• Latest
ΔΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το ΔΙΕΚ της Κοζάνης στην προοπτική της ανάπτυξης

12 Ιουνίου 2021
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή λόγω βλάβης

13 Ιουλίου 2026
Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin το 2010 με τους τρεις νεκρούς -Αναζητείται μια γυναίκα που ζει στο εξωτερικό

Συνελήφθη στην Αγγλία η 46χρονη για τον εμπρησμό της Marfin το 2010

13 Ιουλίου 2026

5 τροφές με περισσότερο μαγνήσιο από μια μπανάνα

13 Ιουλίου 2026
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Καύσιμα: Πώς θα εφαρμοστεί η έκπτωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο ντίζελ

13 Ιουλίου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Νεκρό τρίχρονο παιδί μετά από πτώση από μπαλκόνι ξενοδοχείου

13 Ιουλίου 2026
βια, κακοποιηση

27χρονος μποξέρ πήρε το πρώτο αεροπλάνο από τη Γερμανία και ήρθε και ξυλοκόπησε την πρώην του – Την έστειλε στο νοσοκομείο

13 Ιουλίου 2026
Μεθυσμένος έκανε γυαλιά καρφιά δωμάτιο ξενοδοχείου

Μεθυσμένος έκανε γυαλιά καρφιά δωμάτιο ξενοδοχείου

13 Ιουλίου 2026
Τρελή πορεία ΙΧ στο Ηράκλειο! Διέλυσε σταθμευμένα και τούμπαρε!

Τρελή πορεία ΙΧ στο Ηράκλειο! Διέλυσε σταθμευμένα και τούμπαρε!

13 Ιουλίου 2026
νεκροταφειο

Επιχείρησε να πουλήσει τον οικογενειακό του τάφο!

13 Ιουλίου 2026
ΨΩΜΙ

Πρέπει να βάζουμε το ψωμί στο ψυγείο; – Η απάντηση των ειδικών

13 Ιουλίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις – Η Κυριακή με ανοιχτά τα καταστήματα

13 Ιουλίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μηχανογραφικό 2026: Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας – Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

13 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΔΙΕΚ της Κοζάνης στην προοπτική της ανάπτυξης

sierafm by sierafm
12 Ιουνίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θεματικό ΙΕΚ στην ενέργεια – οι ειδικότητες που θα μπουν στο μηχανογραφικό – Σύσσωμη η κοινωνία αντιλαμβάνεται  την σημαντικότητα του ΔΙΕΚ και συνδράμει. 

Οι  τοπικοί κυβερνώντες  το έχουν αντιληφθεί;

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης, αναβάθμισης και ενίσχυσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και  της μεταρρυθμιστικής προσαρμογής  των ΔΙΕΚ στις απαιτήσεις των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βούτσινος, την Τετάρτη και Πέμπτη 9 και 10 Ιουνίου 2021 πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες και Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Μία από τις μεταρρυθμίσεις που προωθείται από το ΥΠΑΙΘ για τα ΔΙΕΚ είναι η δημιουργία θεματικού ΔΙΕΚ επικεντρωμένου στην ενέργεια.

Είναι γνωστό ότι η  περιφέρειά μας διανύει το μεταβατικό στάδιο της απολιγνιτοποίησης, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία της Δ. Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα είναι  πληττόμενη και από την οικονομική και δημοσιονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Ίσως όμως αυτό να  είναι και η μεταστροφή σε μια οικονομία θετικού πρόσημου, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με προσέλκυση νέων επενδύσεων, με τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας, με αγροτική παραγωγή, με έρευνα για την τεχνολογία, με σεβασμό στο περιβάλλον. Ίσως να  είναι πρόκληση  για μία νέα πορεία που εναρμονίζεται με τις σύγχρονες εξελίξεις της αγοράς και προσφέρει νέες ευκαιρίες σε ποικίλους τομείς δραστηριοτήτων. Ίσως να   είναι η ευκαιρία  ο στρατηγικός σχεδιασμός να λαμβάνει υπ’ όψη τις ιδιαιτερότητες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της τοπικής κοινωνίας μας, αλλά και ένα πρόγραμμα δράσεων ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα ως αντιστάθμισμα ηθικό και υλικό προς την  τοπική μας κοινωνία  που δεκαετίες δούλευε και διαβίωνε στο επιβαρυμένο και υποβαθμισμένο περιβάλλον των ενεργειακών ρύπων.

Λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών και του τόπου, πλήρως προετοιμασμένο το ΔΙΕΚ Κοζάνης από πέρυσι λειτουργεί την ειδικότητα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Η ειδικότητα  θα είναι επιλογή για τους αποφοιτούντες μαθητές και στο  μηχανογραφικό του ακαδημαϊκού έτους 2020-21. Τα  εργαστηριακά μαθήματα και οι θεωρίες που αντιστοιχούν σ’ αυτά, γίνονται σε εργαστηριακούς χώρους που  μας παραχωρεί το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας μετά από  μνημόνιο συνεργασίας που έχει ήδη υπογραφεί με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με αντισυμβαλλόμενους, τον Πρόεδρο  του αντίστοιχου τμήματος καθηγητή κ. Γεώργιο Χριστοφορίδη και τη Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Κοζάνης Ρουσιάδου Στέλλα.  Επιπροσθέτως της προγραμματικής συνεργασίας, σύμφωνης με τη νομοθεσία και την αποστολή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχουν συμφωνηθεί προτάσεις για νέες ειδικότητες  με στόχο την αντιμετώπιση του ελλείμματος της αγοράς εργασίας στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή μας καθώς και την σύνταξη προγραμμάτων σπουδών από το συγκεκριμένο τμήμα με προσωπική εργασία των καθηγητών του.

Το ΔΙΕΚ Κοζάνης έχοντας το βλέμμα στην ουσιαστική προσφορά του προς τους μαθητευόμενους, αρχικά, αλλά ουσιαστικά προς την τοπική κοινωνία, αφουγκράζεται τις αναπτυξιακές ανάγκες και στοχεύει δημιουργικά. Έτσι δημιούργησε παράρτημα  στην Εράτυρα  Βοΐου όπου ανθεί η κτηνοτροφία , στοχεύοντας σε έναν ελπιδοφόρο αναπτυξιακό τομέα της οικονομίας. Αρωγοί στο έργο αυτό στάθηκαν αφ’ ενός ο  Δήμαρχος Βοίου κ.  Χρήστος Ζευκλής και αφετέρου ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Εράτυρας,  κ. Γεώργιος Βάρκας, που βοήθησαν να δημιουργηθεί αυτό το παράρτημα  του ΙΕΚ μας στην Εράτυρα με τις ειδικότητες «Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής» και «Τεχνικός  Γαλακτοκομίας –Τυροκόμος».

Σημειωτέον ότι και η  ειδικότητα «Τεχνικός  Γαλακτοκομίας- Τυροκόμος», μαζί με την ειδικότητα «Τεχνικός Αισθητικής Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής»  θα είναι και αυτές επιλογή  στο  μηχανογραφικό για τους αποφοιτούντες μαθητές του ακαδημαϊκού  έτους  2020-21.

Και σ’ αυτή την περίπτωση, της ίδρυσης τμήματος Τεχνικού Γαλακτοκομίας Τυροκόμου,  το Πανεπιστήμιο ενθάρρυνε, στήριξε και προώθησε την ίδρυση αυτού, παραχωρώντας εκτός από το εκπαιδευτικό του προσωπικό  και τα εργαστήρια της  Αναλυτικής Χημείας του τμήματος Χημικών Μηχανικών όπου φιλοξενούνται  αντίστοιχες ειδικότητες.

Για όλα αυτά  το ΔΙΕΚ Κοζάνης οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρύτανη κ Θεόδωρο  Θεοδουλίδη  γιατί  με αυτόν τον τρόπο ανέδειξε την μεγάλη προσφορά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην  περιοχή μας. Τίποτε όμως δεν θα ήταν εφικτό εάν δεν υπήρχε και  η υποστήριξη από τους καθηγητές υπεύθυνους εργαστηρίων που το υποστηρίζουν και τίποτε δεν θα ήταν πραγματοποιήσιμο  εάν η πολιτική δεν συνεργαζόταν με το πνεύμα.

Όμως η κοινωνική προσφορά των φορέων δεν σταματάει στο Πανεπιστήμιο.

Οι ειδικότητες που λειτουργούν και αυτές που προτείνουμε δίνουν απαντήσεις που στηρίζονται στις προοπτικές και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας  όπως αυτές διαμορφώνονται διαχρονικά κάτω από την πίεση της τεχνολογίας σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα.

Ένας άλλος φορέας, ο οποίος στήριξε και στηρίζει το έργο του ΔΙΕΚ Κοζάνης και προς τον οποίο  οφείλουμε  τις ίδιες ευχαριστίες είναι στον Διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, κ. Γκανάτσιο Στέργιο, τους προϊσταμένους τμημάτων και τους εκπαιδευτές, υπεύθυνους των εργαστηρίων που  μας φιλοξενούν   για  τις ειδικότητες, Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων, Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας, Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)

Επίσης ευχαριστούμε τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης κ. Τζουμερκιώτη Γρηγόρη, για την άριστη συνεργασία και το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε.

Όμως, εάν οι δημόσιοι φορείς προσέφεραν τα μέγιστα, δεν σημαίνει ότι οι πολίτες υπολείπονται σε προσφορά, καθώς έχουν παραχωρήσει, αμισθί,  τα εργαστήρια τους για την εκπαίδευση των μαθητευομένων.

Για τον λόγο αυτό όλοι εμείς στο ΔΙΕΚ Κοζάνης ευχαριστούμε τους ιδιώτες Κοντονικόλα Χρήστο, Τσιόπτσια Παναγιώτη και Τζημόκα  Κωνσταντίνο που μας παραχωρούν τα εργαστήριά τους στην Εράτυρα.

Επίσης, ευχαριστούμε τους ιδιώτες της Κοζάνης που μας παραχωρούν τα εργαστήριά τους, Πατσώνα Αθανάσιο, Χάτσιου Μαρία, Κύρινα Απόστολο, Μαρκόπουλο Χαρίσιο, Λίτσιου Αλεξία, Παπαδημητρίου Ελισάβετ, Καρακοντή Ειρήνη, Καλογιαννίδη Σταύρο, Γιάννα Κωσταρέλα..

Η  Συντονίστρια του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ) Δυτικής Μακεδονίας και Διευθύντρια  του Δ.Ι.Ε.Κ Κοζάνης χρωστάει προσωπικά στον καθένα χωριστά και ταυτόχρονα σε όλους μαζί,  ένα μεγάλο ευχαριστώ: στους υποδιευθυντές μας κ. Ευσταθιάδου Άννα,  κ. Μαυρόπουλο Νίκο και στο διοικητικό προσωπικό, ήρωες αφανείς, για την άριστη συνεργασία, υπευθυνότητα, ευελιξία , αποτελεσματικότητα, διορατικότητα που τους χαρακτηρίζει, στους εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ  Κοζάνης και  σε όλους τους συνεργάτες του.

Χωρίς όλους αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας και τη  σύνδεση με την αγορά  εργασίας. Υπηρετώντας αυτό το σκοπό στο νέο ακαδημαϊκό έτος θα λειτουργήσουν στην περιοχή δράσης του ΔΙΕΚ  και νέες ειδικότητες συνδεδεμένες με τις εργασιακές ανάγκες της περιοχής.

Κάτω από αυτή την ομάδα και το πνεύμα συνεργασίας, το ΔΙΕΚ μας είναι πλέον μία αξιόπιστη και ελκυστική εκπαιδευτική επιλογή, αφενός διαδραματίζοντας έναν ορατό ρόλο στην παροχή και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των σπουδαστών μας και εν δυνάμει εργατικού δυναμικού της τοπικής κοινωνίας και της χώρας και, αφετέρου,  μετουσιώνεται σε πόλο έλξης με την ένταξη των τμημάτων της στο μηχανογραφικό. Το σημαινόμενο ποικίλο σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, πληθυσμιακό επίπεδο. Σύσσωμη η κοινωνία αντιλαμβάνεται  την σημαντικότητα του ΔΙΕΚ και συνδράμει.

Οι  τοπικοί κυβερνώντες  το έχουν αντιληφθεί;

 

Ρουσιάδου Στέλλα

Συντονίστρια του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ) Δυτικής  Μακεδονίας

Διευθύντρια ΔΙΕΚ Κοζάνης

Tags: ΔΙΕΚ
Previous Post

Saga Furs: Η ανοδική τάση συνεχίζεται

Next Post

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Μόνο ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ μπορεί να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της χώρας»

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Μόνο ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ μπορεί να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της χώρας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή λόγω βλάβης
  • Συνελήφθη στην Αγγλία η 46χρονη για τον εμπρησμό της Marfin το 2010
  • 5 τροφές με περισσότερο μαγνήσιο από μια μπανάνα
  • Καύσιμα: Πώς θα εφαρμοστεί η έκπτωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο ντίζελ
  • Νεκρό τρίχρονο παιδί μετά από πτώση από μπαλκόνι ξενοδοχείου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr