• Latest
κοζανη τοπος να ζεις

Επιστολή για λειτουργία νοσοκομείων: Άμεση ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας των Νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης λόγω κορονοϊού

27 Οκτωβρίου 2020
Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδη

7 Ιουνίου 2025
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστολή για λειτουργία νοσοκομείων: Άμεση ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας των Νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης λόγω κορονοϊού

sierafm by sierafm
27 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κοζανη τοπος να ζεις
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προς:

  1. Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης
  2. κο Κασαπίδη Γ., Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
  3. κο Μαλούτα Λ., Δήμαρχο Κοζάνης
  4. κο Πλακεντά Π., Δήμαρχο Εορδαίας
  5. 3η ΥΠΕ Μακεδονίας
  6. «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης
  7. «Μποδοσάκειο» Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας
  8. ΕΚΑΒ Κοζάνης

Άμεση ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας των Νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης λόγω κορονοϊού

Κύριοι/ες,

Δυστυχώς δεν αποτελεί μυστικό πλέον για κανέναν ότι η κατάσταση των δύο Νοσοκομείων της ΠΕ Κοζάνης όσον αφορά την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού είναι οριακή και μπορεί σύντομα να καταστεί μη διαχειρίσιμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Η πολύωρη αναμονή για απλές εξετάσεις, ο συγχρωτισμός στους χώρους προσέλευσης των ασθενών, η καθυστέρηση στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων, η έλλειψη οδηγιών και οι μετακινήσεις νοσηλευόμενων εσωτερικά μεταξύ κλινικών είναι φαινόμενα  που κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνουν σε ευάλωτα άτομα που νοσούν και πέρα από την ιατρική φροντίδα έχουν ανάγκη από ψυχολογική στήριξη και έμπρακτη βοήθεια.

Ειδικότερα η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης έχει ξεπεράσει τα όρια του ανεκτού με τις καταγγελίες των συμπολιτών μας ασθενών και συγγενών τους αλλά και γιατρών και νοσηλευτών να είναι καθημερινό φαινόμενο. Με διαφαινόμενο τον κίνδυνο η υπαγωγή της ΠΕ Κοζάνης στο επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 να συνεχιστεί για ακόμη μία εβδομάδα τουλάχιστον και με δεδομένο το ότι τα κρούσματα δεν θα εκμηδενιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα  απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις με μόνο γνώμονα την καλύτερη φροντίδα των ασθενών συμπολιτών μας μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια και αχρείαστους ανταγωνισμούς.

Με δεδομένο το γεγονός ότι τόσο το Μαματσειο όσο και το Μποδοσάκειο αποτελούν νοσοκομεία αναφοράς για περιστατικά covid-19 η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» προτείνει την μετατροπή του ενός από τα δύο σε χώρο αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό. Το νοσοκομείο αυτό θα δέχεται και θα νοσηλεύει το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού που απαιτούν νοσηλεία στη Δυτική Μακεδονία με ταυτόχρονη διακομιδή όλων των υπόλοιπων περιστατικών που δεν θα μπορεί να εξυπηρετεί στα αλλά νοσοκομεία της Περιφέρειας μας.

Για να συμβεί αυτό απαιτείται άμεσα:

  • Η δέσμευση ενός αποκλειστικού και προστατευόμενου χώρου για την ανάπτυξη 80 τουλάχιστον κλινών νοσηλείας σε πρώτη φάση με δυνατότητα επέκτασης εάν κριθεί απαραίτητο.
  • Η λειτουργία ΜΕΘ με τουλάχιστον 8 κλίνες και το αντίστοιχο εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Η λειτουργία, σε όσα νοσοκομεία δεν υπάρχει ήδη, διαγνωστικής μονάδας σε χώρο κατάλληλα εξοπλισμένο εκτός των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων για πρώτο έλεγχο πολιτών με συμπτώματα covid-19.
  • Η μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα άλλα Νοσοκομεία της Δ. Μακεδονίας για την υποστήριξη της νέας μονάδας αλλά και προς τα υπόλοιπα Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της καθημερινής λειτουργίας.
  • Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ και η συνεργασία ασθενοφόρων ιδιωτικών κλινικών.
  • Η ενεργοποίηση της λίστας επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για άμεση πρόσληψη όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
  • Η ενεργοποίηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού εξειδικευμένου κατά περίπτωση σε περιστατικά που θα απαιτηθούν.
  • Η ενεργοποίηση εθελοντικά ιδιωτών γιατρών, εάν απαιτηθεί, για την κάλυψη κενών σε εφημερίες και κλινικές σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο.
  • Η δημιουργία ενός γραφείου οργάνωσης και διοίκησης της περιφερειακής αυτής λειτουργίας με στελέχη της 3ης ΥΠΕ στην Κοζάνη.

Η πρόταση μας αυτή έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα, από τρεις έως έξι μήνες, προσδίδει μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην περιφέρεια μας και βοηθά στον καλύτερο συντονισμό αναφορικά με τη διαχείριση του προβλήματος. Η υλοποίησή της προϋποθέτει την αποδοχή και την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (3η ΥΠΕ, Νοσοκομεία Δυτ. Μακεδονίας, Κέντρα Υγείας, Ιατρικούς Συλλόγους, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ΕΚΑΒ κ.α.), έτσι ώστε να προσδιοριστούν άμεσα οι ανάγκες για πιθανές μετακινήσεις και η διατύπωση ενός συνόλου σαφών οδηγιών που θα διευκολύνουν τον συντονισμό αλλά και την ενημέρωση των πολιτών.

Το ποιο από τα δύο Νοσοκομεία θα μετατραπεί σε νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό και ποιο θα επωμιστεί το βάρος της πλειονότητας των περιστατικών γενικής ιατρικής είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τους γνωρίζοντες την καθημερινή λειτουργία και τις δυνατότητες των δύο Νοσοκομείων. Εννοείται ότι τοπικιστικές λογικές και οι κάθε είδους λαϊκισμοί δεν μπορούν να εμφιλοχωρήσουν σε μία τέτοια κουβέντα που αφορά την υγεία και την ζωή συνανθρώπων μας.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» στο μέτρο που της αναλογεί  προτίθεται να παρέμβει άμεσα σε όλους τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να βελτιωθεί η πολύ άσχημη αυτή κατάσταση που βιώνουν ασθενείς συμπολίτες μας και αποτελεί ντροπή για όλο το πολιτικό προσωπικό του τόπου και γι΄ αυτό είναι ανοιχτή στον διάλογο και στην συζήτηση και άλλων προτάσεων περισσότερο εξειδικευμένων από εμάς φορέων για την αντιμετώπιση της κατάστασης χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε.

Με εκτίμηση

Για τη Δημοτική Κίνηση

«Κοζάνη Τόπος Να Ζεις»

Tags: ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ
Previous Post

Σχολεία: Tι «κόβει» η Κεραμέως για «κάλυψη διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων»

Next Post

Δράσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας

Next Post
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας

Δράσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδη
  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο
  • Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»
  • Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr