.Α. πριν από την έκδοση της άδειας.Η απογραφή των νομικών προσώπων και των εκ του νόμου υπευθύνων γίνεται και από πιστοποιημένους χρήστες της πλατφόρμας Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ).

Στα στοιχεία των εκ του νόμου υπευθύνων του νομικού προσώπου περιλαμβάνεται υποχρεωτικά ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΕΦΚΑ
Previous Post

Αποκριάτικος Παιδικός Χορός από τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας

Next Post

Θρήνος για την απώλεια κοριτσιού 5 χρονών – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Next Post
ασθενοφορο

Θρήνος για την απώλεια κοριτσιού 5 χρονών - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γρεβενά: Γυναίκα αγκαλιάζει ηλικιωμένο και κλέβει την αλυσίδα – Δείτε βίντεο ντοκουμέντο
  • Κοζάνη: Ασυνείδητος οδηγός χτύπησε μαθήτρια και την εγκατέλειψε
  • Έφυγαν τα κιγκλιδώματα στη γέφυρα Γαλάτειας. Προσοχή στους οδηγούς
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη 17-02-2026
  • Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr