• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συνδικάτο οικοδόμων: Δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

22 Αυγούστου 2020
Φοιτητική ομάδα από τη δυτική Μακεδονία συμμετέχει σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με πρωτοποριακή μοτοσικλέτα

Φοιτητική ομάδα από τη δυτική Μακεδονία συμμετέχει σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με πρωτοποριακή μοτοσικλέτα

11 Οκτωβρίου 2025
Γρεβενά: Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού – Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια τη δόνηση 6,6 Ρίχτερ. Βίντεο

Γρεβενά: Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού – Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια τη δόνηση 6,6 Ρίχτερ. Βίντεο

11 Οκτωβρίου 2025
χρημα

Έρχεται το επίδομα ασθενείας – Ποιοι θα το πάρουν

11 Οκτωβρίου 2025
πισινα

Πεντάχρονο παιδί πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

11 Οκτωβρίου 2025
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Ο Μακεδονικός Σιάτιστας ευχαριστεί τον Ατρόμητο Πτολεμαΐδας

11 Οκτωβρίου 2025
Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας, από τον Ατρόμητο

Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας, από τον Ατρόμητο

11 Οκτωβρίου 2025
«Τέρατα!», η νέα ταινία του Νίκου Κουρού – trailer

Τριπλή παρουσία της νέας ταινίας του Νίκου Κουρού «Τέρατα!», στα διεθνή φεστιβάλ-οι πρώτες διακρίσεις

11 Οκτωβρίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: 81 χρόνια από την εμβληματική Μάχη της Ηλεκτρικής

11 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: 113 Χρόνια Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας γιορτάζει η Κοζάνη (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: 113 Χρόνια Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας γιορτάζει η Κοζάνη (Φωτογραφίες)

11 Οκτωβρίου 2025
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των 112ων Ελευθερίων της Κοζάνης – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Σύμβολο ενότητας, ομοψυχίας και προσφοράς, η 11η Οκτωβρίου» (Φωτογραφίες)

11 Οκτωβρίου 1912 — Η Απελευθέρωση της Κοζάνης

11 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Φλώρινα: Σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Βελγικών Αρχών

11 Οκτωβρίου 2025
Το Λαογραφικό Μουσείο Εράτυρας

Το Λαογραφικό Μουσείο Εράτυρας

10 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνδικάτο οικοδόμων: Δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

sierafm by sierafm
22 Αυγούστου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δωρεάν τεστ και ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V με ευθύνη Των εργοδοτών.

Συνάδελφοι
Τα εργοτάξια και εργοστάσια της χώρας με ευθύνη των μεγαλοεργοδοτών και της κυβέρνησης αποτελούν εστίες επέκτασης της πανδημίας του κορονοϊού καθώς δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων. Αρκετοί εργαζόμενοι στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας επιστρέφουν από ολιγοήμερη άδεια σε ένα εργοτάξιο που ούτε τα ελάχιστά μέτρα δεν τηρούνται για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων. Ευθύνες έχει η μεγαλοεργοδοσία που αν δεν πάρει τα απαραίτητα μέτρα είναι ορατός ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Για αυτό άμεσα πρέπει να πραγματοποιηθούν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από τις άδειες τους ως ένα ελάχιστο προληπτικό μέτρο.

Τους προηγούμενες μήνες ο λαός και οι εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα, μπήκαν σε αναστολή, έμεναν απλήρωτοι, ζώντας με το επίδομα των 500 ευρώ, ζουν με το φόβο της ανεργίας, της απόλυσης, το καθημερινό άγχος της επιβίωσης.

Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες και για το ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα που κερδήθηκε με τεράστιες θυσίες από τον απλό κόσμο, δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα μέτρο για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απέναντι στο 2ο κύμα της πανδημίας. Σήμερα, 6 μήνες μετά, 30.000 μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές εξακολουθούν να λείπουν από τα νοσοκομεία, όπως λείπουν επίσης και τα «αυτονόητα» απλά μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες κ.λπ.).
Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί τζόγαρε την υγεία του λαού για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, ανοίγοντας τα σύνορα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, φορτώνοντας τα αεροπλάνα στο 100%, αλλά με δειγματοληπτικούς ελέγχους μόλις στο 1/10 των εισερχομένων. Και μόνο αφού η κατάσταση ξέφυγε μιλά για αυστηροποίηση του πλαισίου. Αντί να παίρνει μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, κατακαλόκαιρο έφερε στη Βουλή και ψήφισε νέα αντεργατικά νομοσχέδια και συνεχίζει με το πόρισμα Πισσαρίδη για την εκ νέου ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Την ίδια ώρα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία θησαυρίζουν, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κολυμπάνε στο χρήμα, ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι, αερομεταφορείς και λοιποί επιδοτούνται με δισεκατομμύρια από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Διεκδικούμε:
• Τώρα δωρεάν Παροχή Μέσων προστασίας για όλους τους εργαζομένους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους με επιβάρυνση της εργοδοσίας.
• Άμεση στελέχωση του ιατρείου αλλά και όποιον άλλων χώρων έχουν διαμορφωθεί της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Διασφάλιση της ύπαρξης του απαραίτητου εξοπλισμού.
• Τακτική απολύμανση των χώρων όπου συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι (αποδυτήρια, εστιατόρια, καντίνες, γραφεία κοκ). Απολύμανση των λεωφορείων που μεταφέρουν τους εργαζόμενους σε καθημερινή βάση , αποσυμφόρηση με περισσότερα δρομολόγια από και προς την μονάδα αλλά και από την πύλη προς τους χώρους του εργοταξίου. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων (γάντια, μάσκες, γυαλιά, ολόσωμες φόρμες, αντισηπτικά κλπ) με ευθύνη των εργοδοτών.
• Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
• Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Καμία απόλυση εργαζόμενου.
• Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες.
• Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Previous Post

Έρχεται νωρίτερα το τέλος της εισφοράς αλληλεγγύης

Next Post

Αρνητικά τα πρώτα τεστ στο Καλονέρι

Next Post
κορονοιος εμβολιο

Αρνητικά τα πρώτα τεστ στο Καλονέρι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φοιτητική ομάδα από τη δυτική Μακεδονία συμμετέχει σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με πρωτοποριακή μοτοσικλέτα
  • Γρεβενά: Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού – Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια τη δόνηση 6,6 Ρίχτερ. Βίντεο
  • Έρχεται το επίδομα ασθενείας – Ποιοι θα το πάρουν
  • Πεντάχρονο παιδί πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου
  • Ο Μακεδονικός Σιάτιστας ευχαριστεί τον Ατρόμητο Πτολεμαΐδας

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr