• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Απλά μαθήματα εξοικονόμησης ενέργειας στο ΕΣΥ από το νοσοκομείο Γρεβενών.

30 Νοεμβρίου 2017
Βόιο:  Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες

Βόιο: Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες

16 Ιανουαρίου 2026
Έναρξη κατασκευής μονάδας ΣΗΘΥΑ για την κάλυψη των αναγκών τηλεθέρμανσης της Δ. Μακεδονίας

ΔΕΗ: Με γοργούς ρυθμούς «θερμαίνεται» η νέα μονάδα ΣΗΘΥΑ στη Δυτική Μακεδονία – Η επένδυση των 80 εκατ. που διασφαλίζει την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων

16 Ιανουαρίου 2026
Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα

Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα

16 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Μποδοσάκειου»

16 Ιανουαρίου 2026
Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

16 Ιανουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026

16 Ιανουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 19χρονος έκλεψε το ταμείο. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

16 Ιανουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 19/1

16 Ιανουαρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

16 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Κουκουλόπουλος σε Μιχαηλίδου: «Πόσες φορές πρέπει να σας ζητήσουμε να επεκταθεί το Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία χωρίς άδικες εξαιρέσεις;»

16 Ιανουαρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η οδική ασφάλεια είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα, απαιτεί γνώση, εκπαίδευση και πρόληψη κι όχι μόνο ποινικοποίηση»

16 Ιανουαρίου 2026
κρυο καιρος θερμομετρο

Αλλάζει ο καιρός ξανά από το Σαββατοκύριακο: Έρχονται χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός

16 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Απλά μαθήματα εξοικονόμησης ενέργειας στο ΕΣΥ από το νοσοκομείο Γρεβενών.

sierafm by sierafm
30 Νοεμβρίου 2017
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 «Να κλείσω το φως και το κλιματιστικό. Ας ελέγξω και τις βρύσες».

Αυτονόητες κινήσεις για κάποιον που φεύγει από το σπίτι του και δεν θέλει να λάβει «φουσκωμένο» λογαριασμό.

Ο ίδιος μπορεί να μη δείξει την ίδια ευαισθησία στους χώρους της εργασίας του, ειδικά εάν πρόκειται για δημόσια υπηρεσία.

Η αλλαγή αυτής της νοοτροπίας του προσωπικού χάρισε πριν από λίγες ημέρες στο γενικό νοσοκομείο Γρεβενών το περιβαλλοντικό Εθνικό Βραβείο Εnergy Globe Ελλάδας 2017 και μία θέση μεταξύ των τριών φιναλίστ που θα διεκδικήσουν στις 16 Ιανουαρίου 2018, στην Τεχεράνη, το παγκόσμιο βραβείο Εnergy Globe 2017 στην κατηγορία του.

Το συγκεκριμένο βραβείο έχει χαρακτηριστεί και περιβαλλοντικό Οσκαρ και εφέτος το διεκδίκησαν 2.000 δράσεις από 178 χώρες.

Η διάκριση του νοσοκομείου Γρεβενών αφορά την ορθολογική διαχείριση της ενέργειας, μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011 και ήδη έχει καρποφορήσει, εξοικονομώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το νοσοκομείο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, «εκπαιδεύτηκαν» για τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να αποφεύγεται η άσκοπη χρήση ενέργειας. Οι οδηγίες ήταν απλές: «Κλείνουμε φώτα, κλιματισμό ή θέρμανση όταν αποχωρούμε από ένα χώρο. Κλείνουμε πόρτες, παράθυρα, βρύσες. Ενημερώνουμε άμεσα την τεχνική υπηρεσία όταν διαπιστώσουμε μία βλάβη». Επιπλέον, η τεχνική υπηρεσία ελέγχει σε καθημερινή βάση ότι όντως έχουν κλείσει τα φώτα, ο κλιματισμός και η θέρμανση σε χώρους που δεν έχουν απογευματινή κίνηση, ενώ παράλληλα ελέγχει, σε μηνιαία βάση, τις καταναλώσεις προκειμένου να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται εγκαίρως τυχόν διαρροές. Επιπλέον, υπήρξε συντονισμός διαφορετικών τμημάτων προκειμένου να μειώνεται η χρήση ενέργειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λειτουργία της ατμογεννήτριας, η οποία από καθημερινή μειώθηκε στις δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα κατόπιν συνεννόησης με τα πλυντήρια και τον κλίβανο.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Σε σχέση με τα έτη πριν από το 2011, μειώθηκε η ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 32%, πετρελαίου θέρμανσης κατά 48% και νερού κατά 72%. Αυτή η εξοικονόμηση ενέργειας μεταφράζεται σε ετήσιο οικονομικό όφελος άνω των 200.000 ευρώ για ένα νοσοκομείο με προϋπολογισμό για λειτουργικές δαπάνες (πλην της μισθοδοσίας του μόνιμου προσωπικού) 3 εκατ. ευρώ.

«Η ορθολογική διαχείριση της ενέργειας είναι θέμα οικονομίας και εκπαίδευσης προσωπικού. Το ζητούμενο ήταν όλοι οι εργαζόμενοι να μπουν στη λογική της μείωσης της σπατάλης», ανέφερε στην «Κ» ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης, και πρόσθεσε πως «είναι επίσης σημαντικό ότι ένα μικρό σχετικά νοσοκομείο έχει συμβάλει στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και ορθής διαχείρισης της ενέργειας όχι μόνο στο προσωπικό του αλλά και γενικά στην τοπική κοινωνία». Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο λειτουργεί σε σχετικά νέο κτίριο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1997 και ολοκληρώθηκε το 2001. Είναι δυναμικότητας 110 κλινών και λειτουργεί από το 2003.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, η προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας για το νοσοκομείο Γρεβενών συνεχίζεται. Εδώ και λίγο διάστημα έχουν τοποθετεί στο νοσοκομείο σύστημα φωτοβολταϊκών ισχύος 40 ΚW και σύστημα ηλιοθερμικών παραγωγής ζεστού νερού, ενώ έχουν αντικατασταθεί 650 λαμπτήρες φθορίου σε χώρους του νοσοκομείου με λαμπτήρες led.

Στους επόμενους στόχους συγκαταλέγονται η αλλαγή καυσίμου από πετρέλαιο σε αέριο, αλλά και η τοποθέτηση μονάδας παραγωγής ιατρικού οξυγόνου.

Εφημερίδα Καθημερινή

Tags: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Previous Post

ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της χωρίς κανένα τίμημα

Next Post

Βαρύνουσας σημασίας επίσκεψη της Εμπορικής Ακολούθου της Κίνας στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς

Next Post

Βαρύνουσας σημασίας επίσκεψη της Εμπορικής Ακολούθου της Κίνας στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες
  • ΔΕΗ: Με γοργούς ρυθμούς «θερμαίνεται» η νέα μονάδα ΣΗΘΥΑ στη Δυτική Μακεδονία – Η επένδυση των 80 εκατ. που διασφαλίζει την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων
  • Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Μποδοσάκειου»
  • Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr