Σιάτιστα: Ο Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο.  Βίντεο και φωτογραφίες
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης
Σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία για την ελληνική και ευρωπαϊκή γουνοποιία – Εξαιρέθηκε το ρωσικό γουνόδερμα sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ
μαθητες εξετασεις σχολειο
Σύλληψη δυο ατόμων στη λίμνη Βεγορίτιδα για παράνομη αλιεία
Ξαναγεμίζει παιδικά χαμόγελα η μεγάλη Παιδική Χαρά στην περιοχή «ΜΕΡΑΣ»
ΠΡΟΟΔΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
Το Φροντιστήριο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ανακοινώνει τους βαθμούς των μαθητών του με την υψηλότερη βαθμολογία. Συγχαρητήρια!!
ΕΥΔΑΜ:  Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τις νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων στις Ηπειρωτικές Περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κρούσμα φυματίωσης σε γυναίκα στην δομή της Νεάπολης

119
SHARES
11
VIEWS

Γυναίκα από τη δομή της Νεάπολης μεταφέρθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Νοσοκομείο της Κοζάνης μετά από συμπτώματα λοίμωξης στο αναπνευστικό. Αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, αλλά τελικά διαγνώστηκε με φυματίωση και της δόθηκε η ανάλογη θεραπεία.

Σύμφωνα με τη σελίδα του ΕΟΔΥ η φυματίωση μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο, με την εισπνοή σταγονιδίων που περιέχουν μυκοβακτηρίδια. Τα άτομα με πνευμονική φυματίωση αποβάλλουν πολύ μικρά τέτοια σταγονίδια με τον βήχα, το φτάρνισμα και τη δυνατή ομιλία. Τα άτομα αυτά μεταδίδουν συνήθως τη νόσο στους ανθρώπους που είναι σε επαφή μαζί τους αρκετές ώρες κάθε μέρα.

Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos ήρθε στη δομή πριν λίγες μέρες από την Καβάλα. Πιθανόν να πάρει και σήμερα εξιτήριο από το Νοσοκομείο. Ο δήμος παρακολουθεί το περιστατικό και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ι.Π.

Πηγή:prlogos.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *