• Latest
gov.gr, υπολογιστης

Emvolio.gov.gr: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες – Τι να κάνουν όσοι δεν βρίσκουν το όνομά τους

19 Μαρτίου 2021
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα

5 Δεκεμβρίου 2025
ΟΓΕ

Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025

Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών

5 Δεκεμβρίου 2025
Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Διπλάσια ποσότητα καυσόξυλων στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025

Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

5 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

5 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Emvolio.gov.gr: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες – Τι να κάνουν όσοι δεν βρίσκουν το όνομά τους

sierafm by sierafm
19 Μαρτίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
gov.gr, υπολογιστης
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 «σήμερα ανοίγουν τα νοσήματα Α, τα πολύ υψηλού κινδύνου. Αφορά 243.000 άτομα κι είναι μια πολύ περίπλοκη κατηγοριοποίηση. Πρέπει να μπούνε όλοι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου υπάρχουν τα νοσήματα που είναι πολλά».

Όπως εξήγησε ο υπουργός το κάθε νόσημα έχει έναν κωδικό. Οι κωδικοί φτάνουν τους 72.000 και από αυτούς η Επιτροπή Εμβολιασμού έχει κωδικοποιήσει περίπου 150 που είναι τα για τα υψηλού κινδύνου νοσήματα, ενώ έχουν γίνει και συνδυασμοί με παραμέτρους όπως: ποιο φάρμακα παίρνει κάποιος ταυτόχρονα ή πόσο χρόνο πριν έχει αρχίσει να λαμβάνει αγωγή.

«Από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καταφέραμε να εξάγουμε τα ΑΜΚΑ κι άρα 243.000 πολίτες θα βρούνε το συγκεκριμένο νόσημα σε αυτήν τη λίστα και θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα για το ραντεβού τους» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης υπογραμμίζοντας ότι αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι οι ενδιαφερόμενοι «να ρωτήσουν τον γιατρό τους αν το νόσημα που τους αφορά εμπίπτει εκεί». Πρόσθεσε μάλιστα ότι από τους 243.000 πολίτες οι 76.000 πολίτες που έχουν εγγραφεί ήδη στην άυλη συνταγογράφηση μέχρι το απόγευμα θα έχουν λάβει γραπτό μήνυμα για το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει άμεσα. «Οι υπόλοιποι που δεν είναι εγγεγραμμένοι θα πρέπει ή να μπουν στην πλατφόρμα, ή να πάνε σε κάποιο φαρμακείο ή ΚΕΠ. Πρώτα όμως καλό είναι να μιλήσουν με τον γιατρό τους» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο υπουργός από βδομάδα θα έρθει η σειρά για εμβολιασμό της ηλικιακής κατηγορίας των 70-74 ετών, έπεται η κατηγορία των 65-69 ετών και σε μεταγενέστερο χρόνο θα ακολουθήσει η κατηγορία των ατόμων με νοσήματα Β, «τα πιο ελαφρά νοσήματα των ευπαθών και θα αφορούν περίπου 900.000 άτομα στις ηλικίες 18-60 ετών. Εμείς κάθε εβδομάδα θα παίρνουμε τα στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ κι έτσι αν κάποιος ασθενήσει τα στοιχεία του θα τα παίρνουμε αυτόματα από τα συστήματα τα οποία θα ενημερώνονται κάθε εβδομάδα κι άρα θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην πλατφόρμα».

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης «σε δέκα μέρες θα προβλεφθεί ένας μηχανισμός ένταξης για περιπτώσεις όπου κάποιος πολίτης μπορεί να έχει το νόσημα αλλά δεν φαίνεται από τα στοιχεία τα οποία έχουμε από το σύστημα της συνταγογράφησης κι άρα ένας γιατρός θα πρέπει να κάνει μια αίτηση και να τεκμηριώνει γιατί θα πρέπει ο πολίτης να συμπεριληφθεί στο σύστημα εμβολιασμού. Επίσης, η επιτροπή εμβολιασμού έχει πει ότι είναι ανοιχτή στο να λάβει αιτήματα γιατρών για κάποια πολύ εξειδικευμένα νοσήματα που δεν αναφέρονται στην λίστα των 150 νοσημάτων που ήδη υπάρχουν ώστε να ενταχθούν».

Χρονικός περιορισμός για το SMS στο 13032

Όσον αφορά στο γραπτό μήνυμα στον πενταψήφιο αριθμό 13032, που έχει προβλεφθεί να υπάρχει χρονικός περιορισμός, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «το μήνυμα θα έχει μια διάρκεια όσο ορίζει κάθε φορά η αρμόδια επιτροπή και δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο μήνυμα. Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ό,τι μας ζητήσουν οι ειδικοί είτε είναι τα εμβόλια είτε είναι τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν».

Τέλος, ο υπουργός επισήμανε ότι ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για τις απλουστεύσεις των διαδικασιών όπου μέσα από το gov.gr και τις πάνω από 1100 υπηρεσίες μπορεί να εξυπηρετηθεί. «Ήδη, έχουμε καταγράψει ότι το 2020 έχουν γίνει από 95 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές άρα σε μια περίοδο πανδημίας γλιτώσαμε τόσες επισκέψεις με φυσική παρουσία των πολιτών» κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: GOV.GR
Previous Post

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον 2χρονο Ζαχαρία που πέθανε στην Κρήτη

Next Post

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας για έλεγχο

Next Post
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας για έλεγχο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα
  • Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων
  • Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών
  • Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr