• Latest
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Τουρισμός Για Όλους: Επιδότηση διακοπών έως και 100% – Το νέο πρόγραμμα και όσα προβλέπει

4 Ιουνίου 2021
αυτοκινητο κτεο

Αλλάζουν όλα στα ΚΤΕΟ -Ποιος έλεγχος γίνεται υποχρεωτικός, ποια αυτοκίνητα θα κόβονται

28 Μαΐου 2025
Στα Γρεβενά κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών της Enaon EDA, Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων, το διήμερο Πέμπτη 29/5 και Παρασκευή 30/5

Στα Γρεβενά κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών της Enaon EDA, Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων, το διήμερο Πέμπτη 29/5 και Παρασκευή 30/5

28 Μαΐου 2025
Διεθνής Ανάδειξη για την Ελληνική Χειροτεχνία και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Μπιενάλε “Revelations” στο Παρίσι

Διεθνής Ανάδειξη για την Ελληνική Χειροτεχνία και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Μπιενάλε “Revelations” στο Παρίσι

28 Μαΐου 2025
γιατρος

Καρκίνος: 11 συμβουλές του ογκολόγου για να προστατευθούμε

28 Μαΐου 2025
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Ο «τρελός» ξηρός καρπός που μειώνει φλεγμονή, πίεση και χοληστερίνη και συμβάλλει στην απώλεια βάρους

28 Μαΐου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλήνιες 2025: Αναλυτικά η λίστα των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα ή σχολή

28 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη δύο ατόμων γιατί πυροβόλησαν με αεροβόλο όπλο και τραυμάτισαν στο μάτι έναν 58χρονο, σε περιοχή της Πτολεμαΐδας

28 Μαΐου 2025
απατη

Τηλεφωνικές απάτες με την «υπογραφή» της τεχνητής νοημοσύνης – Πώς να προστατευτείτε αποτελεσματικά

28 Μαΐου 2025
Οδήγηση με κινητό: Αφαίρεση διπλώματος έως και 8 χρόνια

Οδήγηση με κινητό: Αφαίρεση διπλώματος έως και 8 χρόνια

28 Μαΐου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πατέρας κρατούσε ανάποδα το παιδί του και απειλούσε να το ρίξει από το μπαλκόνι του τρίτου όροφου

28 Μαΐου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή 1 Ιουνίου θα διεξαχθούν στην ΠΕ Κοζάνης οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων του 5ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

28 Μαΐου 2025
ασθενοφορο

Τον έστειλαν στο νοσοκομείο για… μια θέση πάρκινγκ – Τον χτύπησαν με σιδερένιο λοστό στο κεφάλι

28 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 28 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τουρισμός Για Όλους: Επιδότηση διακοπών έως και 100% – Το νέο πρόγραμμα και όσα προβλέπει

sierafm by sierafm
4 Ιουνίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με περισσότερες επιλογές και επιδότηση ακόμη και σε ποσοστό 100%, το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δίνει την ευκαιρία σε ακόμα 300.000 Έλληνες να οργανώσουν τις διακοπές τους και να ταξιδέψουν εντός της χώρας μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Τι αλλάζει στο Πρόγραμμα φέτος;

Ύστερα από τις πρωτοβουλίες της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, φέτος το πρόγραμμα εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένο, περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του αλλά και ιδιαίτερα διευρυμένο προς όφελος χιλιάδων συμπολιτών μας. Με στόχο την ουσιαστική τόνωση του εγχώριου τουρισμού και την παροχή ίσων ευκαιριών στους πολίτες, φέτος δίνεται η δυνατότητα εξαργύρωσης των vouchers από τους δικαιούχους τους ακόμη και για την περίπτωση διαμονής διάρκειας μικρότερης των 4 διανυκτερεύσεων, όπως αρχικά όριζε το πρόγραμμα.

Παράλληλα, αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό της επιδότησης της διαμονής: για διαμονή διάρκειας 2 ή 3 διανυκτερεύσεων επιδοτείται πλέον το σύνολο του κόστους (ανώτατο ποσό 40 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο) ενώ στην περίπτωση 4 διανυκτερεύσεων η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης (ανώτατο ποσό 30 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο).

Τονίζεται ότι, ειδικά για την περίπτωση ΑΜΕΑ, η επιδότηση της διαμονής τους καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%) για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής επιλέξουν.

Τέλος, κατόπιν σχετικών ενεργειών της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, στο πρόγραμμα εντάσσονται νέα καταλύματα ή τουριστικά γραφεία – πάροχοι, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ευκαιρίες και τις επιλογές που διατίθενται μέσω του προγράμματος στους δικαιούχους του.

Όπως δήλωσε η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη, «βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και στοίχημα για το Υπουργείο, το οποίο πρέπει να κερδηθεί, είναι το επιτυχές άνοιγμα και η επανεκκίνηση του τουρισμού μας. Η προώθηση και η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ιδίως σε μία χρονιά όπως η φετινή, έχει ιδιαίτερα σπουδαία στρατηγική σημασία.

»Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε και να αναζωπυρώσουμε το τουριστικό ενδιαφέρον και τη διάθεση των συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην χώρα, να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, να αποκτήσουν εμπειρίες, πάντα με τους όρους ασφάλειας και υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι πάροχοί μας. Για το σκοπό αυτό αυξάνουμε την ελκυστικότητα του προγράμματος, παρέχουμε νέες και περισσότερες δυνατότητες αξιοποίησης, αυξάνουμε το ποσοστό της επιδότησης, ενώ εντάσσουμε και νέους παρόχους.

»Παράλληλα, δρομολογήσαμε κάθε αναγκαία ενέργεια, ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς ακόμη 100.000 πολίτες να έχουν την δυνατότητα να ωφεληθούν από το Πρόγραμμα. Μετά το πέρας της προθεσμίας για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος συνεργασίας των παρόχων, η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου για την υποβολή νέων αιτήσεων από ενδιαφερομένους».

Μέχρι πότε είναι δυνατή η εξαργύρωση των vouchers;

Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση με τον οριζόντιο αποκλεισμό των μετακινήσεων, επισημαίνεται ότι έχει παραταθεί η ισχύς όλων των vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι και τις 31/12/2021.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος;

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Ποιες οι δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται.

Είναι ίσως το ευρύτερο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μέσω του οποίου η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει τον τουριστικό κλάδο σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 100 εκ. Ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 365.603 vouchers από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 Έλληνες.

Επισημαίνεται ότι την περασμένη χρονιά και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, περισσότεροι από 46.000 δικαιούχοι είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της χώρας μέσω του προγράμματος και μάλιστα με τρόπο εύκολο, δίκαιο και αδιάβλητο.

Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

Αναλυτικότερα, οι δυνατότητες που παρέχονται από φέτος μέσω του Προγράμματος έχουν ως εξής:

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Όλοι οι δικαιούχοι που δεν έκαναν χρήση του voucher μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

* 2 ή 3 διανυκτερεύσεις

Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους)

* ή 4 διανυκτερεύσεις

Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS TOYΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120€).

Πού θα βρω τον κατάλογο Καταλυμάτων

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Πού θα βρω τον κατάλογο Τουριστικών Γραφείων

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται: ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα διευρύνεται ακόμη περισσότερο, καθώς προσεχώς αναμένεται η ένταξη και νέων παρόχων στους υφισταμένους καταλόγους.

Θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων;

Το Υπουργείο Τουρισμού, κατόπιν πρωτοβουλίας που έλαβε η Υφυπουργός Τουρισμού, έχει ήδη δρομολογήσει τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων από ενδιαφερομένους, οι οποίοι δεν έχουν μέχρι σήμερα λάβει voucher. Το άνοιγμα της πλατφόρμας θα επικοινωνηθεί προσεχώς με νεώτερη ανακοίνωση του Υπουργείου, ενώ η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων παραμένει η ίδια. Από το νέο αυτό επικείμενο κύκλο εφαρμογής του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν ακόμη 100.000 συμπολίτες μας.

Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή του Προγράμματος: www.tourism4all.gov.gr

 

Πηγή: cnn.gr

Tags: Κοινωνικός Τουρισμός
Previous Post

Νέα μελέτη για τον κορωνοϊό: Πόσο διαρκεί η ανοσία και πόσο πιθανό είναι να κολλήσει κάποιος 2η φορά;;

Next Post

Σε Εορδαία, Κοζάνη και Βόϊο τα κρούσματα της Πέμπτης 3/6 στην Π.Ε. Κοζάνης

Next Post
κορονοιος

Σε Εορδαία, Κοζάνη και Βόϊο τα κρούσματα της Πέμπτης 3/6 στην Π.Ε. Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αλλάζουν όλα στα ΚΤΕΟ -Ποιος έλεγχος γίνεται υποχρεωτικός, ποια αυτοκίνητα θα κόβονται
  • Στα Γρεβενά κινητή μονάδα εξυπηρέτησης καταναλωτών της Enaon EDA, Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων, το διήμερο Πέμπτη 29/5 και Παρασκευή 30/5
  • Διεθνής Ανάδειξη για την Ελληνική Χειροτεχνία και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Μπιενάλε “Revelations” στο Παρίσι
  • Καρκίνος: 11 συμβουλές του ογκολόγου για να προστατευθούμε
  • Ο «τρελός» ξηρός καρπός που μειώνει φλεγμονή, πίεση και χοληστερίνη και συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  2. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  3. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  4. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  5. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr