• Latest
μασκα, κορονοιος

Κορωνοϊός: 6 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε για τις μάσκες

1 Σεπτεμβρίου 2020
«Ελεύθερη πρόσβαση για όλους … σε κάθε γωνιά της πόλης». Η δράση του τμήματος τροχαίας Κοζάνης

«Ελεύθερη πρόσβαση για όλους … σε κάθε γωνιά της πόλης». Η δράση του τμήματος τροχαίας Κοζάνης

15 Οκτωβρίου 2025
Πρεμιέρα σήμερα για την ετήσια Εμποροπανήγυρη των Γρεβενών

Πρεμιέρα σήμερα για την ετήσια Εμποροπανήγυρη των Γρεβενών

15 Οκτωβρίου 2025
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, σεμινάριο ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, σεμινάριο ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά»

15 Οκτωβρίου 2025

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο δολοφόνος με το τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης – Αμετανόητος δήλωσε στην απολογία του ο δράστης – “Βλέποντας την κατάσταση στην Ελλάδα σκέφτηκα “Αν θέλετε πόλεμο έτσι, θα τον έχετε και τότε γεμάτος μίσος αποφάσισα να επιτεθώ στην εφορία” – Βίντεο

15 Οκτωβρίου 2025
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι λέξεις που μας ενώνουν» σε συνεργασία με τα ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Σύμπλευση» στο πλαίσιο του 9ου Συμποσίου Λογοτεχνίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι λέξεις που μας ενώνουν» σε συνεργασία με τα ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Σύμπλευση» στο πλαίσιο του 9ου Συμποσίου Λογοτεχνίας

15 Οκτωβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Η φενάκη του 13ωρου και πέντε πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων

15 Οκτωβρίου 2025
Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής στις 30 Οκτωβρίου 2024

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025

15 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Τα αιτήματα των κατοίκων της Αιανής είναι εύλογα, δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν

15 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική εκδήλωση στο Α΄ΚΑΠΗ για άσκηση, υγεία και διατροφή (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Ενημερωτική εκδήλωση στο Α΄ΚΑΠΗ για άσκηση, υγεία και διατροφή (Φωτογραφίες)

15 Οκτωβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας για το θάνατο της μητέρας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

15 Οκτωβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την ξαφνική απώλεια της Γλυκερίας Μησιοπούλου-Μπιρμπίλη

Έκδοση Συλλυπητήριου Ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το Θάνατο της Μητρός του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

15 Οκτωβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Δήμος Σερβίων: Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025

15 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: 6 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε για τις μάσκες

sierafm by sierafm
1 Σεπτεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
μασκα, κορονοιος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι μάσκες μπορεί να είναι ενοχλητικές, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα μέτρα προστασίας που διαθέτουμε εναντίον του νέου κορωνοϊού. Αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά και από όλους όσους πρέπει.

Ο κορωνοϊός Covid-19 έχει φέρει τις προστατευτικές μάσκες προσώπου στη ζωή μας, για τις οποίες πολλά λέγονται και… γίνονται. Παρά τις έντονες διαμάχες στο διαδίκτυο και τις διαδηλώσεις εναντίον τους, η επιστήμη που υποστηρίζει τη χρήση τους είναι ισχυρή και συγκεκριμένη.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως οι μάσκες προστατεύουν εμάς και τους γύρω μας, επιβραδύνοντας την διασπορά του νέου ιού.

Τότε γιατί πολλοί επιμένουν να πιστεύουν άλλα ντ’ άλλων γι’ αυτές; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου… Στη συνέχεια παρατίθενται ορισμένες απόψεις για τις μάσκες οι οποίες απεδείχθησαν τεράστιοι μύθοι.

Μύθος: Όποιος είναι μολυσμένος από κορωνοϊό δεν πρέπει να φορά μάσκα, για να μην ξαναεισπνέει τα μόρια του ιού που εκπέμπει με την αναπνοή του.

Η αλήθεια: Ο ισχυρισμός αυτός είχε διατυπωθεί σε ένα βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό, το οποίο έχει καταρριφθεί από την επιστήμη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική ένδειξη ότι είναι δυνατόν να συμβεί ποτέ αυτό, κατά την μικροβιολόγο Dr. Miryam Wahrman, καθηγήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο William Paterson, στο Νιου Τζέρσι. Ούτε είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί εκ νέου ο κορωνοϊός στον οργανισμό ενός ανθρώπου που νοσεί από αυτόν.

Μύθος: Η μάσκα είναι επικίνδυνη, γιατί αυξάνει το διοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό.

Η αλήθεια: Αυτός είναι ένας μύθος που τον πιστεύει το τουλάχιστον 54% των ενηλίκων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση στις ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι αν ίσχυε, δεν θα είχε επιζήσει στο διάβα των αιώνων ούτε ένας χειρουργός ή άλλο μέλος του προσωπικού των χειρουργείων. Οι χειρουργικές (ιατρικές) μάσκες και οι υφασμάτινες μάσκες που πρέπει να φοράμε, δεν μειώνουν τον κορεσμό οξυγόνου στον οργανισμό. Ούτε επιδεινώνουν αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα. Επί του θέματος τοποθετήθηκε προσφάτως και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Μύθος: Εφ’ όσον ο κορωνοϊός δεν προκαλεί συμπτώματα, οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες.

Η αλήθεια: Μελέτες έχουν δείξει πως το περίπου 40% των ανθρώπων που μολύνονται από τον κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί. Οι ασυμπτωματικοί φορείς του τον μεταδίδουν σε άλλα άτομα, δίχως καν να γνωρίζουν σε πολλές περιπτώσεις ότι είναι οι ίδιοι μολυσμένοι. Ακόμα, δε, και όσοι εκδηλώνουν τελικά συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός, ήταν για ένα διάστημα ασυμπτωματικοί και μεταδοτικοί φορείς του. Κάπως έτσι διασπείρονται τα επονομαζόμενα «ορφανά κρούσματα» του κορωνοϊού, τα οποία στη χώρα μας ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες. Επομένως, οι μάσκες είναι απαραίτητες και  σε όσους δεν έχουν συμπτώματα.

Μύθος: Μόνο οι ευπαθείς ομάδες χρειάζονται μάσκες. Ο κορωνοϊός δεν είναι επικίνδυνος για τους νέους και υγιείς.

Η αλήθεια: Το γεγονός ότι ο κορωνοϊός κοστίζει τη ζωή κυρίως ανθρώπων μεγάλης ηλικίας ή/και ατόμων με χρόνια υποκείμενα προβλήματα υγείας, δεν σημαίνει πως όλοι οι άλλοι έχουν ανοσία. Έχουν πεθάνει και νέοι και κατά τα άλλα υγιείς άνθρωποι εξαιτίας του. Ουδείς γνωρίζει πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του αν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό. Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο, για να επιδίδεται κάποιος σε ανόητους πειραματισμούς (και λεονταρισμούς). Και τέλος πάντων για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες από τον κορωνοϊό, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η χρήση μάσκας από όλους.

Μύθος: Εφ’ όσον φοράω μάσκα, μπορώ με ασφάλεια να βρίσκομαι σε χώρους με πολλά άτομα.

Η αλήθεια: Μόνο οι μάσκες δεν αρκούν για να αναχαιτιστεί ο νέος κορωνοϊός. Μελέτες έχουν δείξει πως ο συνδυασμός τους με την τήρηση της απόστασης ασφαλείας των 2 μέτρων και το καλό πλύσιμο των χεριών, είναι αυτός που μειώνει αποτελεσματικότερα τη διασπορά του ιού. Ο συνδυασμός των μέτρων προστασίας μειώνει επίσης σημαντικά τους θανάτους από τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Μύθος: Εφ’ όσον η μάσκα καλύπτει το στόμα, ο κορωνοϊός δεν μπορεί να μας μολύνει.

Η αλήθεια: Ο κορωνοϊός Covid-19 μας μολύνει πολύ εύκολα από τη μύτη, όπως έδειξε και πρόσφατη μελέτη. Στην πραγματικότητα, η μύτη αποτελεί το τμήμα της αναπνευστικής οδού που μολύνεται πιο εύκολα από τον επικίνδυνο ιό. Επομένως, φροντίστε η μάσκα να καλύπτει και τη μύτη και το στόμα σας (μέχρι κάτω από το πιγούνι σας).

Πηγή:iatropedia.gr

Tags: ΜΑΣΚΑ
Previous Post

7 σημάδια που δείχνουν ότι τρώτε πολλή ζάχαρη

Next Post

Οι πιο συχνές αιτίες αν χάνεις μαλλιά…Πότε είναι φυσιολογική, πότε πρέπει να το ψάξεις

Next Post
μαλλια

Οι πιο συχνές αιτίες αν χάνεις μαλλιά...Πότε είναι φυσιολογική, πότε πρέπει να το ψάξεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • «Ελεύθερη πρόσβαση για όλους … σε κάθε γωνιά της πόλης». Η δράση του τμήματος τροχαίας Κοζάνης
  • Πρεμιέρα σήμερα για την ετήσια Εμποροπανήγυρη των Γρεβενών
  • Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, σεμινάριο ενημερωτικού χαρακτήρα, με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά»
  • Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο δολοφόνος με το τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης – Αμετανόητος δήλωσε στην απολογία του ο δράστης – “Βλέποντας την κατάσταση στην Ελλάδα σκέφτηκα “Αν θέλετε πόλεμο έτσι, θα τον έχετε και τότε γεμάτος μίσος αποφάσισα να επιτεθώ στην εφορία” – Βίντεο
  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Οι λέξεις που μας ενώνουν» σε συνεργασία με τα ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Σύμπλευση» στο πλαίσιο του 9ου Συμποσίου Λογοτεχνίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr