• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό και επίσκεψη Μητσοτάκη στην Εύβοια – Τι θα γίνει με μπαρ και ΔΕΘ

10 Αυγούστου 2020
Μια συνέργεια όπου η τουριστική προβολή συναντά τη σχολική εκπαίδευση και η μάθηση γίνεται εμπειρία.

Μια συνέργεια όπου η τουριστική προβολή συναντά τη σχολική εκπαίδευση και η μάθηση γίνεται εμπειρία.

7 Οκτωβρίου 2025
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ενίσχυση 442.000 στον Δήμο Βοΐου για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

7 Οκτωβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Προσποιούμενοι μέλη φιλοζωικής εταιρίας του κλέψανε 14.000 ευρώ – εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 70χρονου,

7 Οκτωβρίου 2025
σχολειο

ΕΔΕ για μαθηματικό μετά από καταγγελίες καθηγητριών ότι αυνανιζόταν μπροστά τους

7 Οκτωβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Voucher 750 ευρώ -ΔΥΠΑ: Πότε ξεκινάει

7 Οκτωβρίου 2025
Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας με τους πρώην Προέδρους του Τμήματος

Συνάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας με τους πρώην Προέδρους του Τμήματος

7 Οκτωβρίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Πλαστικός χειρουργός της «τετραγώνισε» το στήθος: «Χειροτέρευα συνεχώς» – Το δεύτερο χειρουργείο και η μόλυνση από σταφυλόκοκκο

7 Οκτωβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Τρεις «μαϊμού» αστυνομικοί επιχείρησαν να… ελέγξουν κανονικά αστυνομικό της Ομάδας ΔΙΑΣ

7 Οκτωβρίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Χορήγησαν λάθος αντιβιοτικό σε 22χρονη ασθενή του «Αττικόν» που έπαθε αλλεργικό σοκ

7 Οκτωβρίου 2025
Νέο υποκατάστημα του Ιπποκράτη στο κέντρο της Κοζάνης στην οδό Λιούφη 2,

Νέο υποκατάστημα του Ιπποκράτη στο κέντρο της Κοζάνης στην οδό Λιούφη 2,

7 Οκτωβρίου 2025
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη του

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Η ελληνική αιγοπροβατοτροφία σε κρίση – Προτάσεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

7 Οκτωβρίου 2025
Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη

Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη

6 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό και επίσκεψη Μητσοτάκη στην Εύβοια – Τι θα γίνει με μπαρ και ΔΕΘ

sierafm by sierafm
10 Αυγούστου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
14
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε 203 χθες και τα επιδημιολογικά δεδομένα κρατούν σε επιφυλακή την κυβέρνηση και σήμερα αναμένεται να κλειδώσουν αποφάσεις για νέα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα ο κρατικός μηχανισμός καλείται να διαχειριστεί την τραγωδία στην Εύβοια

Στις 11 σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον επικεφαλής της επιτροπής ειδικών ΣωτήρηΤσιόδρα.

Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική προβληματίζει και όπως έχει γράψει το Newsbeast, όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά στη διεξαγωγή της ΔΕΘ και οι σχετικές αποφάσεις ενδέχεται να ληφθούν και άμεσα. Σήμερα θα εξεταστούν και άλλα μέτρα όπως το ωράριο στα μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη χθες αποφασίστηκε η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τις 11 το βράδυ στον Αμπελώνα Τυρνάβου (στο νομό Λαρίσης) όπου σημειώθηκε διασπορά του κορονοϊού σε γάμο με μεγάλο αριθμό καλεσμένων, καθώς και άλλα μέτρα όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση συνάθροισης άνω των εννέα ατόμων. Αυτό αποτελεί μοντέλο και για άλλα τοπικά μερικά lock down. Στο ενδεχόμενο πάντως να επιβληθεί ωράριο σε όλα τα μπαρ ανά την επικράτεια υπάρχουν έντονες αντιδράσεις αλλά και ο φόβος ότι αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο συνωστισμό τις ώρες λειτουργίας ή και σε εικόνες συγχρωτισμού σε πλατείες.

Χθες επίσης εκδόθηκε ΚΥΑ που αφορά στην αναστολή διεξαγωγής θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των λατρευτικών χώρων, έως και τις 31 Αυγούστου. Απόφαση που αφορά δηλαδή τις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίες αποτελούν μία σημαντική υγειονομική απειλή.

Η Εκκλησία της Ελλάδος επιμένει στη διεξαγωγή λιτανειών με τήρηση αποστάσεων, ωστόσο είναι αμφίβολο κατά πόσον αυτό στην πράξη θα ήταν δυνατό. Στην κυβέρνηση φοβούνται ότι ο Δεκαπενταύγουστος μπορεί να αποδειχθεί εξίσου επικίνδυνος με το Πάσχα, κατά το οποίο μόνο τα περιοριστικά μέτρα απέτρεψαν τη διάδοση του κορονοϊού. Πάντως δεν υπάρχει σχεδιασμός απαγορευσης των μετακινήσεων από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια.

Κατά την κυβέρνηση εντοπίζονται τρεις εστίες ανησυχίας. Πρώτον, οι συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Δεύτερον, οι συναθροίσεις στα μπαρ, στους γάμους, τις βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Και τρίτον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το στοιχείο όμως που παρακολουθούν οι ειδικοί με μεγαλύτερη προσοχή δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, αλλά εάν οδηγούν στην εισαγωγή περισσότερων ασθενών στα νοσοκομεία μας, και ιδίως αν αυξάνει ο αριθμός διασωληνομένων και εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην εφημερίδα Βραδυνή.

Μετά την τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χθες μέσω twitter.

«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή», έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ενημερωνόταν διαρκώς για την κατάσταση.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν από την πρώτη στιγμή σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα, ενώ ο κ.Χαρδαλιάς μετέβη στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της. Οι δηλώσεις του πάντως για τη μη ενεργοποίηση του 112 προκάλεσαν και αντιδράσεις.

Όλο το βράδυ στην Πολιτική Προστασία είχε σημάνει συναγερμός και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον Αρχηγό του ΠΣ ξενύχτησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι. Έγινε γιγαντιαία κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με δεκάδες απεγκλωβισμούς από αέρος, με μηχανήματα, ακόμα και με λέμβους.

Από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ Ευβοίας και ενισχύθηκε προληπτικά με ασθενοφόρα από Θήβα και Αθήνα. ‬Σε επιφυλακή τέθηκε επίσης το ΓΝ Χαλκίδας, το ΓΝ Κύμης, το ΚΥ Ψαχνών, ενώ ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ μετέβησαν στην περιοχή.

Tags: ΔΕΘΚΟΡΟΝΟΙΟΣΜητσοτάκης
Previous Post

Ξεκινά προετοιμασία ο Μακεδονικός Σιάτιστας

Next Post

Σεισμός τα ξημερώματα στη Βέροια

Next Post
ΣΕΙΣΜΟΣ

Σεισμός τα ξημερώματα στη Βέροια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μια συνέργεια όπου η τουριστική προβολή συναντά τη σχολική εκπαίδευση και η μάθηση γίνεται εμπειρία.
  • Ενίσχυση 442.000 στον Δήμο Βοΐου για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
  • Προσποιούμενοι μέλη φιλοζωικής εταιρίας του κλέψανε 14.000 ευρώ – εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 70χρονου,
  • ΕΔΕ για μαθηματικό μετά από καταγγελίες καθηγητριών ότι αυνανιζόταν μπροστά τους
  • Voucher 750 ευρώ -ΔΥΠΑ: Πότε ξεκινάει

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr