• Latest
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Το μπαχαρικό που τονώνει τον μεταβολισμό και καίει το λίπος!

24 Νοεμβρίου 2017
Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης

Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης

2 Φεβρουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Τα λιγνιτικά εδάφη χαρίστηκαν στην ιδιωτικοποιημένη Δ.Ε.Η. χωρίς τήρηση της νομιμότητας, την ώρα που η τοπική κοινωνία μένει στο περιθώριο»

2 Φεβρουαρίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Π.Ε Κοζάνης: «Και στην περιοχή μας τα κίνητρα για την μετεγκατάσταση πολιτών στην ελληνική περιφέρεια»

2 Φεβρουαρίου 2026
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Θετική απάντηση Δ. Μιχαηλίδου στον Π. Κουκουλόπουλο – Εντάσσονται οι νομοί Κοζάνης και Γρεβενών στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης

2 Φεβρουαρίου 2026
Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

2 Φεβρουαρίου 2026
Ολοκληρώθηκαν δύο νέες επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού στη Νεάπολη

Ολοκληρώθηκαν δύο νέες επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού στη Νεάπολη

2 Φεβρουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Η κατάσταση του οδικού δικτύου, Δευτέρα ώρα 15:00

2 Φεβρουαρίου 2026
Ο Ταξίαρχος Νικόλαος ΕΞΑΡΧΟΣ του Χρήστου ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Μήνυμα του Νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Νικόλαου ΕΞΑΡΧΟΥ με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του

2 Φεβρουαρίου 2026
Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση δράσης  «Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού»

Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος: Ολοκλήρωση δράσης «Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού»

2 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά – «Αρρώστια και γιατρειά!»: Από τις 12 Φεβρουάριου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2026. Βίντεο

Κοζανίτικη Αποκριά – «Αρρώστια και γιατρειά!»: Από τις 12 Φεβρουάριου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2026. Βίντεο

2 Φεβρουαρίου 2026
«Η κοζανίτικη Αποκριά: από το άλλοτε στο αύριο μέσω του τώρα…»: Δύο εκδηλώσεις λίγο πριν την έναρξη του Δωδεκαημέρου

«Η κοζανίτικη Αποκριά: από το άλλοτε στο αύριο μέσω του τώρα…»: Δύο εκδηλώσεις λίγο πριν την έναρξη του Δωδεκαημέρου

2 Φεβρουαρίου 2026
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 4 Φλεβάρη στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΕΜ στη Νίκαια Λάρισας.

2 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το μπαχαρικό που τονώνει τον μεταβολισμό και καίει το λίπος!

sierafm by sierafm
24 Νοεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα εξαιρετικά δημοφιλές μπαχαρικό που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε στα γλυκά, στις κόκκινες σάλτσες αλλά και στον καφέ μας έχει την ιδιότητα να «στοχεύει» στα λιποκύτταρα του σώματος και να τα κινητοποιεί να κάψουν περισσότερο λίπος, διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Metabolism, η κανέλα, χάρη στην κανελλαλδεΰδη που περιέχει, μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό «όπλο» για την απώλεια των περιττών κιλών.

 

Παλαιότερες μελέτες σε ποντίκια είχαν διαπιστώσει ότι η κανελλαλδεΰδη, η οποία προσδίδει στην κανέλα τη χαρακτηριστική της γεύση, έχει την ιδιότητα να προστατεύει από την παχυσαρκία και την υπεργλυκαιμία. Ωστόσο, οι μηχανισμοί πίσω από αυτές τις θετικές επιδράσεις παρέμεναν άγνωστοι.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης λοιπόν, οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν θέλησαν να εξετάσουν σε βάθος τη δράση της κανελλαλδεΰδης και να διαπιστώσουν αν επιδρά στον άνθρωπο όπως και στα ποντίκια.

«Οι επιστήμονες έχουν δει ότι το συστατικό αυτό επηρεάζει τον μεταβολισμό» αναφέρει η Τζουν Γου από το Ινστιτούτο Βιολογικών Επιστημών. «Θέλαμε λοιπόν να ανακαλύψουμε πώς συμβαίνει αυτό –ποια ‘μονοπάτια’ εμπλέκονται, πώς επηρεάζονται τα κύτταρα των ποντικιών και πώς επηρεάζονται τα ανθρώπινα κύτταρα».

Τα πειράματα των ερευνητών υπέδειξαν ότι η κανελλαλδεΰδη βελτιώνει τη μεταβολική υγεία επιδρώντας άμεσα στα λιποκύτταρα, ωθώντας τα να αρχίσουν να δαπανούν ενέργεια –δηλαδή θερμίδες– μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται θερμογένεση.

 

Η Γου και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν στα πειράματά τους λιποκύτταρα από εθελοντές διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων και με διαφορετικό δείκτη μάζας σώματος. Όταν τα κύτταρα ήρθαν σε επαφή με την κανελλαλδεΰδη παρατηρήθηκε αυξημένη δραστηριότητα διαφόρων γονιδίων και ενζύμων που διευκολύνουν τον μεταβολισμό των λιπαρών. Παρατηρήθηκε επίσης αύξηση στα επίπεδα των Ucp1 και Fgf21, δύο πρωτεϊνών που παίζουν σημαντικό ρόλο στη θερμογένεση.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα λιποκύτταρα αποθηκεύουν ενέργεια με τη μορφή λιπιδίων. Αυτό το «απόθεμα» λίπους αξιοποιείται σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη η τροφή ή όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, μέσω της μετατροπής της αποθηκευμένης ενέργειας σε θερμότητα.

Δεδομένου ότι στη σημερινή εποχή στον ανεπτυγμένο όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα διαθεσιμότητας τροφίμων αλλά μάλιστα αυξάνεται όλο και περισσότερο το πρόβλημα της παχυσαρκίας, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να ενεργοποιείται η διαδικασία της θερμογένεσης με στόχο την καύση του συσσωρευμένου λίπους.

Η Γου εκτιμά πως η κανέλα και η κανελλαλδεΰδη μπορεί να χρησιμεύσει για αυτόν τον σκοπό, επισημαίνοντας πως η ευρύτατη χρήση του μπαχαρικού στη βιομηχανία τροφίμων αλλά και η αγάπη του κόσμου γι’ αυτό διευκολύνει πολύ τη δουλειά των ειδικών, αφού δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσουν πολύ για να πείσουν τους ασθενείς τους να βάλουν στην καθημερινότητά τους την κανέλα!

Πηγή:omned.gr

Tags: ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Previous Post

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Next Post

8 βότανα που ρίχνουν τη χοληστερίνη

Next Post
ΤΣΑΙ

8 βότανα που ρίχνουν τη χοληστερίνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ακόμη μια επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς: 6,65 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου της νότιας παραλιακής ζώνης
  • Καλλιόπη Βέττα: «Τα λιγνιτικά εδάφη χαρίστηκαν στην ιδιωτικοποιημένη Δ.Ε.Η. χωρίς τήρηση της νομιμότητας, την ώρα που η τοπική κοινωνία μένει στο περιθώριο»
  • Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Π.Ε Κοζάνης: «Και στην περιοχή μας τα κίνητρα για την μετεγκατάσταση πολιτών στην ελληνική περιφέρεια»
  • Θετική απάντηση Δ. Μιχαηλίδου στον Π. Κουκουλόπουλο – Εντάσσονται οι νομοί Κοζάνης και Γρεβενών στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης
  • Με τις μηχανές και τη φαντασία στο «φούλ» οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι στην Κοζάνη – Θα ανάψουν οι Φανοί για 12 ημέρες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr