• Ροή ειδήσεων
Επίδομα 800 ευρώ: Σήμερα τα χρήματα σε 600.000 επαγγελματίες

Click in shop: 11 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία του – Τι ισχύει με τις δοκιμές και αλλαγές των προϊόντων

13/01/21 10:54
Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Με τη μέθοδο του click away, ανοίγουν τα καταστήματα και στις κόκκινες περιοχές. ( Σιάτιστα, Εορδαία, Κρόκο)

15/01/21 21:15
Ζευκλής: Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κλιμακίου ΕΟΔΥ στο Βόιο. Βίντεο

Χρήστος Ζευκλής: 4 εισαγωγές σε νοσοκομείο από Σιάτιστα την Παρασκευή. Κάποιοι κάνουν τεστ εκτός νομού και ενώ είναι θετικοί κυκλοφορούν!!!

15/01/21 21:00
Ποια είναι η διαδικασία για την έκδοση e-παράβολου

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου με γνώσεις χειρισμού Η/Υ

15/01/21 19:35
Ολοταχώς για lockdown η Καστοριά!!

Παρατείνεται το lockdown για το Δήμο Εορδαίας, Σιάτιστα και Κρόκο μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου. Βίντεο

15/01/21 18:46
Ουρές για τζάμπα βενζίνη σε πρατήριο της Τρίπολης -Είχε χαλάσει ο αυτόματος πωλητής

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ διεθνές κύκλωμα νοθείας βενζίνης με «έξυπνη φόρμουλα»

15/01/21 18:20
Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 22% από τον Αύγουστο

Μητσοτάκης: Ανοίγουμε το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα, με κανόνες

15/01/21 18:01
Σε ποιους δήμους εντοπίζονται τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου για την Δυτική Μακεδονία

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία σήμερα Παρασκευή 15/1 – 610 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού

15/01/21 17:59
Φιλόλογοι κατά υπ. Παιδείας: Τα νέα βιβλία της Ιστορίας που ετοιμάζουν είναι ιδεοληπτικά, με υποκειμενικές αλήθειες

Τι αποφασίστηκε για τις εξετάσεις -«Ναι» υπό αυστηρές προϋποθέσεις και για συγκεκριμένες κατηγορίες

15/01/21 17:50
ΚΚΕ: Για τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο

Το ΚΚΕ για τον ΧΥΤΑ Αμιάντου στα ΜΑΒΕ

15/01/21 16:51
Λαϊκές αγορές: Συνάντηση του Λάζαρου Μαλούτα με επαγγελματίες – Συζήτηση για τα προβλήματα κατά την περίοδο της πανδημίας

Λαϊκές αγορές: Συνάντηση του Λάζαρου Μαλούτα με επαγγελματίες – Συζήτηση για τα προβλήματα κατά την περίοδο της πανδημίας

15/01/21 16:48
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021
  • Login
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Click in shop: 11 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία του – Τι ισχύει με τις δοκιμές και αλλαγές των προϊόντων

από sierafm
13/01/21 10:54
σε ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Επίδομα 800 ευρώ: Σήμερα τα χρήματα σε 600.000 επαγγελματίες
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter



 

Σε ετοιμότητα για το άνοιγμα της λιανεμπορίου είναι ο εμπορικός κόσμος. Πληροφορίες θέλουν από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου οι πελάτες να επιστρέφουν στα καταστήματα για παραλάβουν τις παραγγελίες τους με click away.

«Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που ήμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξή του (12/01) στον Νίκο Χατζηνικολάου, αφήνοντας «παράθυρο» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οδηγό για τις όποιες αποφάσεις θα αποτελέσει η εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, οπότε θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση οι οριστικές αποφάσεις.

Η βασική αρχή είναι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων είναι κάθε τομέας να ανοίγει με απόσταση 1-2 εβδομάδων από τον προηγούμενο, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πώς κάνουμε τα ψώνια click in shop

Αν δοθεί τελικώς το πράσινο φως τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και κοσμημάτων θα ανοίξουν με click in shop με όριο τέσσερα άτομα ανά 100 τετραγωνικά μέτρα.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα με προγραμματισμένο ραντεβού και να δοκιμάζουν όπως παλιά τα προϊόντα. Πριν από την προσέλευση, οι καταναλωτές θα λαμβάνουν από το κατάστημα SMS στο κινητό με την ώρα και ημερομηνία που θα πρέπει να πάνε.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων με τη μέθοδο του «click in shop» δίνει το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο (ΠΕΣ) Αττικής.

11 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία του

-Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό του click in shop;

Πρόκειται για αγορές εντός του καταστήματος με ραντεβού. Από τις «αγορές εκτός» θα επιτρέπονται οι «αγορές εντός» με τον πελάτη να μπαίνει κανονικά εντός του καταστήματος κατόπιν ραντεβού και να αγοράζει το είδος που έχει επιλέξει, έχοντας και τη δυνατότητα δοκιμής του.

-Θα μπορεί να διαλέγει όποιο προϊόν θέλει ο πελάτης;

Ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέγει το προϊόν που θέλει να αγοράσει και θα μπορεί να το έχει «δεσμεύσει» είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου, ενώ θα μπορεί ό,τι άλλο διαλέξει να το δοκιμάσει προ αγοράς, περιορίζοντας όμως την παραμονή του στο κατάστημα στον προβλεπόμενο χρόνο.

-Επιτρέπεται η δοκιμή των προϊόντων με το click inside;

Ναι, θα επιτρέπεται η δοκιμή προ αγοράς, ελαχιστοποιώντας έτσι το πρόβλημα αλλαγής του. Η έλλειψη δοκιμής ήταν από τους λόγους που οι καταναλωτές απέφευγαν να αγοράσουν ρούχα και παπούτσια με το click away έναντι άλλων αγορών προϊόντων, που δεν απαιτείται δοκιμή.

-Θα μπορεί να αλλάξει ο καταναλωτής το προϊόν;

Ναι, αλλά και πάλι αυστηρά με ραντεβού. Ο καταναλωτής θα μπορεί να αλλάξει το προϊόν και να παραλάβει ένα άλλο. Όλα τα δικαιώματα επιστροφής και εγγύησης που έχει ο καταναλωτής εξακολουθούν να ισχύουν κανονικά.

-Θα μπορεί να πληρώσει με μετρητά;

Ναι, στο όριο μετρητών των 500 ευρώ, που επιτρέπεται. Είναι ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα του click in shop σε σχέση με το click away, το οποίο λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με κάρτα και e-banking. Σημειώνεται, ότι το click in shop διευκολύνει τη διαδικασία συναλλαγής, αφού ο καταναλωτής, εφόσον μπαίνει στο κατάστημα, θα μπορεί να πληρώνει με την παραδοσιακή μέθοδο στο ταμείο.

-Θα υπάρχουν περιορισμοί;

Ασφαλώς, ανάλογα με την επιφάνεια του καταστήματος και τον αριθμό των εργαζομένων θα πρέπει να προγραμματίζονται τα ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός. Η αναμονή πελατών εντός του καταστήματος, πέραν αυτών που θα έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, θα απαγορεύεται. Σχετικά με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα προβλέπονται τα εξής:

  • Σε καταστήματα έως 20 τετραγωνικά μέτρα επιτρέπονται συνολικά 4 άτομα, δηλαδή εργαζόμενοι και πελάτες.
  • Σε καταστήματα από 20 έως 100 τ.μ. επιτρέπονται 4 άτομα, συν 1 άτομο ανά 10 τ.μ. για την επιφάνεια από 20 έως 100 τ.μ.
  • Σε καταστήματα άνω των 100 τ.μ. επιτρέπονται 12 άτομα, συν 1 άτομο ανά 15 τ.μ. για την επιφάνεια άνω των 100 μέτρων.

-Θα υπάρχουν και χρονικοί περιορισμοί;

Ναι, άλλωστε στόχος της κάθε επιχείρησης είναι η ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πελάτη στον δυνατόν συντομότερο χρόνο που θα περιλαμβάνει την είσοδο, τη δοκιμή του προϊόντος, την πληρωμή και την έξοδο από το κατάστημα.

-Θα εφαρμοστεί η νέα μέθοδος αγορών σε όλη τη διάρκεια των εκπτώσεων;

Οι χειμερινές εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 11 Ιανουαρίου, αλλά η διάρκεια εφαρμογής της νέας μεθόδου θα εξαρτηθεί από τα υγειονομικά δεδομένα. Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά στις χειμερινές εκπτώσεις για να ξεπουλήσει το χειμερινό εμπόρευμα και θα προσπαθήσει να διασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας του click in shop.

-Θα επιτραπεί το click in shop σε όλα τα εμπορικά καταστήματα;

Όχι, έχει αποσαφηνιστεί πως αρχικά θα επιτραπεί στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης καθώς και στα κοσμηματοπωλεία, που έχουν πληγεί περισσότερο το διάστημα της πανδημίας. Όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με το click away.

-Θα επιτραπεί το click in shop και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα;

Δεν έχει απαντηθεί ακόμα και δεν θεωρείται δεδομένο για να μη δημιουργηθούν προϋποθέσεις συνωστισμού σε κλειστούς χώρους. Το click away έχει επιτραπεί στα κλειστά εμπορικά κέντρα μόνο για κεντρική διαχείριση των παραδόσεων. Το click in shop δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί στα mall, καθώς, εάν τα καταστήματα λειτουργήσουν με τη μέθοδο των ραντεβού, τίθεται το ερώτημα κατά πόσο μπορεί να ελεγχθούν η είσοδος και ο χρόνος παραμονής στο εμπορικό κέντρο όσων θα επιδεικνύουν το μήνυμα που θα αποδεικνύει ότι έχουν κλείσει κάποιο ραντεβού.

-Οι εμπορικές επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click in shop θα εξακολουθούν να θεωρούνται πληττόμενες;

Ναι, αφού δεν πρόκειται για επιστροφή στην κανονικότητα. Ειδικά για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έχει γίνει σαφές πως ισχύουν οι ρυθμίσεις για τα ενοίκια, τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και την επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Σωστά προτάθηκε -και αναμένεται εντός της εβδομάδας να επιβεβαιωθεί και επίσημα- από την κυβέρνηση το προσεκτικό άνοιγμα του λιανεμπορίου. Στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, το ραντεβού με τον πελάτη εντός καταστήματος δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουν, αφού στις εκπτώσεις το ενδιαφέρον των καταναλωτών επικεντρώνεται σε αυτές τις δύο δραστηριότητες» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣ Αττικής, Βασίλης Κορκίδης.

«Εκπτώσεις χωρίς ανοικτά καταστήματα δεν νοούνται, ενώ ρούχα και παπούτσια, εάν δεν δοκιμαστούν, δύσκολα πωλούνται και αγοράζονται. Οι χειμερινές εκπτώσεις, υπό τις προϋποθέσεις του click in shop, μπορούν να βοηθήσουν τις πληττόμενες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου και να απομακρύνουν τον ορατό κίνδυνο πτωχεύσεων και ανεργίας. Τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα και με τους ειδικούς, τηρούν κάθε αναγκαίο μέτρο ασφάλειας και δικαίως θα επιτραπεί να λειτουργήσουν με κάποιο τρόπο, πριν καταλήξουν οριστικά στις μεγάλες παράπλευρες απώλειες της πανδημίας» πρόσθεσε.

Πηγή:Newsbeast.gr

ShareTweet

Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Με τη μέθοδο του click away, ανοίγουν τα καταστήματα και στις κόκκινες περιοχές. ( Σιάτιστα, Εορδαία, Κρόκο)

από sierafm
15/01/21 21:15
0
270

Τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα παρουσίασαν αναλυτικά οι Νίκος Χαρδαλιάς...

Ζευκλής: Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κλιμακίου ΕΟΔΥ στο Βόιο. Βίντεο

Χρήστος Ζευκλής: 4 εισαγωγές σε νοσοκομείο από Σιάτιστα την Παρασκευή. Κάποιοι κάνουν τεστ εκτός νομού και ενώ είναι θετικοί κυκλοφορούν!!!

από sierafm
15/01/21 21:00
0
1.9k

Σχολιάζοντας σχετική ανάρτηση δημότη από τη Σιάτιστα, που ζητούσε παραιτήσεις από τη Δημοτική Αρχή, ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής απάντησε...

Ποια είναι η διαδικασία για την έκδοση e-παράβολου

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου με γνώσεις χειρισμού Η/Υ

από sierafm
15/01/21 19:35
0
267

Από εταιρεία ζητείται υπάλληλος γραφείου με πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ. Αποστολή βιογραφικών στο email gkc.energiaki@gmail.com

Ολοταχώς για lockdown η Καστοριά!!

Παρατείνεται το lockdown για το Δήμο Εορδαίας, Σιάτιστα και Κρόκο μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου. Βίντεο

από sierafm
15/01/21 18:46
0
1.4k

Τέλος του ολικού lockdown για τον Δήμο Κοζάνης πλην του Κρόκου. Αντίθετα για άλλη μια βδομάδα θα παραμείνει σε σκληρό...

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

code

CAPTCHA
Refresh

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


https://www.AUTOdoc.GR






Facebook Twitter

Μετάφραση Website

EnglishΕλληνικά

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

sierafm@sierafm.gr, sierafm1053@gmail.com
Γενική Διεύθυνση (Σαμαράς Βασίλης)
Τηλ.Fax:2465023300
Βουλγαροπούλου 3
Σιάτιστα, Κοζάνης

Copyright © Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

Copyright © Sierafm.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε.