• Latest
ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Ποιες συναλλαγές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον Ιούνιο

8 Μαΐου 2020
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ

Φροντιστήριο Μ.Ε. « Κουκουλιάτα Θεοδώρα»: Έναρξη μαθημάτων και εγγραφών

17 Αυγούστου 2025
ταξιδι διακοπες

Vouchers για φθηνές διακοπές: Ποια πρέπει να εξαργυρωθούν έως 31 Δεκεμβρίου 2025 και ποια έρχονται το επόμενο έτος

17 Αυγούστου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Νεκρή 77χρονη κατά τη διάρκεια επέμβασης καρδιάς – Έγινε 10λεπτη διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο

17 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Μόλις άνοιξε τα μάτια της είπε “μαμά σ’ αγαπάω αγκάλιασέ με”’» – Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης που βγήκε από τη ΜΕΘ

17 Αυγούστου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βίαιο επεισόδιο με θύμα 15χρονο – Τον λήστεψαν και τον τραυμάτισαν

17 Αυγούστου 2025
Φρικτός θάνατος για 17χρονο – Θάφτηκε στην άμμο και πέθανε από ασφυξία

Ναυαγοσώστριες διέσωσαν 2χρονο κοριτσάκι που επέπλεε αναίσθητο στη θάλασσα

17 Αυγούστου 2025
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Οι 5 σοβαρές ασθένειες που θα αποφύγεις με το καθημερινό περπάτημα

17 Αυγούστου 2025
τιμολογιο

Έρχονται τα «ευέλικτα» τιμολόγια ρεύματος – Τι αλλάζει για τους καταναλωτές

17 Αυγούστου 2025
λουνα παρκ

Ατύχημα σε λούνα παρκ: Η αντίδραση του χειριστή και οι ισχυρισμοί της εταιρείας για τη συμπεριφορά των νεαρών

17 Αυγούστου 2025
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

ΣΕΕΝ: Όλοι στα συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη

16 Αυγούστου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Προσλήψεις στην ΕΦΑ Κοζάνης

16 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Σε κρίσιμη κατάσταση πυροσβέστης που έπεσε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

16 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

e-ΕΦΚΑ: Ποιες συναλλαγές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τον Ιούνιο

sierafm by sierafm
8 Μαΐου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΦΚΑ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα κάνουν οι ασφαλισμένοι με τον e-ΕΦΚΑ μέσα από το efka.gov.gr τον επόμενο μήνα  περιλαμβάνει Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Ειδικότερα στην απόφαση περιλαμβάνονται  οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των ασφαλισμένων με τον e-ΕΦΚΑ που θα γίνονται με την χρήση κωδικών taxis όπως η χορήγηση βεβαίωσης υποβολής απογραφικής δήλωσης που απαιτείται για την έναρξη δραστηριότητας, η βεβαίωση που απαιτείται για τη Δήλωση Μεταβολής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στην ΑΑΔΕ, η βεβαίωση προϋπηρεσίας σε ασφαλισμένους μισθωτούς, η έκδοση Αποδεικτικών Ασφαλιστικής Ενημερότητας  μέσω διαδικτύου και η υποβολή Απογραφικού Δελτίου μέσω Διαδικτύου.

Χορήγηση Βεβαίωσης Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης μέσω Διαδικτύου   

Η Βεβαίωση Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης του e-Ε.Φ.Κ.Α. σε μελλοντικούς ασφαλισμένους μη-μισθωτούς που απαιτείται για τη Δήλωση Έναρξης ή Επανέναρξης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στην ΑΑΔΕ θα εκδίδεται σε ένα μήνα μέσω χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ.

Οι χρήστες εισέρχονται στην υπηρεσία έκδοσης βεβαιώσεων αφού προηγουμένως ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) και καταχωρίσουν τον ΑΜΚΑ τους.

Οι χρήστες της υπηρεσίας  επιβεβαιώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και συμπληρώνουν τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για τους οποίους επιθυμούν να προχωρήσουν σε έναρξη, ή επανέναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ΑΑΔΕ, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ταχυδρομική διεύθυνση άσκησης της δραστηριότητας, την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν να ενταχθούν  για το τρέχον έτος και υποβάλλουν το αίτημα  για χορήγηση Βεβαίωσης Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης.

Σε περίπτωση που τα στοιχεία του ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ που εμφανίζονται στην υπηρεσία πρέπει να τροποποιηθούν, οι χρήστες θα πρέπει πρώτα να τα διορθώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δίνονται. Εφόσον η ασφαλιστέα δραστηριότητα υπάγεται σε καθεστώς ασφάλισης τ. ΟΓΑ, συμπληρώνονται επιπλέον τα στοιχεία της αγροτικής/κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, τα στοιχεία εγγραφής σε σχετικά μητρώα, τα στοιχεία σχετικών βιβλιαρίων και αδειών, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις για την απόδειξη της ασφαλιστέας ιδιότητας.

Επίσης συμπληρώνονται στοιχεία για ενδεχόμενη προηγούμενη, αναδρομική  ή παράλληλη ασφάλιση, καθώς και για ενδεχόμενη λήψη σύνταξης.

Χορήγηση Βεβαίωσης για Μεταβολή Δραστηριότητας μέσω Διαδικτύου 

Η Βεβαίωση που απαιτείται για τη Δήλωση Μεταβολής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στην ΑΑΔΕ θα εκδίδεται σε ένα μήνα μέσω χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ.

Οι χρήστες εισέρχονται στην υπηρεσία έκδοσης βεβαιώσεων αφού προηγουμένως ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) και καταχωρίσουν τον ΑΜΚΑ τους. Μόλις υποβληθεί η αίτηση η υπηρεσία ελέγχει εάν ο ασφαλισμένος είναι ασφαλιστικά ενήμερος και εφόσον  είναι προχωρεί στην έκδοση της Βεβαίωσης

Χορήγηση Βεβαίωσης Εγγραφής μέσω Διαδικτύου 

Η Βεβαίωση Εγγραφής σε ασφαλισμένους μη μισθωτούς του e-Ε.Φ.Κ.Α. εκδίδεται μέσω χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι εισέρχονται στην υπηρεσία έκδοσης βεβαιώσεων αφού προηγουμένως ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) και καταχωρίσουν τον ΑΜΚΑ τους.

Στη συνέχεια επιβεβαιώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, συμπληρώνουν τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), εφόσον έχουν κάνει έναρξη στην ΑΑΔΕ και  δεν είναι ήδη καταχωρημένοι στον e-ΕΦΚΑ, και υποβάλουν το αίτημα για τη χορήγηση βεβαίωσης..

Σε περίπτωση που τα προσωπικά τους στοιχεία που εμφανίζονται στην υπηρεσία χρήζουν τροποποίησης, οι ασφαλισμένοι χρήστες θα πρέπει πρώτα να τα διορθώσουν σύμφωνα με τις

Χορήγηση Βεβαίωσης Προϋπηρεσίας μέσω Διαδικτύου   

Η Βεβαίωση Προϋπηρεσίας σε ασφαλισμένους μισθωτούς του e-Ε.Φ.Κ.Α. εκδίδεται μέσω χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ.

Η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής υπηρεσίας χορήγησης Βεβαίωσης Προϋπηρεσίας ορίζεται σε ένα μήνα από την δημοσίευση της παρούσας. Στο διάστημα που μεσολαβεί από τη δημοσίευση οι Βεβαιώσεις Προϋπηρεσίας εκδίδονται ηλεκτρονικά με τα στοιχεία του ΟΠΣ- ΕΦΚΑ και την υφιστάμενη μορφή τους.

Υποβολή Απογραφικού Δελτίου μέσω Διαδικτύου  

Πρόσωπα που επιθυμούν να υπαχθούν στην ασφάλιση  στο καθεστώς π. ΟΓΑ και δεν έχουν υποχρέωση έναρξης δραστηριότητας στην ΑΑΔΕ υποβάλλουν ηλεκτρονικά το απογραφικό δελτίο – υπεύθυνη δήλωση στον διαδικτυακό τόπο του e-  ΕΦΚΑ.

2. Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην υπηρεσία υποβολής του Απογραφικού Δελτίου, αφού προηγουμένως ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) και καταχωρίσουν τον ΑΜΚΑ τους.

Οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν για το τρέχον έτος, επισυνάπτουν τα δικαιολογητικά που τους ζητούνται κατά περίπτωση προς τεκμηρίωση των όσων δηλώνουν στο Απογραφικό Δελτίο και υποβάλουν το Απογραφικό Δελτίο, το οποίο επέχει αίτησης υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην αρμόδια οργανική μονάδα του e-ΕΦΚΑ κατόπιν σχετικής πρόσκλησης για έλεγχο.

Η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής Απογραφικού Δελτίου ορίζεται σε δύο μήνες από την δημοσίευση της παρούσας.

Έκδοση Αποδεικτικών Ασφαλιστικής Ενημερότητας  μέσω διαδικτύου 

Το Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας εκδίδεται μέσω χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ, με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα στα πληροφοριακά συστήματα του e-EFKA.  Μετά τη συμπλήρωση των στοιχείων οι χρήστες της υπηρεσίας υποβάλουν το αίτημα για χορήγηση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας, επιλέγοντας και το σκοπό για τον οποίο θα την χρησιμοποιήσουν.

Πιστοποίηση φορέων, Υπηρεσιών και Προσώπων για έκδοση Βεβαιώσεων και Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας από τον e-Ε.Φ.Κ.Α. διαδικτυακά.

Ο e-Ε.Φ.Κ.Α. πιστοποιεί τους Φορείς, τις Υπηρεσίες καθώς και λοιπούς φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου οι οποίοι δικαιούνται να υποβάλλουν αιτήματα μέσω διαδικτυακού τόπου του Φορέα και να λαμβάνουν Αποδεικτικά Ασφαλιστικής Ενημερότητας και τις βεβαιώσεις της παρούσας που αφορούν τους συναλλασσόμενους  με αυτούς.

Οι Φορείς, οι Υπηρεσίες ή τα Πρόσωπα που δικαιούνται να ζητήσουν πιστοποίηση είναι: α) Όσοι αναφέρονται στο άρθρο 2 της Υπουργικής ΑπόφασηςΦ21/116/4-7-2000 όπως αντικαταστάθηκε με την Υπουργική Απόφαση Φ21/156/ 6-3-2001 (Β’ 287) . β) Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. γ) Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι οποίες διενεργούν πράξεις για τις οποίες απαιτείται προσκόμιση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας ή Βεβαιώσεων της Παρούσας.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΕΦΚΑ
Previous Post

Ελεύθερες από τις 18 Μαΐου οι μετακινήσεις από νομό σε νομό – Τι ισχύει για τα νησιά

Next Post

Φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα βελτίωσε την κατάσταση ασθενών με COVID-19

Next Post
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα βελτίωσε την κατάσταση ασθενών με COVID-19

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φροντιστήριο Μ.Ε. « Κουκουλιάτα Θεοδώρα»: Έναρξη μαθημάτων και εγγραφών
  • Vouchers για φθηνές διακοπές: Ποια πρέπει να εξαργυρωθούν έως 31 Δεκεμβρίου 2025 και ποια έρχονται το επόμενο έτος
  • Νεκρή 77χρονη κατά τη διάρκεια επέμβασης καρδιάς – Έγινε 10λεπτη διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο
  • «Μόλις άνοιξε τα μάτια της είπε “μαμά σ’ αγαπάω αγκάλιασέ με”’» – Συγκλονίζει η μητέρα της 14χρονης που βγήκε από τη ΜΕΘ
  • Βίαιο επεισόδιο με θύμα 15χρονο – Τον λήστεψαν και τον τραυμάτισαν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr